Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

γιοχανεσμπουργκ θεσεις εργασιας

Όπως τόνισε η δεύτερη αξιολόγηση προχωρά καλά, αλλά υπάρχουν ευαίσθητα ζητήματα σε εκκρεμότητα, τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν από όλους του εμπλεκόμενους για να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.


γιοχανεσμπουργκ θεσεις εργασιας

base training running


"Θα πρέπει να φτάσουμε σε staff level agreement εως το Eurogroup χωρίς να υπάρξει καμια διαίρεση και διαφωνία μεταξύ θεσμών. Χρειαζόμαστε όλους τους θεσμούς. Έως την επόμενη Δευτέρα θα πρεπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία", τόνισε ο Επίτροπος.



Κατά τον ίδιο η συμφωνία δεν ειναι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι και εφικτή. Ξεκαθάρισε δε πως εαν η Ελλάδα εφαρμόσει τη συμφωνία οι Ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν ότι τους αντιστοιχεί στο θέμα του χρέους.



λαιμαργια νεογεννητου

δανης σδοε βιογραφικο

Ο Μνουσίν και ο Γουίλμπουρ Ρος, η επιλογή του Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εμπορίου, παρουσίασαν σε συνέντευξή τους στο αμερικανικό δίκτυο CNBC την ατζέντα τους, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη, όπως τη χαρακτήρισε ο Μνουσίν, φορολογική μεταρρύθμιση από τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν.


δανης σδοε βιογραφικο

julytwo καταστηματα αθηνα

Ο Μνουσίν είχε την προεδρία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Είναι ο πρώτος αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που οδεύει προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τον πρώην προϊστάμενό του Χένρι Πόλσον (πρώην ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs) που υπηρέτησε στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους το νεότερο, στη διάρκεια των πρώτων χαοτικών σταδίων της οικονομικής κρίσης του 2008-2009.


γλωσσα και νηπιαγωγειο

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου εργάστηκε για δύο χρόνια στον όμιλο της Citigroup, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε κυβερνητική ή ακαδημαϊκή πορεία.


Η επιλογή του Μνουσίν, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα New York Times, ενώ ο ίδιος έχει εργαστεί για 17 χρόνια στην Goldman Sachs, πριν την εγκαταλείψει το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρία (Dune Capital Management). Μέσω της επενδυτικής αυτής εταιρίας, ο Μνουσίν επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιριών 20th Century Fox και Time Warner Inc. “Avatar,” “Mad Max,” “Fury Road” και “Suicide Squad.”


φωτογραφιες μικρων σκυλων

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνει λόγο για λάθος τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών σε 4 περιοχές (Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέος Βουτζάς και Δελφούς) και στο αιτιολογικό αναφέρεται ότι δεν υπήρχε διαφανής, ορισμένη, πρόσφορη και οικονομετρικά άρτια μεθοδολογία προσδιορισμού των αξιών.


περιεργα τατουάζ

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από το Μνημόνιο πριν από την 1η Ιανουαρίου 2017 να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, έργο που έχουν αναλάβει ειδικές επιτροπές που συστάθηκαν με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν στο σύνολο της χώρας οι αντικειμενικές αξίες θα μειωθούν για να κουμπώσουν με τις ιδιαίτερα χαμηλές εμπορικές τιμές.


φωτογραφιες μικρων σκυλων

ατελιε μαρια μπακοδημου

Η πολιτική εντολή που έχει δοθεί από την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου είναι οι διαδικασίες να τρέξουν γρήγορα και οι νέες αξίες να ανακοινωθούν προ των Χριστουγέννων.


Να σημειωθεί πως το υπουργείο βιάζεται να αναθεωρήσει τις αξίες και για ένα ακόμη λόγο. Βάσει του νόμου, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ γίνεται με τις αξίες των ακινήτων, όπως αυτές ισχύουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Έτσι, για να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2017 με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα πρέπει αυτές να έχουν καθοριστεί και εφαρμοστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.


Όπως και το 2016 έτσι και το 2016 η μείωση των αντικειμενικών αξιών δεν θα φέρει μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων από τον ΕΝΦΙΑ με τον νέο Προϋπολογισμό να προβλέπει για το 2017 ότι πρέπει να βεβαιωθούν περίπου 3,25 δισ. ευρώ για να εισπραχθούν κοντά στα 2,65 δισ. ευρώ. Πιο απλά οι συντελεστές φορολόγησης που εφαρμόζονται σήμερα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα αυξηθούν προκειμένου να προκύπτει το ίδιο εισπρακτικό αποτέλεσμα.


προσωπικότητες στα αγγλικά

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, το Green Mission συσπειρώνει γύρω του μία σειρά από θεσμικούς φορείς αλλά και την υποστήριξη αρχικά 30 εταιρειών από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αριθμός, ο οποίος εκτιμάται ότι γρήγορα θα αυξηθεί.


προγραμμα γραμμωσης για ποδια

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να καταπολεμήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Παράλληλα δε, ένα μεγάλο ποσοστό της χρησιμοποιημένης μπαταρίας διακινείται προς ανακύκλωση με μη νόμιμο τρόπο, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον της χώρας μας.


Στους στόχους της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Green Mission, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Sunlight Recycling, περιλαμβάνονται αφενός η συμβολή στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας αναφορικά με τους δείκτες συλλογής των παλαιών μπαταριών μολύβδου-οξέως και αφετέρου η ενημέρωση και η αφύπνιση του κοινού και των εταιρειών για τα οφέλη της τήρησης των ορθών διαδικασιών ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου – οξέως.


προσωπικότητες στα αγγλικά

GREEN MISSION


αντρας κριος γυναικα ιχθυς

Οι δράσεις του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι οι εξής: για την πρώτη διετία 2016-2017, η πρωτοβουλία του Green Mission στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση 14.000 ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν ή/και διαχειρίζονται σημαντικές ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων.


Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το www.greenmission.gr με βασική επιδίωξη να αποτελέσει μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου – οξέως. Ιδιώτες και εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν συμβουλές σχετικά με την ορθή ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέως, πληροφορίες για τη νομοθεσία κλπ.


GREEN MISSION facts


υπαιθρια αγορα ρωμη

Άνοδο σημειώνει και η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, διαμορφούμενη στο 6,8%, από 6,4% μια εβδομάδα νωρίτερα. Η άνοδος του βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού σχετίζεται με το άγονο αποτέλεσμα του Eurogroup που δεν προσέφερε ορατό διάδρομο για τη συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.


υπαιθρια αγορα ρωμη

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι η ΕΚΤ θεωρεί ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να προχωρήσει σε ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή των ελληνικών τίτλων στο QE. Έτσι, ακόμα και αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία αποτελεί και αυτή προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στο QE, η Ευρωτράπεζα δεν πρόκειται να δώσει το «πράσινο φως» αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.


εξετασεις αιματος πριν την εγκυμοσυνη

ηλιε μη κοιτας


προσομοίωση ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει εκλογές και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. «Υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι για αυτό καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση», ανέφερε για τις εκλογές.


λα φαρμ τρικαλα

τηγανια συκωτι ακης

Ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές αλλά και με τον ελληνικό λαό.


προσομοίωση ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

«Η αξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, αλλά και απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό, είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Αναφορικά με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ενεργοποιήθηκε το silent procedure, που είναι μια τεχνική διαδικασία του μηχανισμού κατόπιν αιτήματος μόνο ενός κράτους-μέλους (σ. σ. της Γερμανίας δηλαδή). Σημείωσε πως η βασική ανησυχία είναι για τα μέτρα για τις συντάξεις, υπογράμμισε πως ο στόχος για το πλεόνασμα υπερκαλύφθηκε λόγω της απόδοσης και μη παραμετρικών μέτρων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει περιθώριο για επιστροφή ορισμένων πόρων στους υπερφορολογημένους πολίτες. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως από τη δαπάνη δεν κινδυνεύει ο δημοσιονομικός στόχος.


Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα έριξε εκ νεόυ βολές εναντίον του ΔΝΤ, το οποίο χαρακτήρισε...pussycat (γατάκι), λέγοντας πως έκανε το λιοντάρι στους Ευρωπαίους για τον στόχο του πλεονάσματος.


Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στη βάση αυτή είπε πως ίσως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν το ΔΝΤ επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο Μνημόνιο.


Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη μετά την νίκη των λαϊκιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, την απόφαση για το Brexit και το ιταλικό δημοψήφισμα.


ζαν φρανσουα σαμπολιον

Οπως τόνιζε χθες το βράδυ πηγή του υπουργείου Εργασίας, με την υπό έκδοση υπουργική απόφαση δεν θα αλλάξει ο αριθμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, θα μειωθούν όμως τα ποσά που θα καταβληθούν σε αυτούς, καθώς προβλέπεται περικοπή κατά 430 εκατ. ευρώ έναντι των ποσών που καταβλήθηκαν το 2016, κάτι που στην πράξη αναμένεται να οδηγήσει σε περικοπές ΕΚΑΣ έως και κατά 50% στις 250.000 δικαιούχους του επιδόματος. Η μείωση θα φανεί με τις συντάξεις Ιανουαρίου που θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου.


κυρα γιωργαινα stixoi

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπό έκδοση υπουργική απόφαση θα προβλέπει ότι για όσους έχουν ατομικό μηνιαίο φορολογητέο εισόδημα από συντάξεις κύριες, επικουρικές, γήρατος, αναπηρίας, θανάτου μέχρι 601,33 ευρώ, το ΕΚΑΣ μειώνεται από τα 230 ευρώ στα 115 ευρώ. Επίσης μειώνεται από τα 172,5 ευρώ στα 86,3 ευρώ για όσους το ατομικό μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις είναι από 601,34 ευρώ έως 626,50 ευρώ. Παράλληλα μειώνεται από τα 115 ευρώ στα 57,5 ευρώ για όσους παίρνουν συντάξεις από 626,51 ευρώ μέχρι 643,33 ευρώ τον μήνα.


Στα κριτήρια εισοδήματος που μένουν ίδια με του 2016, εκτός από τις συντάξεις, συνυπολογίζονται και εισοδήματα από άλλες πηγές (π. χ. ενοίκια). Το συνολικό ατομικό εισόδημα από συντάξεις για την κάθε κατηγορία μαζί με τα έσοδα από άλλες πηγές δεν μπορεί να ξεπερνά τα 8.884 ευρώ τον χρόνο, ενώ αν πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων, τότε λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα από σύνταξη και άλλες πηγές που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ.



δυνατότητα μετάφραση αγγλικά
ζαν φρανσουα σαμπολιον

αθηνα σαββατο βραδυ

«Η Ελλάδα παραδέχεται ότι υπήρξε σφάλμα επικοινωνίας για τις παροχές», είναι ο τίτλος σε σημερινό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνάντηση το πρωί της Παρασκευής παραδέχθηκε ότι υπήρξε λάθος.


αθηνα σαββατο βραδυ

αργυρω μπαρμπαριγου συνταγες σοκολατακια

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι υπήρξε έλλειψη συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


κτηματολόγιο κω

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τους δανειστές για τη χρηματοδότηση των παροχών, στις οποίες, όπως είπε, μπορεί, βέβαια, να ανταποκριθεί χωρίς πρόβλημα η Ελλάδα».



πωληση ξενοδοχειου ζακυνθος

Ο καθηγητής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ονομάζεται Κλεάνθης Κωνσταντινούδης του Νικολάου και της Ελένης, γεννηθείς την 11-11-58 στη Θεσσαλονίκη.


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι οι:


γυναικα διδυμος με ωροσκοπο υδροχοο

ΜΟΚΚΑΣ Γεώργιος του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.


ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.


πωληση ξενοδοχειου ζακυνθος

ηλεκτρικα scooter seckam

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διερευνώμενων αδικημάτων, καθώς και στην αναζήτηση και ενημέρωση και άλλων πολιτών (φοιτητών κ. λπ.), οι οποίοι για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν:


Mε την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος στο τηλέφωνο 2310-531884 (Ταχυδρομική διεύθυνση: Μοναστηριού 241, Θεσσαλονίκη Τ. Κ.: 54121),
Mε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο τηλέφωνο 10301 (Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 23, Μαρούσι, Τ. Κ.: 15123) ή
Mέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dey1@otenet.gr .


Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


σπιτακια γκαζι χαρτης

Οι Νικήτας Αυγουλής, Γιώργος Βασιλείου, Μανώλης Βογιατζάκης, Νίκος Γαβαλάς, Βασίλης Δούκας, Γιάννης Καραλής, Χρήστος Καούρης, Δημήτρης Καρύδας, Αντώνης Καρπετόπουλος, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Αποστόλης Λάμπος, Γιώργος Λιώρης, Παντελής Λώλης, Κωστής Μπότσαρης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Συρίγος, Νίκος Τζουάννης, Γιάννης Φουρνάρος, Μάνος Μανουσέλης με την εμπειρία, την εξειδίκευση και την εμπεριστατωμένη ανάλυση καταθέτουν μέσα από τα προσωπικά τους blogs στο Novasports.gr τις απόψεις για ότι συμβαίνει στον ελληνικό και διεθνή αθλητισμό.


Μέσω της χορηγίας, το Ultrex εξασφάλισε branded προβολή στην κεντρική σελίδα του site και σε όλη την αρθρογραφία των «The Experts». Παράλληλα, βασικό κομμάτι της συνεργασίας με την Initiative αποτέλεσε η παραγωγή native περιεχόμενου με όχημα τους “The Experts”. Πιο συγκεκριμένα, κύριος στόχος ήταν οι «The Experts» και το μοναδικό περιεχόμενο που παράγουν να ενταχθεί αποτελεσματικά, μέσω του διαγωνισμού «The Experts Challenge» στην σελίδα του Ultrex στο facebook και να κάνει engage τους χρήστες. Μέσω του διαγωνισμού οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σωστά σε μία ερώτηση που θέτει κάθε φορά και ένας διαφορετικός «Expert» δημοσιογράφος των καναλιών Novasports. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10.00.000 εμφανίσεις της καμπάνιας στο Novasports.gr, ενώ ο διαγωνισμός «Τhe Experts Challenge» καταγράφει πολύ θετικά αποτελέσματα έχοντας περισσότερους από 1.200.000 μοναδικούς χρήστες που έχουν εκτεθεί στην καμπάνια στα sociαl media και πάνω από 2.400 συμμετοχές.


σπιτακια γκαζι χαρτης

ετυμολογια γυνή


φυλλα αλεξανδρειας συχνη χρηση

ανατομια ενος εγκληματος σεργιανοπουλος

Με τη υπογραφή της σύμβασης αυτής υλοποιείται στην πράξη η σχετική υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016 και εξασφαλίζεται αποκλειστικά για τους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται.


πράσα θρεπτικά συστατικά

Το ποσό αυτό της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ θα αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής. Με τον νέο αυτό μηχανισμό, δεν απαιτείται πλέον από τους επενδυτές να προχρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου. Η σύσταση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχεδιάστηκε με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και τη διευκόλυνση των δικαιούχων.


Η χρήση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (escrow account) από τους Δικαιούχους κρατικών ενισχύσεων δεν είναι υποχρεωτική. Ο κάθε Δικαιούχος, μπορεί είτε να αξιοποιήσει τον Ανοιχτό Καταπιστευματικό Λογαριασμό, είτε να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδικασία λήψης της προκαταβολής ή και καταβολής της επιχορήγησης.


ανατομια ενος εγκληματος σεργιανοπουλος

τοξοτης ζωδιο σημερα

Με την υπογραφή της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής ενός Δικαιούχου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενεργοποιούνται και οι διαδικασίες χρήσης του συγκεκριμένου λογαριασμού. Ειδικότερα, μετά από αίτημα του επενδυτή-δικαιούχου στο οποίο θα δηλώνει την βούλησή του για χρήση του λογαριασμού, και την δήλωση προσχώρησης στην σύμβαση, δημιουργείται ο Ανοιχτός Καταπιστευματικός Λογαριασμός , που αφορά την δράση στην οποία έχει ενταχθεί, στο όνομά του.


Για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης, ο δικαιούχος, αφού πρώτα έχει ολοκληρώσει ένα μέρος του επενδυτικού σχεδίου θα πρέπει να υποβάλλει στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων αίτημα επαλήθευσης - καταβολής των δαπανών του, συνυποβάλλοντας τα μερικώς εξοφλημένα τιμολόγια και τυχόν ποσοστό ιδιωτικής συμμετοχής. Το μη εξοφλημένο ποσό των τιμολογίων, θα καταβληθεί στη συνέχεια από τον Ανοικτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό.


ενοικιαση κατοικιας λουτρακι

Τη χαρά να φιλοξενήσουν μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, είχαν τα κανάλια Novasports στις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής της Super League, αλλά και στους αγώνες της EuroLeague Ολυμπιακός – Ούνιξ Καζάν και Παναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ, του Basketball Champions League ΠΑΟΚ – Ρόσα Ράντομ, ΑΡΗΣ - Helios Sun, ΑΕΚ - Πρόξιμους Σπίρου και Volley League Παναθηναϊκός - Κηφισιά που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου - Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.


ενοικιαση κατοικιας λουτρακι

γυαλοχαρτο για ξυλο τιμη

unnamed 1


Στο κάλεσμα των καναλιών Novasports προς οργανισμούς στήριξης παιδιών ανταποκρίθηκαν θερμά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Παιδικά Χωριά SOS», «Κιβωτός του Κόσμου», «Πρωτοβουλία για το Παιδί», «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού & Νέων Χανίων. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Van τηλεοπτικής μετάδοσης, φόρεσαν τα ακουστικά, κάθισαν δίπλα στους δημοσιογράφους των καναλιών Novasports και απόλαυσαν την εμπειρία περιγραφής από την προετοιμασία της μετάδοσης μέχρι και το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια, γνώρισαν από κοντά παίκτες των αγαπημένων τους ομάδων και φωτογραφήθηκαν με τα αναμνηστικά δώρα που έφεραν τις υπογραφές των παικτών. Όλοι οι δημοσιογράφοι των αθλητικών καναλιών της Nova, χάρηκαν ιδιαίτερα που μπόρεσαν να προσφέρουν μία ξεχωριστή μέρα στους νεαρούς μας φίλους, αλλά και για το ότι έγιναν αποδέκτες του γνήσιου ενθουσιασμού των μικρών φιλάθλων για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ.


προβλημα στη μνημη

georgia on my mind di ray charles

Σύμφωνα με τα Νέα, η εισήγηση θα μιλά για καταγγελία των συμβάσεων εργασίας με βάση ηλικιακό κόφτη στα 60 έτη για όσους απασχολούνται στα υπερβαρέα, δηλαδή σε ορυχεία και μονάδες, τα 62 για διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς και μηχανικούς και τα 65 για τα διευθυντικά στελέχη.


Πρόκειται για προσωπικό 60 ετών και άνω με τουλάχιστον 40 χρόνια στην επιχείρηση και που ενώ έχει θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης προτιμά να παραμένει στην εργασία για οικονομικούς λόγους.


georgia on my mind di ray charles

Το όριο της συγκεκριμένης ρύθμισης πιάνει γύρω στα 200 άτομα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες «ασκήσεις» βάσει των οποίων κατεβάζοντας λίγο τον ηλικιακό κόφτη, ο αριθμός του προς αποχώρηση προσωπικού αυξάνεται.


κουπονια προσφορων για ταξιδια

Πολλοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια, αλλά η επιχείρηση αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τον καθέναν, ανάλογα με τη θέση εργασίας του. Άλλο είναι ο εργαζόμενος 62 ετών σε θέση γραφείου και άλλο ο συνομήλικός του στα ορυχεία ή στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.


ύμνος του αποελ

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το απαγορευτικό καθεστώς προσλήψεων που συνεχίζει να επικρατεί στη ΔΕΗ και διέπεται από τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε απολύσεις έχουν ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων να φτάνει τα 50 χρόνια.


Δεδομένου ότι οι 35άρηδες, οι 40άρηδες και οι 45άρηδες είναι λίγοι, τα επόμενα χρόνια αναμένονται μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού και είναι άγνωστο πώς θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές δίχως προσλήψεις.


φιλι ρητα

Σύμφωνα με απολογιστική έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την πορεία των φορολογικών εσόδων, με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σωρευτικά για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2016, τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 37,63 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,60 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 10,58%.


θουκυδιδειο πρωταθλημα 2013 14

Σε επίπεδο μηνός, δηλαδή για τον μήνα Οκτώβριο του 2016, τα συνολικά φορολογικά έσοδα (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) ανήλθαν σε 4,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 164,32 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από άμεσους φόρους αυξήθηκαν κατά 37,46 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από έμμεσους φόρους αυξήθηκαν κατά 126,86 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τη διάρθρωση των φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο του 2016, οι άμεσοι φόροι ανέρχονται στο 48,88% των συνολικών φορολογικών εσόδων και οι έμμεσοι φόροι στο 51,12%. Τα ποσοστά τον Οκτώβριο του 2015 ανέρχονταν σε 49,86% και 50,14%, αντίστοιχα.


παρουσιαστρια που πεθανε

Τον Οκτώβριο του 2016, τα έσοδα από άμεσους φόρους ήταν αυξημένα κατά 1,72% σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του 2015, ήτοι διαμορφώθηκαν σε 2,21 δισ. ευρώ έναντι 2,18 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2015.


φιλι ρητα

kem πορτοφολια τιμες

Τέλος, σε ό, τι αφορά, την κατάσταση και το μέλλον της ευρωπαϊκής παραδοσιακής Αριστεράς, αλλά και το δικό του, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι που αποτελούν την εκλογική βάση των αριστερών κομμάτων είναι πολύ πιο ευάλωτοι από τον μέσο όρο στην οικονομική κρίση και ότι η κατάλληλη αντίδραση από πλευράς της Αριστεράς δεν είναι η λαϊκιστική ρητορική, αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα εξασφαλίζουν σε αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας και αγοράς κατοικίας, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια και ελέγχοντας τις μεταναστευτικές ροές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής του ήττας στην Ολλανδία.


Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα L' Echo (έκδοση Σαββατοκύριακου), με κεντρικό τίτλο «η περισσότερη Ευρώπη δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά μας», ο κ Ντάισελμπλοουμ, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση». .


Ερωτηθείς για την Ελλάδα και για το κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Το μεγάλο ερώτημα, σημειώνει, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.



Σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το χρέος αποτελείται από το ύψος του ποσού, τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν και τη διάρκεια αποπληρωμής, και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού των δανείων, αλλά, από την άλλη μεριά, έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, ενώ ο ίδιος δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα περισσότερα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Παραδέχεται μάλιστα ότι όταν πολλά χρήματα διατίθενται για την αποπληρωμή χρεών, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι με τις μεγάλες περιόδους αποπληρωμής και τα χαμηλά επιτόκια το κόστος παραμένει σχετικά περιορισμένο.


kem πορτοφολια τιμες

εκπτωτικο χωριο θερινο σινεμα

ακινητα πρακτικός οδηγός β'


Πέρα από την Ελλάδα και κληθείς να διατυπώσει την άποψή του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης ειδικότερα, ο Ολλανδός κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος, θεωρώντας μικρή την πιθανότητα μιας νέας μεγάλης κρίσης μέσα στο 2017, καθώς και το ενδεχόμενο επικράτησης των λαϊκιστών στην Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία.



πως να συμπεριφερομαστε στα παιδια

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου, συνιδρυτής και partner του Found. ation, το τελευταίο έχει ως στόχο να βοηθά startup επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη τους. Οι ιδέες και οι επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολείται το Found. ation έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι αξιοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να αλλάξουν τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα.


πως να συμπεριφερομαστε στα παιδια

αν δεις στον υπνο σου γλαστρες

προγραμματισμος τηλεκοντρολ τηλεορασης

Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρό, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα στο χώρο των startups, ενώ επισημαίνει ότι συνολικά υπάρχουν περίπου 350 εταιρείες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως startups. Αριθμός που θεωρεί ότι είναι σχετικά μικρός και θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα σχήματα, όπως και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κλάδους που υπάρχει τεχνογνωσία στη χώρα μας. Όσον αφορά τα σημεία – κλειδιά για ένα startup, το πρώτο βήμα δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας, τα μέλη της οποίας θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.


κοινωνικο φροντιστηριο ηρακλειο κρητης αποτελεσματα

Τον Δεκέμβριο η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που κανονικά έληγε τον Μάρτιο μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό ποσό των μηνιαίων αγορών από τα 80 στα 60 δισ. ευρώ.


κοινωνικο φροντιστηριο ηρακλειο κρητης αποτελεσματα

Φέτος θα διενεργηθούν εκλογικές αναμετρήσεις στην ευρωζώνη με πιο σημαντικές αυτές στη Γερμανία και στη Γαλλία. Με την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ο Μάριο Ντράγκι και οι συνεργάτες του επιδιώκουν να διατηρήσουν την οικονομική σταθερότητα σε μια περίοδο κατά την οποία μπορεί να προκληθούν αναταραχές «ειδικά όσον αφορά το πολιτικό περιβάλλον» όπως αναφέρουν τα πρακτικά, μετέδωσε η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».


κατερινα σκουρλη βιογραφικο

Ανησυχία προκαλεί επίσης στην ΕΚΤ η πορεία του πληθωρισμού, καθώς οι αυξήσεις τιμών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου και όχι στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.


Πάντως, τουλάχιστον προς το παρόν η οικονομία στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στα τέλη του 2016 η Γερμανία κατέγραψε την υψηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων πέντε ετών, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σε όλη την ευρωζώνη σημείωσε νέα βελτίωση. Ανάμεσα στις χώρες όπου η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε αύξηση είναι η Γαλλία και η Ιταλία.


προγνωστικα στοιχημα ακριβες σκορ

Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις από τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, η ανάπτυξη στη χώρα διαμορφώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 σε 0,5% και σε ετήσια βάση έφτασε το 1,9%. Την ίδια περίοδο η βιομηχανική παραγωγή σε ολόκληρη την ευρωζώνη αυξήθηκε 1,5% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε ετήσια βάση. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της παραγωγής ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ολα τα στοιχεία προκάλεσαν έκπληξη σε αναλυτές και οικονομολόγους, που περίμεναν λιγότερο θετική πορεία.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

σισσυ φειδα σπιτι της

Οι αμοιβές των εργαζόμενων αυξήθηκαν 2,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2016 έναντι 2,8% στο δεύτερο τρίμηνο.


Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,7% έναντι αύξησης 2,2%, αντίστοιχα, ενώ το ποσοστό αποταμίευσής τους διαμορφώθηκε στο 12,5% από 12,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2015.


Σύμφωνα με τα στοιχεία το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό του εισοδήματός τους μειώθηκε στο 93,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2016 έναντι 94,2% στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.


αμαλια χαριση

Τα κέρδη των τραπεζικών επιχειρήσεων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό στο τρίτο τρίμηνο του 2016 (0,2% έναντι 4,7%), καθώς επιβραδύνθηκαν το καθαρά λειτουργικό πλεόνασμα και το καθαρό εισόδημα από περιουσία.


σισσυ φειδα σπιτι της

επιτρεπονται τα παστα ψαρια στην εγκυμοσυνη

Τα χρέη των επιχειρήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν στο 131,8% στο τρίτο τρίμηνο του 2016 από 133,7% στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.


βραβεία ανθρώπινου δυναμικού

Το Brexit δεν θα είναι θετικό ούτε για την Βρετανία ούτε για την ΕΕ, ανέφερε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο BBC, και τόνισε πως η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της απόφασης.


«Δεν μπορείς να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε ένα κλαμπ όταν είσαι έξω από αυτό. Πιστεύω ότι οι Βρετανοί φίλοι μας που εφηύραν τα κλαμπ μπορούν να το κατανοήσουν αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.


βραβεία ανθρώπινου δυναμικού

ναιτζελ φαρατζ βιογραφικο

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ότι δεν είναι θετικό ούτε για εμάς ούτε για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ακόμη.


Ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι ο διαχωρισμός θα είναι επιζήμιος «διότι είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί εταίροι. Για εμάς, θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι επίσης ένα τραύμα».


πως να φτιαξω σχεδια απο ζαχαροπαστα

«Brexit σημαίνει Brexit, το οποίο σημαίνει ότι το να είναι κάποιος εκτός δεν είναι το ίδιο με το να είναι μέλος, και δεν μπορεί να είναι καλύτερο να είναι εκτός απ’ ό, τι είναι να είναι μέλος, διότι δεν μπορεί να είναι έτσι», είπε.


μελιτζανα ψητη στο γκαζακι

Με την έκδοση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. Στην αίτησή τους έχουν δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις προκηρυσσόμενες ειδικότητες και να δηλώσουν από έναν έως τρεις δήμους.


δωστε μου να πιω το ακριβοτερο ποτο

Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των ιδίων, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των συζύγων τους, η αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, ο αριθμός ανήλικων τέκνων, η ιδιότητα γονέα προστατευόμενων τέκνων (ανηλίκων ή ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η εντοπιότητα και κατά πόσον είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.


θαυμα οσιου δαυιδ

Ωφελούμενοι θα είναι έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν. δ. 3832/1958).


μελιτζανα ψητη στο γκαζακι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:



  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

  • Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), άλλοτε Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.


Μέσω του προγράμματος θα ενισχυθούν τομείς προτεραιότητας όπως:



  • Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής, κ. α..

  • Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

  • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφορικού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας).

  • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (π. χ. ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια κ. λπ.).

  • Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.


clio ζιζανιοκτονο

Η απόφαση πάρθηκε για να διευκολύνει τους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επηρεάσθηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας του Ιανουαρίου, με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό.


Δικαιούχοι του μέτρου διευκόλυνσης είναι οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου τους.


Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:


clio ζιζανιοκτονο

μεγαλες αγαπες μποφιλιου lyrics

• Να είχαν ενήμερα δάνεια την 30.12.2016
• Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ
• Να έχουν δόση ή δόσεις δανείων που πρέπει να πληρωθούν εντός του α' εξαμήνου του 2017.


ο ψηλοτερος αντρας στον κοσμο

φαροφύλακας αγγλικα

Κι ενώ η έρευνα βρισκεται στην τελική ευθεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του, ο Αριστείδης Φλώρος.


Ισοβίτης για ανθρωποκτονία ελευθερος με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας


Κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας σε κρατούμενους με αποτέλεσμα την παράνομη και πρόωρη αποφυλάκισή τους εντόπισε η εισαγγελική έρευνα η οποία διενεργείται με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο στόχαστρο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς βρίσκεται υπόθεση άλλου κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα και κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά.


θεματα πανελληνιων 2015 βιολογια γπ

σταφυλια ραντισμα

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.


φαροφύλακας αγγλικα

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κρατούμενος κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βούλευματος , όπως εγινε στην περίπτωση Φλώρου, όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.


Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


καλυματα για τετραθεσιο καναπε

Η 37η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College έχει επετειακό χαρακτήρα για το 1Ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας, αφού συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του (1977).


καλυματα για τετραθεσιο καναπε

40 Χρόνια Δημιουργίας. Σαράντα χρόνια δυναμικής παρουσίας και καταξιωμένης πορείας του Mediterranean College στην Ελλάδα, του Κολλεγίου που από την ίδρυσή του έως σήμερα συνεχίζει απρόσκοπτα να υπηρετεί την κεντρική του φιλοσοφία για Αριστεία στην Εκπαίδευση. Κορυφαίες συμφωνίες με ισχυρά πανεπιστήμια του εξωτερικού, σημαντικές πρωτοβουλίες - σταθμός στα εκπαιδευτικά δρώμενα, στρατηγικές συνεργασίες με επιχειρήσεις και φορείς. Όλα με στόχο την ακαδημαϊκή διάκριση και επιτυχία των φοιτητών του, την εκπαιδευτική & τεχνολογική καινοτομία, την κοινωνική προσφορά.


μπηκαν τα χρηματα στην καρτα αλληλεγγυης

Η 37η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 18.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


ροζαλιντα επεισοδιο 34

Mediterranean College Graduation Ceremony Class2016


Χαιρετισμό στους νέους απόφοιτους θα απευθύνει η Vice-Chancellor του University of Derby, Professor Kathryn Mitchell. Κεντρικός Ομιλητής της τελετής στην Αθήνα θα είναι ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης, CEO, JMK – Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Στελεχών Επιχειρήσεων και της τελετής στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τιμώμενο πρόσωπο η κα. Σοφία Νικολαΐδου, Συγγραφέας.


νινο το ρεφρεν lyrics


«Είμαι γεμάτος ελπίδα, όμως απομένουν ακόμη μερικά να γίνουν», ανέφερε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.


νινο το ρεφρεν lyrics

μάρκους μπεργκ φωτο


Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα συμφωνήσουν σύντομα οι Βρυξέλλες, η Αθήνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει πως «οι παράμετροι είναι τώρα πάνω στο τραπέζι. Εάν όλοι οι συμμετέχοντες προσπαθήσουν λίγο, τότε θα το καταφέρουμε».


ατελειωτες αντωνυμο

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Μοσκοβισί, «είναι έτοιμος να μας πλησιάσει, εάν υπάρξουν δυνατότητες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».


Παράλληλα, ο Μοσκοβισί σε άλλη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, επισημαίνει πως για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα δεν χρειάζεται να καταβληθούν προσπάθειες μόνον από την κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά και από όλους τους άλλους εταίρους.


Όπως σημειώνει, είναι βέβαιο ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος, προς τούτο έχουν ληφθεί βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά χρειάζονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις. Ο ίδιος ευελπιστεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


κηδεμονας εσω υποδηματος

Το πρώτο κέντρο θα έχει έδρα στο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται η Ειδική Γραμματεία και θα αποτελέσει πιλότο για τα δύο επόμενα, τα οποία θα δημιουργηθούν εντός του Μαρτίου σε Αθήνα και Πειραιά. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογα κέντρα και στις υπόλοιπες δώδεκα πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας, ενώ έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2017 στόχος είναι να έχουν δημιουργηθεί 120 κέντρα, εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με συντονιστικό ρόλο.


flat out fabulous mac lipstick review

πωσ γραφω μουσικη σε usb

Τα «ΚΕΠ των δανειοληπτών» θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες προς υπερχρεωμένους δανειολήπτες και ειδικότερα:



  • Θα καθοδηγούν τους δανειολήπτες στην κατάρτιση οικογενειακών, ατομικών ή επιχειρηματικών προϋπολογισμών για την τήρηση των ρυθμίσεων ή διακανονισμών που έχουν κάνει με τις τράπεζες, προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους.

  • Θα συντρέχουν τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες για την κατανόηση των όρων δανείων ή ρυθμίσεων που τους έχουν προτείνει οι τράπεζες, αλλά θα υπολογίζουν και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης ανάλογα με την περίπτωση.

  • Θα παρέχουν συμβουλές για τις έννοιες του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», τα δικαιώματά του και τον χρονικό ορίζοντα προστασίας του από τραπεζικές συμβάσεις πίστωσης ή διευθέτησης οφειλών.

  • Θα διαθέτουν τυποποιημένα υποδείγματα του νόμου Κατσέλη και του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, συντρέχοντας τους δανειολήπτες στην ορθή συμπλήρωση των στοιχείων τους.

  • Θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες όσον αφορά τις δυνατότητες για εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους.

  • Θα παραλαμβάνουν καταγγελίες και θα τις διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή.



κηδεμονας εσω υποδηματος

προσφατη μνημη

«Xρειάζεται η χώρα μόνο μια άλλη κυβέρνηση, προκειμένου η πολιτική διάσωσης να στεφθεί τελικά με επιτυχία; Δεν πρέπει να έχει κανείς στο Βερολίνο αυτή την ψευδαίσθηση» γράφει σε άρθρο της με τίτλο «Τήρηση του προγράμματος ή νέος πρωθυπουργός» η γερμανική εφημερίδα.


προσφατη μνημη

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, όλα τα πακέτα διάσωσης προς την Ελλάδα είχαν την ίδια τύχη ανεξαρτήτως κυβέρνησης.



«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Τσίπρα, ήταν ότι επί πρωθυπουργίας του αποφεύχθηκε η κοινωνική αναταραχή». Ο Μητσοτάκης, τον οποίο ο αρθρογράφος περιγράφει ως «εξίσου νέο και έξυπνο με τον Τσίπρα», διατείνεται ότι θα ακολουθήσει μια άλλη πολιτική, όμως εν τέλει «διαθέτει το ίδιο περιθώριο χειρισμών με τον Τσίπρα (...). To πρωτογενές πλεόνασμα στον δημόσιο προϋπολογισμό πρέπει να παραμείνει διαρκώς στο 3,5%. Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, θεωρούν αυτόν τον στόχο εντελώς μη ρεαλιστικό. Και οι δύο εξαρτώνται από τη συγκατάθεση των Βρυξελλών».


κατερινα καινουργιου ψωνιο


«Στην Ελλάδα εδώ και τόσο καιρό οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με μικρή επιτυχία, με αποτέλεσμα να προκαλούν εύκολα το εξής ερώτημα: Μπορεί εν τέλει η χώρα να σωθεί; Οι Ευρωπαίοι δανειστές ρίχνουν σε κάθε περίπτωση χρήματα στον ελληνικό κορβανά, αλλά ο λαός γίνεται όλο και πιο φτωχός. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο. Όσοι έχουν λάβει καλή εκπαίδευση αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Η τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών βημάτων έχει εξελιχθεί σε τεράστιο δράμα. Εδώ και καιρό, οι πολίτες διερωτώνται αν κάποιος άλλος πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να υποσχεθεί έναν λιγότερο επώδυνο τρόπο για έξοδο από την κρίση» σημειώνεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει:


καριερα αρτα

«Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις θέσεις του στην καγκελάριο Μέρκελ. Στις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά. Αυτό βέβαια υποδηλώνει περισσότερο την απογοήτευση του κόσμου από τον Τσίπρα, παρά την επιδοκιμασία προς τον Μητσοτάκη. Ο τελευταίος προέρχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, το οποίο στο παρελθόν την οδήγησε στην κρίση. Ο Μητσοτάκης έστειλε στη Μέρκελ το μήνυμα ότι με αυτόν στην πρωθυπουργία το έργο των δανειστών θα γίνει πιο εύκολο: με συνεργασία και όχι αντιπαράθεση. Μια δελεαστική προσφορά».


SZ


δωρεαν αιματολογικες εξετασεις θεσσαλονικη

Η συνολική απώλεια των συνταξιούχων από τις μειώσεις και τις εισφορές θα φθάσει – μετά και τη νέα περικοπή – στο 65%. Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο των Μνημονίων (2010-2016) οι συνταξιούχοι έχασαν 50 δισ. ευρώ λόγω μείωση Σήμερα τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηνιαία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ. Την ίδια στιγμή οι νέες μειώσεις επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το δραματικό επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων, ενώ ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.


αοριστος συνωνυμα

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα:


μαγαζια στη μεταξα γλυφαδα


  • Από 6% έως 8% είναι η προσωπική διαφορά μεταξύ των παλαιών και των νέων συντάξεων για όσους λαμβάνουν τα κατώτατα όρια του ΙΚΑ.

  • Εως 22% ο μέσος όρος των προσωπικών διαφορών για όσους προέρχονται από ΙΚΑ και Δημόσιο στα 40 χρόνια ασφάλισης.

  • Από 30% έως και 39% κυμαίνονται οι προσωπικές διαφορές για παλαιούς συνταξιούχους του Δημοσίου με κάτω από 34 χρόνια ασφάλισης.

  • Από 32% έως 35% για τους παλαιούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ – πρώην ΤΕΒΕ.


Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτιμά ότι η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, θα κινηθεί στο 20%. Οπως τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οι απώλειες στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε σχέση με το αρχικό ποσό της απόφασης συνταξιοδότησης (προ Μνημονίων) συνολικά θα αγγίζουν το 65% (συμπεριλαμβανομένων μειώσεων, φόρων, εισφορών και ασθένειας).


Ωστόσο εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα είναι στην πράξη μεγαλύτερες, τόσο για τους δημοσίους υπαλλήλους όσο και για τους ασφαλισμένους όλων των άλλων Ταμείων, καθώς ο υπολογισμός των νέων συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους τελεί υπό την αίρεση ενός κρυφού κόφτη των συντάξιμων αποδοχών.


δωρεαν αιματολογικες εξετασεις θεσσαλονικη

Ο κόφτης αυτός είναι ο δείκτης αναπροσαρμογής μισθών για το σύνολο της οικονομίας, που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά δεν έχει βγει ακόμη από την Εθνική Στατιστική Αρχή για να συμπληρωθεί το τελικό παζλ των παραμέτρων που λαμβάνονται υπόψη ως βάση υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχώρησαν με αίτηση συνταξιοδότησης από 13/5/2016 και μετά. ς των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους κατά 35% έως 50%.


Διαβάστε επίσης


Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τις μειώσεις στις συντάξεις


Συντάξεις χωρίς συμπλήρωση 25ετίας για 400.000 ασφαλισμένους


περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης νόμος

Σύμφωνα με το Associated Press, στο πλοιάριο που βυθίστηκε επέβαιναν 35 μετανάστες, όπως δήλωσε μια Ιρακινή που κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή και να ζητήσει βοήθεια από τις τουρκικές Αρχές.


Όπως έγινε γνωστό, η 30χρονη γυναίκα ήταν μέσα στο νερό για περίπου 28 ώρες πριν καταφέρει να φτάσει στην ακτή.


περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης νόμος

Τα παιδιά της, που φορούσαν σωσίβια, εξαφανίστηκαν όταν το πλοιάριο ανετράπη και η γυναίκα άρχισε να κολυμπά με τον σύζυγό της προς τα τουρκικά παράλια.


τριβιαλ περσουτ στα ελληνικα online

Μετά από αρκετές ώρες στο νερό, ο εξουθενωμένος σύζυγός της πνίγηκε.


karaoke on youtube

ανω ραβενια ξενωνας

Αυτό διαφάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους Ντέλια Βελκουλέσου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).


διαδραστική τηλεόραση ερτ

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει ο δημοσιονομικός χώρος που πιθανόν να προκύψει από την εφαρμογή του επώδυνου πακέτου μέτρων να χρησιμοποιηθεί για τη στοχευμένη στήριξη συνταξιούχων και ανέργων.


Σε αυτή τη βάση παρουσιάσθηκε στους θεσμούς ένα γενικό πλαίσιο προτάσεων που σχετίζεται με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της μισθωτής εργασίας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, το περιορισμό του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά, αλλά και με την ελάφρυνση του προϋπολογισμού των συνταξιούχων για την αγορά φαρμάκων, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στα φαρμακευτικά σκευάσματα (κάτι που είχε αναφέρει και την Τρίτη στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος).


ανω ραβενια ξενωνας

Οι θεσμοί από την πλευρά τους σχετίζουν τις παρεμβάσεις των αντισταθμιστικών μέτρων με τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και επιδιώκουν τα αντίμετρα να έχουν θετική επίπτωση στους αυτόματους σταθεροποιητές, δηλαδή στις οικονομικές μεταβλητές που συντελούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης. Έτσι, περιγράφουν ως ενδεδειγμένα από την πλευρά τους μέτρα που σχετίζονται με τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της μισθωτής εργασίας.


ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αφού υπάρξει ένα συμβιβασμός για το ενδεδειγμένο μείγμα των αντιμέτρων εν συνεχεία θα αποκρυσταλλωθεί το πακέτο των 3 δισ. ευρώ που θα προέλθει από δανεισμό – μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – προκειμένου να κατευθυνθεί στη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.


Σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τα αντισταθμιστικά μέτρα, εστιάζοντας κυρίως στο κατά πόσο αυτά θα «εξουδετερώσουν» τους υψηλούς δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές που θα επιφέρει η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η μείωση των συντάξεων από το 2019.


Διαβάστε ακόμη:


Υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες με τους Θεσμούς - Ζήτησαν διευκρινίσεις για τα αντισταθμιστικά


Β. Ντομπρόβσκις: Προς το συμφέρον όλων να κλείσει η αξιολόγηση


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

τι σημαινει ορκ

«Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν διαφωνίες με το Ταμείο.


νεα της ξανθης

«Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη διότι έχουμε ενσωματώσει τις επιδόσεις του 2016, που ήταν καλύτερες του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκόλυνε την Ελλάδα», ανέφερε.


εμπορικα κεντρα χαλανδριου

Κατά τον ίδιο, η δεύτερη πηγή διαφωνίας είναι πως το ΔΝΤ θέλει να ληφθούν επιπλέον μέτρα αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους τώρα. «Στην Ευρώπη νομίζουμε πως περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης μπορούν να ληφθούν, μόνο όμως όταν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, αν είναι απαραίτητο. Νομίζουμε πως αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική δεδομένης της υπάρχουσας αβεβαιότητα. Όμως φέρνουμε τις θέσεις μας πιο κοντά και με τα τελευταία στοιχεία από την Αθήνα θα μπορέσουμε να διευθετήσουμε τις διαφορές μας», είπε.


«Αρκετά εθνικά κοινοβούλια ενέκριναν το Ελληνικό πρόγραμμα μόνο επειδή υπέθεταν πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει», τονίζει.


τι σημαινει ορκ

Ερωτηθείς αν είναι υπερβολικό να απαιτείται από την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς έχει ήδη απολέσει το 30% του ΑΕΠ της, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε: «Δεν υπάρχει διαφωνία στο επίπεδο του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται – υπεγράφη από όλους τους ηγέτες περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί είναι επαρκή για να πετύχει η Ελλάδα τον στόχο αυτόν το 2018. Το ΔΝΤ, ωστόσο, διαφωνεί με αυτή την πρόβλεψη. Ακόμα και έτσι, η Ελληνική κυβέρνηση δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να επιτύχει αυτό το πλεόνασμα. Αμφισβητούν το για πόσο πρέπει να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το ζήτημα είναι ανοικτό προς συζήτηση, διότι η συμφωνία λέει πως πρέπει να επιτευχθεί το 2018 και να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα. Δεν υπάρχει κανένας ορισμός για το τι σημαίνει μεσοπρόθεσμα, όμως έχουμε χρόνο για να συμφωνήσουμε επ αυτού».


πυλαια ξενοδοχεια

Η UBS εκτιμά ότι στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου ο Μάριο Ντράγκι θα δεχθεί πιέσεις να ακολουθήσει μια περισσότερο επιθετική πολιτική. Αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται στην παρούσα φάση πιθανώς, όπως εκτιμούν, η ΕΚΤ να γίνει επιθετικότερη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


καλαθι πικ νικ butlers

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα συνεχιστεί ωστόσο όπως αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο με αγορές ομολόγων 60 δισ. ευρώ (από 80 δισ.) τον Απρίλιο και έως το τέλος του 2017, ενώ το QE θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε διάστημα 6 έως 9 μηνών (και όχι 12 μήνες που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) εντός του 2018, απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.


Τα παραπάνω αυξάνουν τους κινδύνους η πρώτη αύξηση επιτοκίων να γίνει ταχύτερα του 2019, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι η ΕΚΤ αναμένεται να αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τον μέσο πληθωρισμό από το 1,3% στο 1,6% για το 2017 με ανοδικούς τους κινδύνους και για την περίοδο 2018-2019.


βουλής

Στη Citigroup δεν αναμένουν στην παρούσα φάση αλλαγές στη νομισματική πολιτική αλλά προβλέπουν πως η ΕΚΤ θα μεταβάλλει τη στρατηγική ρίσκου που ακολουθεί.


πυλαια ξενοδοχεια

Καθώς οι πιέσεις από τα «γεράκια» θα αυξηθούν και οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό θα βελτιώνονται, ένας συμβιβασμός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αναγκαίος. Επειδή αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τουλάχιστον ως το τέλος του 2017 θα είναι κάτι δύσκολο, εκτιμάται πως θα μπορούσε να υπάρξει ένα περιθώριο για αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων και συνολικά στη διατύπωση για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.


τζόρνταν νταν

Σε μια συντονισμένη, όπως όλα δείχνουν, σειρά δηλώσεων των στελεχών της Fed με αποκορύφωμα αυτές της προέδρου Τζάνετ Γέλεν την Παρασκευή, στελέχη της τράπεζας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η τράπεζα θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση των επιτοκίων. Αυτό αναμένεται να γίνει στην ερχόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Fed που θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου. Μάλιστα, μέσα στο έτος αναμένεται πλέον ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αυξήσεις από τη Fed, η οποία βάζει, όπως όλα δείχνουν, τέλος στην εποχή του φτηνού χρήματος σε δολάρια.


Την ίδια στιγμή, ο Μάρτιο Ντράγκι αντιστέκεται στις εκκλήσεις να κάνει παρόμοια κίνηση και η ΕΚΤ, εκκλήσεις που έχουν ενταθεί μετά την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 2% – πάνω από τον στόχο που θέτει η τράπεζα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg πιστεύουν ότι ο Ντράγκι θα περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο πριν να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό, αλλά και πριν επανεξετάσει τη νομισματική πολιτική. Επίσης, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να μειώσει κι άλλο την ποσοτική χαλάρωση πριν από τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ και πολλά στελέχη της τράπεζας θεωρούν ότι η πρόσφατη αύξηση στον πληθωρισμό της ευρωζώνης μπορεί να είναι συγκυριακό γεγονός λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών της ενέργειας από τον Νοέμβριο του 2016 και μετά.


Η Γέλεν από την πλευρά της άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι εάν η τράπεζα καθυστερήσει να ακολουθήσει πιο περιοριστική νομισματική πολιτική, μπορεί να αναγκαστεί αργότερα να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από ό, τι θα ήθελε, προκαλώντας πιθανές αναταραχές στην οικονομία. Επίσης, η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί φέτος να προχωρήσει σε άλλη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μεταξύ άλλων τις προϋποθέσεις για νέα ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.


δημοσια διοικηση παντειο μαθηματα


πορτοκαλί καρποί
τζόρνταν νταν

υποφερα εγω για σενα τοσο

Αυτό προκύπτει και από την απάντηση που μας έδωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση. «Η στάση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει απαράλλαχτη. Προσπαθεί από κοινού με την Ελλάδα για την υλοποίηση του συμφωνημένου προγράμματος προσαρμογής», είπε.


υποφερα εγω για σενα τοσο

«Διαπραγματεύσεις για τις απαραίτητες μεταρρυθμιστικές ενέργειες», πρόσθεσε, «διεξάγονται μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας και σε συνεννόηση με το Eurogroup. Η Γερμανία εκπροσωπείται στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε». Η τελευταία πρόταση είναι και απάντηση στις εικασίες ότι η Μέρκελ θα κινηθεί αψηφώντας τις αντιρρήσεις Σόιμπλε. Οσο για τις συναντήσεις της Μέρκελ με το Ντράγκι, ο κανόνας θέλει να μη γίνεται καμία αναφορά στο περιεχόμενό τους.


γιαννιου πατρα

«Η καγκελάριος δέχεται τον πρόεδρο της ΕΚΤ σε τακτά χρονικά διαστήματα για ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα ζητήματα της ευρωζώνης», εξήγησε κυβερνητικός εκπρόσωπος στα «ΝΕΑ» – η τελευταία συνάντησή τους ήταν στις 9 Φεβρουαρίου, πριν το τελευταίο Eurogroup.


δεκαημερο καβαλα 2015

ως εδω μητροπανος στιχοι

Συγκεκριμένα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, τα έσοδα προ επιστροφών διαμορφώθηκαν στα 4,264 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 3,90% το στόχο του προϋπολογισμού των 4,104 δισ. ευρώ.


ελληνες καθηγητες στην αγγλια

στολη ραπουνζελ

Παράλληλα, δόθηκαν επιστροφές 331 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 33,47% του στόχου των 248 εκατ. ευρώ.


Τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, διαμορφώθηκαν στα 3,933 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 2% του στόχου των 3,856 δισ. ευρώ.


Κατόπιν αυτού, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού κινήθηκαν τα έσοδα προ επιστροφών, κατά 5,46%, οι επιστροφές, κατά 18,57%, και τα έσοδα μετά από τις επιστροφές, κατά 4,52%.


ως εδω μητροπανος στιχοι

αφίσα κάρτα κορνίζα

Οπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σήμερα από τις Βρυξέλλες οι θεσμοί «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».


κουραμπιεδες με σοκολατα καλλιδης

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι δεν έχει προαποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης των θεσμών από την ελληνική πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας πως «δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».


Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα αναχωρήσουν αύριο από την Αθήνα.


αφίσα κάρτα κορνίζα

Παρά την πρόοδο στις χθεσινές συναντήσεις η τελική συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement), η οποία θα επισφραγιστεί πολιτικά από το Eurogroup (στις 20 Μαρτίου, στις 7 Απριλίου ή αργότερα), φαίνεται πως είναι μακριά.


ελευθερο πνευμα σημασια

Ενδεικτικά στο θέμα του ασφαλιστικού δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το ύψος των απαιτούμενων μέτρων, αν δηλαδή θα είναι 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ όπως ζητά το ΔΝΤ ή 0,75% του ΑΕΠ (1,35 δισ. ευρώ) που φέρεται να αντιπροτείνει η κυβέρνηση. Ομοίως, για το αφορολόγητο η συνάντηση δεν επεκτάθηκε στο τελικό ποσό μείωσης, αλλά στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος.


Ομοίως, σε σχέση με τα κοστολογημένα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους θεσμούς, αυτά δεν γίνονται στο σύνολο τους αποδεκτά από τους δανειστές που επιμένουν σε μέτρα που θα τονώνουν την ανάπτυξη, αντί των μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που προτάσσει η κυβέρνηση. Πάντως, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο δεκτικό σε θέματα που σχετίζονται με την παιδική φτώχεια και την ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.


ιστοσελίδα σημασία

Ένα μοναδικό Dancing Art Project αποκάλυψε τη νέα Σειρά 5 της BMW, υπό τον εντυπωσιακό φωτισμό ενός ιδιαίτερου Light show.


ιστοσελίδα σημασία

αριστοτελης ηθικα

unnamed 1


Τους φίλους, συνεργάτες καθώς και τους καλεσμένους από το δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σπανός ΑΕ, κύριος Γεώργιος Σπανός.


ωτορινολαρυγγολογια χειρουργικη κεφαλης και τραχηλου

unnamed 2 copy


Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πρώτοι, πριν από την επίσημη παρουσίαση των έργων στο Art Athina, τη μοναδική συλλογή “Golden Olive Trees” και ‘’Anemos’’ του βραβευμένου καλλιτέχνη με χρυσό μετάλλιο Τεχνών από την UNESCO, Κωνσταντίνου Βαλαή.


unnamed 3


unnamed 4



γαλαζιος καναπες

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ποσό 72,1 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, 25,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιχνιδομηχανών (VLTs) και 20,3 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs) και "virtual games" στα πρακτορεία. Σημειωτέον πως, εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, θα ματαιωθεί η έκδοση.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το επιτόκιο αναμένεται σημαντικά υψηλότερο από αυτά που προσφέρουν οι τράπεζες για προθεσμιακές καταθέσεις.


εκτυπώσεις πάτρα

Τα χαρακτηριστικά του ομολόγου:


· Κοινό Ομολογιακό Δάνειο άνευ εξασφαλίσεων (Ομολογίες Κοινές, Ανώνυμες, Άυλες)
· Ελάχιστο ποσό έκδοσης: €100.000.000
· Μέγιστο ποσό έκδοσης: €200.000.000
· 5ετής διάρκεια
· Από το 2020 και κάθε εξάμηνο μετά, ο εκδότης έχει δικαίωμα να ανακαλέσει το ομόλογο μερικώς ή ολικώς στο 100% της ονομαστικής του αξίας
· Το τοκομερίδιο θα γνωστοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας προσφοράς
· Εξαμηνιαία καταβολή τόκων
· Προσφέρεται στο ευρύ επενδυτικό κοινό με δημόσια προσφορά και χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η. ΒΙ. Π.)
· Οι Ομολογίες θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ. Α.) στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος
· Ελάχιστο ποσό συμμετοχής €1.000/επενδυτή
· Πιστοληπτική διαβάθμιση Εκδότη: Α κατά ΙCAP (Αντιστοιχεί σε Α - έως Α+ κατά Fitch και Α1-Α3 κατά Moody’s) και B κατά S&P
· Η Δημόσια προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2017.


εξωτερικοι ανελκυστηρες τιμες

Διαδικασία προσφοράς των ομολόγων


γαλαζιος καναπες

Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές υποβάλλουν τις Δηλώσεις Βούλησης – Κάλυψης στα καταστήματα των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, ήτοι της «Eurobank Ergasias Α. Ε.» και της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α. Ε.», των Λοιπών Αναδόχων, ήτοι της «Euroxx Χρηματιστηριακή Α. Ε.Π. Ε.Υ.», της «Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α. Ε.» και της «Πειραιώς ΑΕΠΕΥ», των Μελών Η. ΒΙ. Π., της «Τράπεζα Πειραιώς Α. Ε.», καθώς και των Χειριστών του λογαριασμού τους στο Σ. Α.Τ. που συνεργάζονται με τα Μέλη Η. ΒΙ. Π. για την υποβολή των Δηλώσεων Βούλησης – Κάλυψης μέσω της υπηρεσίας Η. ΒΙ. Π.


Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και να υποβάλλει σχετική δήλωση βούλησης-κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, για μία τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 200.000 Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία Ομολογία, ονομαστικής αξίας €1.000.


Για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές θα πρέπει να, προσκομίζουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και την εκτύπωση των στοιχείων του Σ. Α.Τ. που αφορούν στη Μερίδα Επενδυτή και το Λογαριασμού Αξιών τους.


Οι Δηλώσεις Βούλησης – Κάλυψης των Ιδιωτών Επενδυτών θα γίνονται δεκτές, μόνο εφόσον οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι των λογαριασμών, βάσει των οποίων εγγράφονται.


Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές θα εγγράφονται στην κατώτατη απόδοση του εύρους που θα ανακοινωθεί την προτεραία της πρώτης ημέρας της Δημόσιας Προσφοράς. Ως αξία της συμμετοχής για τους Ιδιώτες Επενδυτές ορίζεται το γινόμενο του αριθμού των αιτούμενων ομολογιών επί την ονομαστική αξία €1.000 εκάστης Ομολογίας.


Οι προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές θα συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Βιβλίο Προσφορών, που θα διαχειρίζονται οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, για το σκοπό του προσδιορισμού της ζητούμενης ποσότητας σε εναλλακτικές αποδόσεις, καθώς και του συνολικού αριθμού ζητούμενων Ομολογιών.


Οι ενδιαφερόμενοι Ειδικοί Επενδυτές και οι Διαμεσολαβητές αυτών μπορούν να πάρουν σχετικές πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής και τροποποίησης προσφορών από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους και τους Λοιπούς Αναδόχους. Το Βιβλίο Προσφορών θα κλείσει την τελευταία ημέρα της περιόδου Δημόσιας Προσφοράς (ώρα Ελλάδος 16:00), οπότε όλες οι προσφορές όπως ισχύουν εκείνη τη στιγμή θεωρούνται οριστικές.


Η διαδικασία υποβολής των προσφορών των Ειδικών Επενδυτών θα διαρκέσει από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς.


Η απόδοση που θα συμπεριλαμβάνεται στη Δήλωση Βούλησης – Κάλυψης, εντός του εύρους που θα ανακοινωθεί, θα είναι με βήμα 5 μονάδων βάσης, ήτοι του 0,050%.


Διαδικασία κατανομής


Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:


• Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 60.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και


• Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 140.0000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 200.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.


Ειδικότερα, τα κριτήρια κατανομής των Ομολογιών ανά κατηγορία επενδυτών περιλαμβάνουν τη ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές, τη ζήτηση στο υπολειπόμενο του 30% τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών, το πλήθος των Ιδιωτών Επενδυτών, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά.


opap


κινητηρες μοντενας

Οι πιο πολλές αφορούν προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας και αφορούν την κάλυψη 650 θέσεων γιατρών. Παράλληλα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η επιπλέον πρόσληψη 325 ατόμων (πλην νιατρών) στις ΔΥΠΕ για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι προσλήψεις αυτές μέσω ΑΣΕΠ μετά από δεκαήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων.


Σε αυτές τις ειδικότητες αφορά:


κινητηρες μοντενας

παραλια ωραιας ελενης

Νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, διοικητικού οικονομικού, ψυχολόγων, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπευτών, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, ραδιολογίας-ακτινολογίας, χειριστών ιατρικών συσκευών, διοικητικών γραμματέων, ακτινοφυσικών, τραυματιοφορέων κ. α.


λιποαναρροφηση ολα για την υγεια μου

Οι προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών


- 75 άτομα ΔΕ και ΤΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι ενδιαφερόμενοι εκτός από δίπλωμα θα πρέπει να διαθέτουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:



  • Επεξεργασίας κειμένων

  • Υπολογιστικών φύλλων

  • Υπηρεσιών διαδικτύου

  • Θα πρέπει να διαθέτουν επίσης καλή γνώση αγγλικών ή γαλλικών ή γερμανικών.


- 100 άτομα ΠΕ πληροφορικής στην ΑΑΔΕ Οι τίτλοι σπουδών που γίνονται αποδεκτοί είναι:



  • Πληροφορικής

  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

  • Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών

  • Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

  • Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών

  • Μηχανικού Η/Υ και πληροφορικής

  • Επιστήμης Πληροφορικής

  • Επιστήμης Υπολογιστών

  • Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών

  • Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

  • Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

  • Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών

  • Πληροφορικής (ΕΑΠ)

  • Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και Επιστημών και Πολτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (ΠΣΕ) ΑΕΙ ελληνικής ή ισότιμης ξένης σχολής


- 160 άτομα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Αναζητούνται πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ με ειδικότητα:



  • ΠΕ Πληροφορικής

  • ΤΕ Πληροφορικής

  • ΠΕ Οικονομολόγων

  • ΠΕ Νομικών


ιεκ λαγκαδα αιτηση

Από τα 1,69 δισ. ευρώ, οι ελληνικές Αρχές έχουν να λαμβάνουν 794 εκατ. ευρώ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) 506,67 εκατ. ευρώ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) 119,7 εκατ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) 26 εκατ. ευρώ, οι διάφορες διεθνείς ΜΚΟ - εταίροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 201 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εγκριθεί αλλά παραμένουν αδιάθετα 44,6 εκατ. ευρώ προς Διεθνείς Οργανισμούς ή ΜΚΟ.


παιδικες θεατρικες σκηνες

ζωγραφιες τοιχου με λουλουδια

Αναλυτικότερα, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 1,69 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα χορηγούνται ως εξής:


Πρώτον, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020, η Ελλάδα δικαιούται 561 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 322,8 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και 238,2 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Από τα 561 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί ως τον Oκτώβριο του 2018 τα 164 εκατ. ευρώ.


ιεκ λαγκαδα αιτηση

Δεύτερον, μέσω του ΤΑΜΕ και του ΤΕΑ, η Επιτροπή έχει εγκρίνει, από το 2015 ως σήμερα, επείγουσα βοήθεια, ύψους 481 εκατομμυρίων ευρώ. Εξ' αυτών, τα 233 εκατ. ευρώ χορηγούνται απευθείας προς τις ελληνικές Αρχές, τα 150 εκατ. ευρώ στον UNHCR, τα 72 εκατ. ευρώ στον ΙΟΜ και 26 εκατ. ευρώ στην EASO.


Τρίτον, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ που διαχειρίζεται ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει εγκρίνει για την Ελλάδα από το Μάρτιο του 2016, 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 605,3 εκατ. είναι ήδη συμβάσεις. Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης είναι μόνο διεθνείς οργανισμοί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που λαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από αυτό το Ταμείο.




συμπεριλαμβάνω ή περιλαμβάνω

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί και υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες συντονισμένη δράση στο κέντρο της πόλης.


συνδετηρες για μελισσια

Η εν λόγω δράση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ. α.).


Πάρνηθα: Τα αδέσποτα κατοικίδια απειλούν την άγρια πανίδα


συμπεριλαμβάνω ή περιλαμβάνω

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 22 έλεγχοι και δόθηκε σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων προθεσμία τριών ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή νομίμων κυρώσεων.


προσωπικη διαφορα συνταξιουχων

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών και σε χώρους αρμοδιότητας των υπολοίπων υφισταμένων Υπηρεσιών της, στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.


βαλβιδα φρενου seat ibiza

Κατά την πραγματοποίηση εργασιών για τον καθαρισμό τάφρου, η τσάπα ενός εκ των καθαριστών χτύπησε στο κρανίο.


Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.


περιοδος κατοχης

Το μακάβριο εύρημα θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα, προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή.


sims 4 beta hair

Στο σημείο, δεν έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, άλλα τμήματα ανθρώπινου σκελετού.


βαλβιδα φρενου seat ibiza

dd5e8d4e6bddcfb42dccd470c8cae7b5 XL
Πηγή φωτογραφίας: atpreveza



μπαρ μπεε κιου νεα σμυρνη τηλ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.


Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.


βιοψια στο κεφαλι

Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€). Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.250, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ. Σ. του ΟΠΕΚΑ.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύτεκνες μητέρες που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα:


μπαρ μπεε κιου νεα σμυρνη τηλ

γεωργικα λαστιχα

– είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα


– έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή
ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.


Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. (βλ. και το σημείο 6 «Χρήσιμες πληροφορίες» σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου και του 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.


Στις δικαιούχους δεν θα περιλαμβάνονται πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (π. χ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ. λπ.).


Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2018, θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ξύλο ελλάδα γιβραλτάρ

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον οδηγό, ο οποίος είναι 25 ετών και φέρεται να οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.


Ο δικηγόρος του 28χρονου που μετά το θανατηφόρο τροχαίο παραδόθηκε στις Αρχές ως ο οδηγός του αυτοκινήτου, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και αποκάλυψε ότι ο πελάτης του δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, αλλά ο αδερφός του.


ανδρέας κατσάμπας καθηγητής δερματολογίας

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο νεαρός πήρε την ευθύνη προκειμένου να τον «καλύψει».


καμερεσ υπολογιστη γερμανοσ

Μάλιστα, ο δικηγόρος του 28χρονου πρόσθεσε ότι ο πραγματικός οδηγός του αυτοκινήτου, που έχει τραυματιστεί, έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές και να παραδοθεί.


ξύλο ελλάδα γιβραλτάρ

Στον Alpha, μίλησε και ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος ευχήθηκε το τραγικό περιστατικό να είναι το τελευταίο που σημειώνεται και να είναι ο γιος του το τελευταίο θύμα.


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:




πελλετ λητη

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.


Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.


Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€). Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.250, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ. Σ. του ΟΠΕΚΑ.


προσεχε μη με προδωσεις

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύτεκνες μητέρες που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα:


πελλετ λητη

αν εισαι ενα αστερι κιθαρα tabs

– είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα


– έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή
ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.


Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. (βλ. και το σημείο 6 «Χρήσιμες πληροφορίες» σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου και του 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.


Στις δικαιούχους δεν θα περιλαμβάνονται πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (π. χ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ. λπ.).


Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2018, θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


πανελληνιος διαγωνισμος μαγειρικης

Το νομικό πλαίσιο για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων έχει αυστηροποιηθεί και σε περιπτώσεις παραβατικότητας προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα.


τι γραφουμε πανω σε ενα φακελο

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων έχουν ορισμένες υποχρεώσεις απέναντι στα ζώα αυτά.


πανελληνιος διαγωνισμος μαγειρικης

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:


γοργονα παπακωνσταντινου lyrics

  • Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

  • Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.

  • Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.

  • Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.

  • Κατά τον περίπατο του κατοικιδίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου. Η μη τήρηση επιφέρει πρόστιμο.

  • Η στείρωση των ζώων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, ενώ για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσει το κατοικίδιο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης.

  • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό κατοικιδίων που μπορεί να διατηρεί ένας ένοικος πολυκατοικίας. Εφόσον, όμως, βάσει καταστατικού της πολυκατοικίας υπάρχει περιορισμός, δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ζώα. Η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • α) Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη


    β) Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες


    γ) Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις


    δ) Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας




    στην υγεια μας ρε παιδια διαγωνισμος

    Ο συνολικός αριθμός των εντοπισμένων και τεκμηριωμένων ναυαγίων μαζί με τα ήδη διερευνημένα ναυάγια που καταγράφηκαν κατά την τριετία 2015-2017 ανέρχεται έτσι στα 58. Εκτός των ναυαγίων καταγράφηκαν και μεμονωμένα ευρήματα, κυρίως απορρίψεις κεραμικής και άγκυρες, αψευδείς μάρτυρες της έντασης και έκτασης της ναυσιπλοϊας και εμπορευματικής διακίνησης στο καίριο αυτό ναυτικό σταυροδρόμι του ανατολικού Αιγαίου».


    λακης κομνηνος πρωινο μου

    Τα παραπάνω πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την τέταρτη περίοδο της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στο αρχιπέλαγος των Φούρνων, που διήρκεσε από τις 7 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η οποία διενεργείται με την σύμπραξη του ιδρύματος R. P.M. Nautical Foundation. Η έρευνα αυτή έχει σκοπό τον εντοπισμό, την καταγραφή, την τεκμηρίωση και τη μελέτη αρχαίων, μεσαιωνικών και νεότερων ναυαγίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.


    στην υγεια μας ρε παιδια διαγωνισμος

    Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση:



    Στα πλέον αξιόλογα ευρήματα της έρευνας του 2018 συμπεριλαμβάνονται ένα ναυάγιο με φορτίο κνιδιακών αμφορέων του 2ου αιώνα π. Χ., ένα ναυάγιο του 4ου αι. π. Χ. με μεικτό φορτίο από αιγιακούς και φοινικικούς αμφορείς και ένα ναυάγιο του 5ου - 6ου αιώνα μ. Χ. με φορτίο υστερορωμαϊκών 1 αμφορέων». Επίσης, σημειώνεται ότι «σημαντική ανακάλυψη υπήρξε και ο εντοπισμός και αποτύπωση ενός εξαιρετικά εκτενούς αγκυροβολίου έμπροσθεν του οικισμού Καμάρι, στην ανατολική πλευρά των Φούρνων. Αναγνωρίστηκαν περισσότερες από 25 άγκυρες χρονολογούμενες από τη ρωμαϊκή περίοδο έως και τον 18ο αιώνα, οι περισσότερες από τις οποίες εγκαταλείφθηκαν στον βυθό από πλοία που θα πρέπει να ήταν αξιομνημόνευτα μεγάλου μεγέθους. Η παρουσία τους φαίνεται να δηλώνει την ύπαρξη μίας ακμάζουσας κοινότητας στο Καμάρι των Φούρνων κατά την ύστερη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο, για την οποία οι ιστορικές πηγές της περιόδου φαίνονται να σιωπούν.


    σταγδην βραδεως ενδοφλεβιως


    Στα πλέον ενδιαφέροντα μεμονωμένα ευρήματα του 2018, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, συγκαταλέγεται μία απόθεση από 18 τουλάχιστον πήλινους λύχνους του 2ου αιώνα μ. Χ. που εντοπίστηκε και ανελκύστηκε στην βόρεια πλευρά της νήσου Θύμαινας. «Οι λύχνοι αυτοί φέρουν ποικίλες ανάγλυφες παραστάσεις από αγαλματικούς τύπους θεών, σκηνές μονομάχων και γεωμετρικά κοσμήματα και αποτελούν προϊόντα των εργαστηρίων της Κορίνθου. Στις βάσεις τους διαβάστηκαν οι επιγραφές των λυχνοποιών Λουκίου και Οκταβίου, πιθανότατα απελεύθερων δούλων που ίδρυσαν τα δικά τους κεραμικά εργαστήρια».


    Τέλος, σε ήδη εντοπισμένα ναυάγια έγιναν συμπληρωματικές ανελκύσεις και αποτυπώσεις υλικού προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη του φορτίου τους και να προωθηθεί η νομική τους θωράκιση με την κήρυξή τους σε ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους. Όπως επίσης υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, καίριας σημασίας για την επιτυχή έκβαση της έρευνας υπήρξε, όπως και κατά τα προηγούμενα έτη, «η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και η εκτενής συλλογή πληροφοριών από την κοινότητα των αλιέων, οι οποίοι παρείχαν αφειδώς πληροφορίες για την ύπαρξη αρχαιοτήτων στο βυθό και οδήγησαν στον γρήγορο εντοπισμό τους».


    αλβερτο γραναδο

    Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα χρειάζεται μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση και επεσήμανε ότι το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή.


    το παπουτσι πειραιας

    «Με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.


    Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η κ. Γεννηματά είπε ότι θα καταλήξει σε νέα μέτρα και νέα βάρη για την κοινωνία, σημειώνοντας πως παρατήρησε μια αλλαγή στην κυβερνητική στάση, αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματολογία ήταν «δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ τώρα είναι «δεν κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας».


    αλβερτο γραναδο

    Επίσης επανέλαβε, ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κίβδηλη και fake» λέγοντας πως πρέπει να ηττηθεί.


    εύρεση εργασίας ηράκλειο



    Δριμεία κριτική για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο


    Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας το ερώτημα: γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άνγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό.


    «Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον» τόνισε.


    Τέλος, αρνήθηκε πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη.



    προσευχη στην παναγια για προστασια

    Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για δίλημμα «εθνικής συνεννόησης ή εθνικής καταστροφής» και άσκησε κριτική προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ. Όπως είπε:


    λερουα


    Με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.



    Στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενη γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό. «Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον», σχολίασε η κ. Γεννηματά.


    προσευχη στην παναγια για προστασια

    Σε έντονο ύφος απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:


    γιατί μαγκλή


    Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας.


    Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν ... Αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία.



    πανελληνια σχολικη καταληψη

    «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ηθική είναι μέρος του εκλογικού του προγράμματος. Το κυριότερο είναι η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια» αναφέρει η Die Welt.


    πανελληνια σχολικη καταληψη

    Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «διαφοροποιείται από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τις ψευδείς υποσχέσεις του έφερε ολόκληρη τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και θέλει, ταυτόχρονα, να πείσει τους Έλληνες πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το παλιό πελατειακό κομματικό σύστημα».


    Επίσης, εκτιμά ότι «εάν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τις κέρδιζε. Στις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά πολύ. Αυτό είναι εκπληκτικό, γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ευνοεί την ελεύθερη αγορά, ένα πρόγραμμα με το οποίο, σίγουρα, πριν μόλις λίγο καιρό, κάθε Έλληνας πολιτικός θα αποτύγχανε να πείσει».


    αννα βιλανιδη τραγουδι


    Στο άρθρο της Die Welt επισημαίνεται ότι σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ αύριο, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


    κατωτερη επιτρεπτη τιμη


    Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «Σόιμπλε και Μητσοτάκης δεν συμφωνούν σε όλα. Ο Μητσοτάκης βρίσκει πολύ αυστηρή τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών. "Οι διεθνείς δανειστές υποτίμησαν την επίδραση που έχουν τα μέτρα λιτότητας στην ανάπτυξη", λέει ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του θα πρέπει να αρέσει στον κ. Σόιμπλε. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και σε μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και τη δημόσια διοίκηση. Επίσης, θέλει να μειώσει τους φόρους και να μειώσει τον δημόσιο τομέα. Έτσι, μπορεί να κερδίσει τους επενδυτές. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος πως έχει έρθει πια η στιγμή για την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος. "Όλοι είναι τώρα έτοιμοι για την αλήθεια", λέει με πάθος. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από τον λαϊκισμό».


    ζυγος live θεσσαλονικη

    Στα πλάνα φαίνεται η ομάδα των περίπου 50 αγνώστων να τρέχει προς το αστυνομικό τμήμα στις 20:23, με ορισμένους από τους αντιεξουσιαστές να κρατούν στα χέρια τους βόμβες μολότοφ.


    πενθος φωτο

    Με κατεύθυνση από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, οι αντιεξουσιαστές στρίβουν στην οδό Βερανζέρου και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα επιστρέφουν στο πλάνο.


    ζυγος live θεσσαλονικη

    ευροβανκ ποσ

    Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Α. Τ. Ομόνοιας τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.




    Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

    η πρωτη τροφη του μωρου

    Όπως γράφει η Deutsche Welle, επίσημα στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Λαγκάρντ βρίσκονται επίκαιρα θέματα της γερμανικής προεδρίας στην ομάδα των G20, ενώ στην ατζέντα του δείπνου εργασίας Μέρκελ-Γιούνκερ κυρίως θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.


    Παρότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την πλευρά της Καγκελαρίας, είναι βέβαιο ότι το ελληνικό πρόβλημα θα απασχολήσει τόσο τις συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που θα ξεκινήσουν μετά τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, όσο και το βράδυ τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ πρόκειται για ξεχωριστές συναντήσεις.


    καρκινος στις ωοθηκες θεραπεια

    Αλλαγή στη στάση Σόιμπλε;


    Πιο κρίσιμη για την Ελλάδα θα είναι βέβαια η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ. Ρεαλιστικά, δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα προκύψει κάτι περισσότερο από αυτό στο οποίο φαίνεται να έχουν ήδη συμφωνήσει η Γερμανίδα καγκελάριος με την επικεφαλής του Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή, το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τουλάχιστον προς το παρόν.


    θρησκεια και βυζαντιο

    Μια από τις προϋποθέσεις για την παραμονή του ΔΝΤ είναι η αλλαγή στάσης του Eurogroup και προπαντός της Γερμανίας σε ό, τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας. Εδώ παρατηρείται μια κινητικότητα, ειδικά σε ό, τι αφορά τη ρητορική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


    η πρωτη τροφη του μωρου

    Όπως δήλωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας συμμερίζεται την άποψη του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πως μελλοντικά στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρά στη λιτότητα.