Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

προσομοίωση ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει εκλογές και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. «Υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι για αυτό καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση», ανέφερε για τις εκλογές.


λα φαρμ τρικαλα

τηγανια συκωτι ακης

Ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές αλλά και με τον ελληνικό λαό.


προσομοίωση ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

«Η αξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, αλλά και απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό, είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Αναφορικά με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ενεργοποιήθηκε το silent procedure, που είναι μια τεχνική διαδικασία του μηχανισμού κατόπιν αιτήματος μόνο ενός κράτους-μέλους (σ. σ. της Γερμανίας δηλαδή). Σημείωσε πως η βασική ανησυχία είναι για τα μέτρα για τις συντάξεις, υπογράμμισε πως ο στόχος για το πλεόνασμα υπερκαλύφθηκε λόγω της απόδοσης και μη παραμετρικών μέτρων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει περιθώριο για επιστροφή ορισμένων πόρων στους υπερφορολογημένους πολίτες. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως από τη δαπάνη δεν κινδυνεύει ο δημοσιονομικός στόχος.


Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα έριξε εκ νεόυ βολές εναντίον του ΔΝΤ, το οποίο χαρακτήρισε...pussycat (γατάκι), λέγοντας πως έκανε το λιοντάρι στους Ευρωπαίους για τον στόχο του πλεονάσματος.


Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στη βάση αυτή είπε πως ίσως υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν το ΔΝΤ επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο Μνημόνιο.


Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη μετά την νίκη των λαϊκιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, την απόφαση για το Brexit και το ιταλικό δημοψήφισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου