Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

διπλωμα ταχυπλοου κεφαλονια

Καιρός: Συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς ενόψει της επέλασης του χιονιά

Εξ αφορμής της επέλασης του χιονιά η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.


Ειδικότερα, συστήνει στους πεζούς:
- Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
- Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
- Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.


τεντες σκιασης camping



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Παράλληλα, συστήνει στους οδηγούς:
- Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
- Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ. λπ.).
- Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
- Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
- Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
- Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
- Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
- Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
- Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
- Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
- Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
- Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
- Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.


διπλωμα ταχυπλοου κεφαλονια

timberland shoes παιδικα

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
- Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
- Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
- Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
- Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.


δικαιωματα του παιδιου βιντεο

Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Μικρά προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ομίχλης που έχει σκεπάσει την περιοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στελέχη του αερολιμένα, ήδη μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, άλλαξε πορεία και ενώ επρόκειτο να προσγειωθεί στο «Μακεδονία» στις 10.10 το πρωί, λόγω της ομίχλης κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών. Η συγκεκριμένη πτήση εκτελούσε το δρομολόγιο Ρώμη-Θεσσαλονίκη.


δικαιωματα του παιδιου βιντεο

εντυπα εκλογων δικαστικων αντιπροσωπων



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σε αναμονή των εξελίξεων και με άλλες πτήσεις, παραμένουν οι αρμόδιοι στο «Μακεδονία».



κοινωνιολογια παντειου διδακτικες μοναδες για πτυχιο

τηλεοπτικη γλωσσα

«Ασφυκτιά» η Ειδομένη: Ούτε ένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Σε κανέναν πρόσφυγα δεν επετράπη σήμερα (26/2) η είσοδος στα Σκόπια, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν ανοίξει από το βράδυ της Πέμπτης (25/2), το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη.


βρεσ την λεξη

σολωμου μαλλια 2016

Ο καταυλισμός στην Ειδομένη παραμένει έτσι ασφυκτικά γεμάτος από 5000 άτομα, ενώ εκατοντάδες άλλοι πρόσφυγες, εξακολουθούν να προσεγγίζουν πεζή το σημείο, ευελπιστώντας να μπορέσουν, κάποια στιγμή, να περάσουν.


τηλεοπτικη γλωσσα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


σεισμολογικο απθ

Κύκλωμα εκβιαστών - Αμαλία Κάτζου: Απειλούσαν τη ζωή της 13χρονης κόρης μου

Ανακοίνωση για την υπόθεση των εκβιασμών δημοσιογράφων των Παναγιώτη Μουσσά, Παναγιώτη Μαυρίκου και Χρήστου Φράγκου εξέδωσε η Αμαλία Κάντζου, στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, η οποία με τις καταγγελίες της έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.


Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:


σεισμολογικο απθ

μαγδα γκαιμπελς εθνικο

λογια για φιλο που πεθανε



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Είχα ηθικό καθήκον να σιωπήσω, στον καταιγισμό δηλώσεων-σχολίων κ. λπ., με στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου, κυρίως ως υπερασπιστική επιλογή κατηγορουμένων για την υπόθεση του εκβιασμού μου και άλλα βαριά εγκλήματα, για να μην επιβαρύνω τη δυσχερή θέση των κατηγορουμένων, μέχρι την απολογία τους στη Δικαιοσύνη.

Μετά, όμως, την έκδοση της 1ης απόφασης της Δικαιοσύνης, την 26.2.2016, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, θεωρώ αναγκαίο να σημειώσω ότι:

Η προσφυγή μου στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ήταν η μόνη και υποχρεωτική επιλογή, όταν οι εκβιαστές μου με είχαν οδηγήσει σε καταναγκαστική κατάσταση, με αποκορύφωμα την απειλή για τη ζωή της 13χρονης κόρης μου.

Η εξιχνίαση της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης ήταν δυνατή μόνο με την απόλυτη συμμόρφωσή μου στις οδηγίες των έμπειρων Αξιωματικών του Τμήματος Εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η επίδειξη φιλικής συμπεριφοράς κατά τις συναντήσεις και συνομιλίες μου με τους εκβιαστές.

Με, δήθεν, αφορμή φράσεις και λέξεις φιλικές και της καθημερινότητας, που χρησιμοποίησα σε συνομιλίες μου με τους εκβιαστές, επιχειρήθηκε σπίλωσή μου και, ταυτόχρονα, κλονισμός της αξιοπιστίας μου, με την αήθη και ψευδέστατη αναφορά συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ότι δήθεν είχα "ερωτική σχέση" με τον προφυλακισθέντα εκβιαστή μου, περί "κοινωνικοπολιτικής θέσης μου" κ. λπ.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι οι εκβιαστές μου έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου και για την "υπερασπιστική" αυτή επιλογή τους.

Δεν λυπάμαι, όμως, για τις βαριές κατηγορίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος τους, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η βαρύτητα των εγκλημάτων τους.

Απ’την απόφαση της Δικαιοσύνης, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ασφαλώς και ικανοποιήθηκα, όπως, υποθέτω, και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και η κοινή γνώμη.

Και εάν, τελικά, η πρωτοβουλία μου αυτή οδηγήσει στην εξάρθρωση και όλων των όμοιων κυκλωμάτων, που λυμαίνονται το χώρο της δημοσιογραφίας, θα αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένη.

Είμαι βέβαιη ότι "το απόστημα έσπασε".


το καφενείο η ελλάς θεατρικό

Μπλόκα αγροτών: Παραμένουν οι αγρότες στο τελωνείο της Εξοχής

Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έλαβαν στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τηρώντας «αυστηρά» το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.


«Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικές τύπου δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι και να φύγουμε από τα μπλόκα, οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν, αφού παραμένουμε έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο ίδιος.


το καφενείο η ελλάς θεατρικό

πληγη εσωτερικα στη μυτη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των Ι. Χ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15:00-17:00 και από τις 22:30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Καστίδης, «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».


dragster on board air compressor

Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αγρότες αναμένεται να ολοκληρώσουν τους αποκλεισμούς στο συγκεκριμένο μπλόκο, τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.


τελωνείο εξοχής τηλέφωνο

Καιρός: Απίστευτες εικόνες στα χιονοδρομικά - Δείτε LIVE

Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, βροχές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες «σαρώνει» τη χώρα.


τελωνείο εξοχής τηλέφωνο

επεκταση υπολοιπου q

Μάλιστα στην Αττική, όπου ήδη πέφτει χιόνι στα βόρεια προάστια και το έχει «στρώσει» σε Πάρνηθα και Πεντέλη, η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι η χιονόπτωση και το χιονόνερο θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Δείτε εδώ LIVE εικόνα από την Πάρνηθα

Οι χιονοπτώσεις προκαλούν ενθουσιασμό στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων καθώς, το «στρώνει» σταδιακά στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.


τσακ νορις τσιπρας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επέλαση του χιονιά στη χώρα μας


ραβεννα θερμανση τιμεσ

Ηράκλειο: Νεκρός σε τροχαίο 60χρονος στη Φοινικιά

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 χρονών άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Φοινικιάς του Ηρακλείου.


ραβεννα θερμανση τιμεσ

μένα με λένε μορφονιό

Το ατύχημα συνέβη όταν ο 60 χρόνος άνδρας που οδηγούσε δίκυκλη μηχανή, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχό της και προσέκρουσε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



ζορμπας μαθημα μπουζουκι

πιανο παιδια

Πειραιάς: 2.500 πρόσφυγες στο λιμάνι - Χωρίς επιβάτες επιστρέφει το «Blue Star Patmos»

Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ (πύλη Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην Πέτρινη Αποθήκη), σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που το πρωί ανέρχονταν περίπου σε 5.000 άτομα, αναχώρησαν για το κέντρο της Αθήνας ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στα κέντρα προσωρινής κράτησης.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», αν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο (καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν άνεμοι 8 με 9 μποφόρ), θα αναχωρήσει στις 3 τα ξημερώματα για Μυτιλήνη και Χίο προκειμένου να παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες.


πιανο παιδια

lussile stock αθηνα

πως φευγει η ψαριλα απο το αμαξι

Την ίδια ώρα αναμένεται να αναχωρήσει και το «blue star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το λιμενικό σώμα, στις 20:20 το βράδυ αναχώρησε από τη Σάμο με προορισμό τον Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό blue stat patmos. Το συγκεκριμένο πλοίο, επιστρέφει χωρίς επιβάτες, παρότι το ίδιο (όπως και το καταμαράν tera jet, αλλά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος»), είναι ναυλωμένο για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης και περιμένει εντολές προκειμένου να επιβιβάσει μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το καταμαράν tera jet βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στο λιμάνι της Χίου.


γιος καμμενου

Πανελλήνιες εξετάσεις 2016: Πρεμιέρα στις 16 Μαΐου για τις πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιεί ότι η εναρκτήρια ημερομηνία για τις πανελλαδικές 2016 των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων θα είναι η Δευτέρα 16 Μαΐου.


Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μία μέρα μετά, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.


γιος καμμενου

κινητα χαλανδρι

πολο ανδρων 2017



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.

Μόλις, η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων – αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.


μονωση για παραθυρα

Κυκλώματα διακινητών δρουν στην Ελλάδα για να βγάλουν τους πρόσφυγες από τα κλειστά σύνορα

Πόσο κοστίζει ένα «μαύρο εισιτήριο» εξόδου από την Ελλάδα; Την ώρα που οι διακινητές αλωνίζουν στα τουρκικά παράλια και πλουτίζουν στέλνοντας πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, στην καρδιά της Αθήνας δρουν ανεξέλεγκτα τα οργανωμένα κυκλώματα από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν και την Αλβανία.


μονωση για παραθυρα

Ζητούν από τους πρόσφυγες χιλιάδες ευρώ υποσχόμενοι ότι θα εκπληρώσουν το «ευρωπαϊκό όνειρο» που έχει μείνει μετέωρο στην πλατεία Βικτωρίας.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


«Δώσε μου τα λεφτά και το βράδυ θα περάσεις τα σύνορα. Λίγο στην καρότσα, λίγο με τα πόδια, λίγο με το λεωφορείο». Αυτό είναι το deal όπως το μεταφέρουν μιλώντας σε σπαστά αγγλικά, οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας. Πριν κλείσουν τα σύνορα, η «δουλειά» έκλεινε στα 1.500 ευρώ - αν δεν παζάρευες καθόλου στα 2.000 ευρώ. «Εχεις παιδί; Μέχρι 5 ετών θα έρθει με 300 ευρώ. Αν πάρεις μαζί και 2 φίλους, θα πληρώσεις κάτω από 1.500, μπορεί 1.300». Προορισμός τα σύνορα - στην καλύτερη των περιπτώσεων η Ιταλία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Γερμανία. «Εφτασε ποτέ κανείς από αυτούς που πλήρωσαν;» τους ρωτάω. «Δεν ξέρουμε. Ομως έφυγαν πολλοί».


ονειροκριτης εγκαταλειψη συντροφου

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


καραγιαννης κοσμημα πειραιας

kox αποσμητικο χωρου θεσσαλονικη

Καστελλόριζο: «Στάχτη» κτήριο του δήμου με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καστελλόριζο το βράδυ της Δευτέρας (29/02/2016) προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν ρούχα για τους πρόσφυγες.


kox αποσμητικο χωρου θεσσαλονικη

Καταστράφηκε από πυρκαγιά το εντευκτήριο του δήμου Καστελλόριζου, όπου φυλάσσονταν είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, ρούχα) για τους πρόσφυγες.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η φωτιά στο κτήριο, που είχε παραχωρηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για εμπρησμό.


αγορα καφετιερας εσπρεσσο

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν το πυροσβεστικό όχημα του αεροδρομίου, υπάλληλοι του δήμου, αλλά και κάτοικοι, καθώς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κινδύνευσαν τα σπίτια κοντά στο λιμάνι.


μαφινς διχρωμα

τοιχοποιια με πλεγμα και πετρα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι

Με αφετηρία τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οι κτηνοτρόφοι αρχίζουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με αιχμή το νέο ασφαλιστικό.


τοιχοποιια με πλεγμα και πετρα

Τις νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


φλωρεντια καθεδρικος ναος

αξιον εστι ρουβας youtube



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


«Συμφωνούμε με τους Θεσσαλούς συναδέλφους μας για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο πρώτα να καταστούν σαφείς οι θέσεις και οι διεκδικήσεις μας, να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και ύστερα...ναι» σημείωσε.

Συγχαίροντας τους συναδέρφους του που για περισσότερες από 40 ημέρες έδωσαν «σκληρό αγώνα», ο κ. Καμπούρης, αφού έκανε σαφές ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος συμμετείχε ενεργά, υπογράμμισε: «Oι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και η λήξη των κινητοποιήσεων από τα μπλόκα δεν μας βρήκαν σύμφωνους».

Υποστήριξε ότι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων «παραμερίστηκαν» και ότι δεν αναδείχθηκαν με την ένταση που θα έπρεπε. Ως εκ τούτου, όπως είπε, οι κινητοποιήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου θα συνεχιστούν, με τη μορφή διαμαρτυριών-καταλήψεων στα περιφερειακά και κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Δεν μας καλύπτει η ανακοίνωση του Οργανισμού για τις πληρωμές και απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων όσων μας χρωστούν από το 2012-2013» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, απαιτούμε να δοθεί πολιτική λύση και να γίνουν όλες οι πληρωμές με βάση το ζωϊκό κεφάλαιο και όχι τους βοσκοτόπους».

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν - μεταξύ αλλών - την άμεση πληρωμή όλων, και όχι μόνο των ιδίων, του υπόλοιπου ποσού της ενιαίας ενίσχυσης και, η πληρωμή του άρθρου 52 να γίνει με βάση το θηλυκό ζωϊκό κεφάλαιο και όχι την ποσόστωση του γάλακτος, «η οποία όπως μπήκε αποδεικνύει την άγνοια και υπηρεσιακή ανεπάρκεια τόσο του υπουργείου, όσο και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Τέλος, ο κ. Καμπούρης προτείνει: «Όταν έρθει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού, εμείς οι κτηνοτρόφοι να αναλάβουμε τη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μαζί με τους αλιείς και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


τι σημαίνει πολιτική συνοχή

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή των Σφακίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (2/3/2016) στους πρόποδες του δάσους της «Σελούδας», ανάμεσα στον Άγιο Παύλο και την Αγία Ρουμέλη Σφακίων του νομού Χανίων, καίγοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση και προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.


Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής και του ότι έχει νυχτώσει, ενώ στην περιοχή πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι τις 8 το βράδυ είχαν καεί δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης.


το πενθος στη ζωη μας

χρεοκοπία κράτους συνέπειες


τι σημαίνει πολιτική συνοχή

πρωτεινη μυικησ γραμμωσησ

Πύργος: Το τροχαίο που έκανε τους πάντες να «παγώσουν» - Σοκαρισμένη η οδηγός (pics)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με το τροχαίο που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά τους!


η εξελιξη της ηλεκτρικης σκουπας

Ήταν μεσημέρι της Τετάρτης (02/03/2016) όταν ένα αυτοκίνητο «τρύπωσε» σε κατάστημα στο κέντρο του Πύργου. Η οδηγός του οχήματος, η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο υπέστη σοκ, ανέφερε πως κόλλησε το γκάζι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καρφωθεί στη βιτρίνα του καταστήματος.


κλεψυδρα ανακαλυψη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με το ilialive, από το τροχαίο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα, το οποίο την ώρα του ατυχήματος ήταν κλειστό.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.


πρωτεινη μυικησ γραμμωσησ

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες από το τροχαίο.


Πύργος: Το τροχαίο που έκανε τους πάντες να «παγώσουν» - Σοκαρισμένη η οδηγός (pics)
01
Πύργος: Το τροχαίο που έκανε τους πάντες να «παγώσουν» - Σοκαρισμένη η οδηγός (pics)














frederik otto schwerin

Πέθανε ο δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης

Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.


τηλεοπτικα δικαιωματα αθλητικα

Όπως αναφέρει μέσω της ιστοσελίδας του, spirospero.gr, ο Σπύρος Καρατζαφέρης, τις τελευταίες ημέρες ο Χάρης Μπότσαρης νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.


frederik otto schwerin



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


botsaris

Ήταν συνεργάτης του Σπύρου Καρατζαφέρη, στέλεχος του ΑΡΤ και για χρόνια δημοσιογράφος στον ΣΚΑΙ.


διευθυνση συγκοινωνιων πατρας

«Στη δημοσιογραφική του καριέρα ασχολήθηκε κυρίως με ελληνικά και διεθνή θέματα με ειδίκευση στις μυστικές υπηρεσίες, στην τρομοκρατία, στις πολιτικές ίντριγκες και στις αποκαλύψεις», αναφέρει ο Σπύρος Καρατζαφέρης.


ας μεινουμε δυο φιλοι

Συναγερμός στην ΕΛ. ΑΣ. - Εντοπίστηκαν 200 κιλά εκρηκτικής ύλης στο Καστελλόριζο

Πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και συγκεκριμένα αμμωνίτη, εντόπισαν αστυνομικοί στο Καστελλόριζο.


επαγγελματικά αυτοκίνητα τιμές

Η εκρηκτική ύλη είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες βρέθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Καστελλόριζου, σε χώρο που χρησιμοποιείται για την απόθεση απορρριμάτων.


ας μεινουμε δυο φιλοι



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Συνολικά, η ποσότητα εκρηκτικής ύλης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, φτάνει τα 205,5 κιλά και πλέον το αστυνομικό τμήμα του νησιού διενεργεί προανάκριση προκειμένου να αποκαλύψει πώς βρέθηκαν οι γεμάτες εκρηκτική ύλη σακούλες και να εντοπίσει ποιοί και γιατί τις έφεραν στο νησί.


ειμαι χειροτερος εγω απο σενα στιχοι

η εσμεραλδα σημερα

Σαν σήμερα το 1994 πέθανε η Μελίνα Μερκούρη

Ήταν η αγαπημένη εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη


ενοτητα

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών.


ξυλουρης κοκκινη κλωστη δεμενη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981-1989 και 1993-1994.


η εσμεραλδα σημερα

Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού (1943-46) και έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή το 1944. Ως πρωταγωνίστρια καθιερώθηκε το 1949 με το ρόλο της Μπλανς από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος». Η πρώτη κινηματογραφική δουλειά της ήταν η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα» (1955). Με το ρόλο, όμως, της Ίλια στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» (1960), αλλά και τη θεατρική μεταφορά του έργου στη Νέα Υόρκη, η Μελίνα Μερκούρη απέκτησε πλέον διεθνή φήμη.

Το 1965 παντρεύτηκε τον αμερικανό σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν, ο οποίος και τη σκηνοθέτησε στις ταινίες «Ποτέ την Κυριακή» (1960), «Φαίδρα» (1962), «Τοπκαπί» (1964) και «A Dream of Passion» (1978).

Η Μελίνα Μερκούρη πάλεψε σκληρά για την ανατροπή της χούντας από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γύρισε στην Ελλάδα και πολιτεύτηκε. Εκλέχθηκε με το ΠΑ. ΣΟ. Κ. το 1981 και ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε ως το τέλος της πρώτης οκταετίας των κυβερνήσεων Παπανδρέου.

Όραμά της ήταν μέχρι το θάνατό της η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Δημιούργησε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα για να έρθει το θέατρο στην επαρχία, ενώ δική της έμπνευση ήταν και η δημιουργία του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

H 6η Μαρτίου, ημέρα θανάτου της Μελίνας Μερκούρη, έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού κατά την οποία απονέμεται το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» ως βραβείο πολιτιστικής προσφοράς.

Το βραβείο αυτό δίνεται από το 1997 και κάθε δύο χρόνια σε ανθρώπους ή οργανισμούς για την προσπάθειά τους να διασωθούν μνημεία πολιτισμού της ανθρωπότητας.

Πηγή πληροφοριών: sansimera, wikipedia


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

λουκανικόπιτα με φύλλο

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες (pics)

O υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου επισκεπτόμενος την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, συναντήθηκε με βουλευτές μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και εκλεγμένους μουφτήδες.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις συναντήσεις αυτές εξετάσθηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας. Η συνάντηση έγινε μέσα στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα και στην συνάντησή του με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.


λουκανικόπιτα με φύλλο

ακαδημια λιστ



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


"Ποιο είναι το δικό σου νησί; Ποιο είναι το δικό μου νησί; Δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης", είπε χαρακτηριστικά ο Μελβούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά.


μετροπολ καφε

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ανέφερε ότι υπάρχουν νομικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών υπογραμμίζοντας όμως ότι "σε θέματα συνεργασίας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν εκμεταλλευόμαστε την ανθρώπινη δυστυχία για πολιτικά οφέλη, γεγονός που αποδείχθηκε και στο παρελθόν όταν στο σεισμό στην Τουρκία οι πρώτοι που συνέδραμαν ήταν οι Έλληνες". Και πρόσθεσε: "Τα ανθρωπιστικά δεν πρέπει να μπερδεύονται με τα πολιτικά. Ποιο είναι το δικό σου νησί, ποιο είναι το δικό μου νησί δεν υφίστανται όταν υπάρχει πρόβλημα διάσωσης".

"Οι διερευνητικές συνομιλίες γίνονται για την υπέρβαση των προβλημάτων» απάντησε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι αναθεωρητική δύναμη και πιστεύει στην καλή γειτνίαση και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου". Τόνισε δε την ανάγκη "συστηματικής αντιμετώπισης των δικτύων των διακινητών και των μαφιόζων που έχουν τζίρο 6 δισ. ευρώ".

Σύμφωνα με το MEGA, ο Νίκος Κοτζιάς κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν απάντησε στην πρόκληση Τσαβούσογλου, καθώς η μετάφραση από τα τούρκικα στα ελληνικά δεν ήταν ακριβής...


Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες (pics)
01
Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες (pics)








τζεσε οουενς χιτλερ

Κόρινθος: Ληστές μπούκαραν σε σπίτι με την απειλή όπλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων που τα ξημερώματα σήμερα μπήκαν σε σπίτι και λήστεψαν μια οικογένεια στην Κόρινθο.


παπαβλασοπουλος πολυδευκης

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κόρινθο, τέσσερις άγνωστοι δράστες, μπήκαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου βρίσκονταν με τους δύο γιούς της, 49 και 46 ετών, και με την απειλή πιστολιού και κατσαβιδιών, τους ακινητοποίησαν και τους λήστεψαν, αφαιρώντας χρυσαφικά και χρήματα που είχαν στο σπίτι, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


τζεσε οουενς χιτλερ


φυσαρμονικα για πορτα

hotel διονυσος πορος

Σύλληψη 41χρονου Αλβανού κακοποιού έπειτα από έρευνες επτά ετών

Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 41 ετών, συνελήφθη σε περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου με την κατηγορία ότι πριν από επτά περίπου χρόνια επιχείρησε να μεταφέρει στην Ελλάδα, μαζί με άλλα άτομα, περισσότερα από 130 κιλά χασίς.


Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος τον Οκτώβριο του 2007 εντοπίστηκε σε περιοχή του νομού Καστοριάς να μεταφέρει μαζί με τους συνεργούς του τα ναρκωτικά, αλλά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωξαν και διέφυγε.


μαλλια με χαλκινες ανταυγειες



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και χθες εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές της Αλβανίας.


hotel διονυσος πορος

φοιτητικη εστια ροδου

Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούν και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, χρήση πλαστού εγγράφου και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.


μεριμνα ποντιων κυριων

Προσλήψεις: 150 θέσεις εργασίας για 8 μήνες σε πρεσβείες και προξενεία

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 150 εποχικών υπαλλήλων σε πρεσβείες και προξενεία θα εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών κατά τους μήνες έναρξης και αιχμής της τουριστικής περιόδου.


μουσείο μπενάκη τμήμα συντήρησης

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαμένουν στη χώρα όπου εδρεύει η οικεία Αρχή, να γνωρίζουν την τοπική γλώσσα καθώς και χειρισμό Η/Υ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή να είναι φοιτητές




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Με τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Δημόσιο, παρέχεται η εξουσιοδότηση, για την ετήσια έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία επιτρέπονται προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως και οκτώ μηνών) για την κάλυψη αποκλειστικά εποχικών, επειγουσών ή έκτακτων αναγκών των διπλωματικών και προξενικών αρχών.


πανεπιστημιο αθηνων κοινωνικη θεολογια

Η δαπάνη για το σύνολο του προσλαμβανόμενου προσωπικού θα ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ μηνιαίως.


μεριμνα ποντιων κυριων

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τα τμήματα θεωρήσεων διπλωματικών και προξενικών Αρχών τουλάχιστον κατά τους 6-9 μήνες της τουριστικής περιόδου. Ο συνολικός αριθμός του εν λόγω εποχικού προσωπικού στο σύνολο των Προξενικών Αρχών ετησίως δεν υπερβαίνει τα 150 άτομα, οι δε συμβάσεις θα είναι οκτάμηνες και μπορεί να ανανεώνονται.

Προσόντα υποψηφίων

  • Το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί πρέπει:να είναι μόνιμοι κάτοικοι ή να διαμένουν στη χώρα όπου εδρεύει η οικεία Αρχή,
  • να κατέχουν πτυχίο, δίπλωμα ή τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή να έχουν την ιδιότητα του φοιτητή ή σπουδαστή σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
  • να γνωρίζουν την τοπική γλώσσα, καθώς και την αγγλική ή τη γαλλική, κατά περίπτωση,
  • να διαθέτουν γνώσεις χειρισμού Η/Υ. Η τυχόν γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί πρόσθετο προσόν.

Η γλωσσομάθεια, καθώς και η γνώση χειρισμού Η/Υ εκτιμάται από τον προϊστάμενο της οικείας Αρχής βάσει προσκομιζομένων πιστοποιητικών ή κατόπιν προφορικής συνέντευξης ή πρακτικής δοκιμασίας, γραπτής ή προφορικής.

Δεν δύνανται να προσληφθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία, δωροδοκία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται επίσης ο αριθμός των υπαλλήλων που θα προσληφθούν ανά Αρχή, τα τυχόν επιμέρους πρόσθετα προσόντα των προσλαμβανόμενων και κάθε άλλο σχετικό με την πρόσληψή τους στοιχείο.

Με τις ίδιες αποφάσεις, και μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της οικείας Αρχής, καθορίζεται το ύψος της αμοιβής του εν λόγω προσωπικού.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα είναι δεκαήμερη, ενώ η επιλογή του προσωπικού που θα προσληφθεί θα γίνεται με ευθύνη του προϊσταμένου της οικείας Αρχής.