ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ, βασεισ πανελληνιων 2017, ΒΑΣΕΙΣ 2017, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ, ΒΑΣΕΙΣ 2017 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, baseis 2017 apotelesmata, vaseis, vaseis 2017, RESULTS. IT. MINEDU. GOV.gr, υπουργειο παιδειας, υπουργειο παιδείας αποτελέσματα βάσεων, ypoyrgeio paideias apotelesmata, ypourgeio paideias baseis, apotelesmata basewn
Βάσεις 2017: Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (24/08/2017) οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2017
ενδεια πληρωμη
Οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων μπορούν πλέον να δουν τα μόρια εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των βάσεων.
Από σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι γνωρίζουν αν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα ή θα ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους του χρόνου.
παολα να μ αφήσεισ ήσυχη θελω lyrics
μερσεντες τζιπ 2017
Οι εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι Βάσεις τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς όπως βλέπουμε στους πίνακες των Βάσεων υπάρχει μεγάλη πτώση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές. Ενώ, στον αντίποδα μεγάλη ήταν η άνοδος στις Παιδαγωγικές Σχολές που ξεπέρασε τα 1.000 μόρια.
Μικρή ήταν η άνοδος στις Νομικές Σχολές, ενώ είχαμε ελαφριά άνοδο στις Ιατρικές σχολές γιατί μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1) ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
2) ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
3) ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
4) ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
5) ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
6) ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2016 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
7) ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2016 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
8) ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
9) ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
10) ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου ΕΔΩ πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αναρτώνται σε όλα τα Λύκεια.
Ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε. Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε. Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις εισαγωγής για τα Γενικά Λύκεια
Δείτε πού κινήθηκαν οι Παιδαγωγικές Σχολές
Δείτε ΕΔΩ που κινήθηκαν τα μόρια για τις Νομικές Σχολές
Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές
Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις εισαγωγής για τα Εσπερινά Λύκεια
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα μόρια για όλα τα τμήματα - Ποιες σχολές «εκτινάχθηκαν»
Δείτε ΕΔΩ πού κινήθηκαν τα μόρια για Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική
Αυτή είναι η σχολή που ανέβηκε 4.700 μόρια
Δείτε ΕΔΩ τα μόρια για ιπτάμενους και μηχανικούς
Οι «πρώτοι των πρώτων» των πανελλαδικών συμβουλεύουν τους επόμενους
Ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια και οι τρεις τους εξασφάλισαν μία θέση στις σχολές που ήταν η πρώτη τους επιλογή, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να εισαχθούν στις πρώτες θέσεις των τμημάτων που είχαν επιλέξει.
Ο Σπύρος Ζαφείρης, ο Παναγιώτης Μερτζάνης και ο Νίκος Κουβάτσος μίλησαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία τους αυτή.
Ο Σπύρος Ζαφείρης, με 19.138 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί 3ος στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ.
«Δεν περίμενα να πάω πάνω από 19.000 μόρια. Περίμενα όμως να πιάσω τη σχολή που ήθελα επειδή η προετοιμασία ήταν πολύ καλή», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «ήμουν σίγουρος ότι δεν θα αποτύχω εάν παρέμενα χαλαρός και δεν αγχωνόμουν. Η έλλειψη άγχους δίνει τους καλούς βαθμούς κι αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι δίνουν εξετάσεις».
Το άλλο μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Σπύρο, είναι να ψάχνεις τις σχολές που σου αρέσουν. «Εγώ είχα επιλέξει πέντε σχολές που μου άρεσαν όλες πάρα πολύ. Η βάση στην τελευταία από αυτές ήταν 12.000 μόρια. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν πέρναγα ακόμη κι εκεί κι αυτό μου επέτρεψε να πάω χαλαρός στις εξετάσεις. Το τρίτο που χρειάζεται είναι πολλά διαγωνίσματα, ώστε να αποκτήσεις εμπειρία», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Παναγιώτης Μερτζάνης, με 19.068, κατάφερε να μπει 2ος στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήξερα ότι θα περάσω στη σχολή που θέλω, αλλά πάντως δεν περίμενα αυτήν την επίδοση. Στα μαθηματικά έγραψα 19,5» (σσ: σχεδόν το 84% έγραψε κάτω από τη βάση).
«Νομίζω ότι πήγα τόσο καλά επειδή μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά και έδωσα όλο μου το βάρος σε αυτό το μάθημα, λόγω του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας. Νομίζω ότι πολλοί υποψήφιοι δεν πήγαν καλά σε αυτό το μάθημα επειδή τα θέματα ήταν πολλά φέτος και απαιτούσαν και γνώσεις από άλλες χρονιές», επισημαίνει και προσθέτει: «Διάβαζα ένα τρίωρο την ημέρα και έκανα και άλλες δραστηριότητες. Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου είναι να προσπαθήσουν πολύ για να πετύχουν τον στόχο τους αλλά χωρίς άγχος».
Ο Νίκος Κουβάτσος, με 19.134 εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήξερα ότι θα περάσω σε αυτή τη σχολή χωρίς να έχω αγωνία για την επίδοση. Στις πανελλήνιες εξετάσεις μπορείς να πετύχεις είτε είσαι καλός μαθητής σε όλη σου τη μαθητική ζωή είτε "γκαζώσεις" τα δυο τελευταία χρόνια. Εάν όμως έχεις μεράκι και διαβάζεις δεν χρειάζεται να δώσεις όλες τις δυνάμεις σου στο τέλος».
Από αυτή την άποψη είναι σημαντικό να είσαι καλός μαθητής σε όλες τις τάξεις, λέει ο Νίκος και προσθέτει ότι «είναι σημαντικό επίσης να προσέχεις τον ύπνο σου και το φαγητό σου - δεν είναι καλό να κοιμάσαι υπερβολικά αργά. Θα έλεγα, τέλος, ότι δεν έχει τόση σημασία το φροντιστήριο όσο η προσπάθεια που κάνεις εσύ ο ίδιος και φυσικά η στήριξη που έχεις από την οικογένειά σου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου