Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

τρεις βολες μπασκετ

Με πρόταση της Επιτροπής Επιλογής (selection panel) και απόφαση του υπουργού Οικονομικών, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ ορίσθηκε ο Αυστιακός Μάρτιν Τζούρντα. Η θητεία του θα διαρκέσει για τρία χρόνια αρχής γενομένης από τις 18 Μαΐου 2017.


συστημα πανελληνιων 2016 αποφοιτοι

Σχετικά με την τοποθέτησή του στο ΤΧΣ, δήλωσε: «Προσβλέπω στη συνεργασία με τα στελέχη του Ταμείου καθώς και τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς προκειμένου το Ταμείο να συνεχίσει περαιτέρω να συνεισφέρει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα θέσει τις προτεραιότητες του Ταμείου για το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την επιτυχή διεκπεραίωση της αποστολής και του οράματος του Ταμείου, σύμφωνα πάντα με τον θεσμικό του ρόλο».


τρεις βολες μπασκετ

Να σημειωθεί πως σε περίπου δύο εβδομάδες η Επιτροπή Επιλογής του ΤΧΣ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των μελών της Διοίκησης του Ταμείου και αναμένεται πως θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων.


εφκ πετρελαιου αγροτων β δοση 2014 πληρωμη

προβλεψεις στοιχηματος καρατζαφερης

Οι καταναλωτές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα κυνηγούν όλο και περισσότερο τις προσφορές και τις εκπτώσεις που παρέχουν τα σουπερμάρκετ.


βαζελινη και ραγαδες

Έχει υπολογιστεί ότι το όφελος μπορεί να φτάσει έως και τα 377 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό, με τους 8 στους 10 να έχουν υιοθετήσει τις έξυπνες αγορές και τους 6 στους 10 να προτιμούν τις περισσότερες προσφορές παρά χαμηλές τιμές.


Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι 7 στους 10 εξοικονομούν τουλάχιστον 5% επί της αξίας των αγορών τους και 1 στους 3 τουλάχιστον 10%.


προβλεψεις στοιχηματος καρατζαφερης

μμε σχεδιαγραμμα

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ καταγράφει και ενδιαφέροντα ευρήματα σε σχέση με τις αντιλήψεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών σε σχέση με την επιλογή προσφορών και προωθητικών ενεργειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον 2 στις 5 επισκέψεις στο σουπερμάρκετ (40%) έχουν ως αφετηρία κάποια προσφορά για την οποία ενημερώθηκε ο καταναλωτής πριν επισκεφθεί το κατάστημα (διπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αφιερώνει χρόνο για την αγορά προσφορών.


γενια indigo 1983

Η επίσκεψή μου στο Πεκίνο και τη Σαγκάη» - τονίζει ο πρωθυπουργός - «σηματοδοτεί την κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να πάμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με εφαλτήριο τη σημαντική συνεργασία μας στο λιμάνι του Πειραιά στη βάση μίας νέας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας και την ολοκλήρωση του Έτους Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Να γίνουμε πραγματικά στρατηγικοί εταίροι με αναβαθμισμένες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις σε σειρά τομέων, αλλά και να αναπτύξουμε ένα νέο επίπεδο πολιτικού διαλόγου σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις


νομοσχέδιο παιδεία 2015

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει:


κορμος υλικα

Αφενός, προσβλέπουμε στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου με την Κίνα επί διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για τα οποία πολύ συχνά μοιραζόμαστε κοινές προσεγγίσεις και αρχές. Η Μεσόγειος και η Άπω Ανατολή μπορεί να βρίσκονται μακριά, γεωγραφικά, αλλά σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές φορές κοινές και ολοένα και πιο αλληλένδετες. Αφετέρου, προσβλέπουμε σε μία στενότερη συνεργασία με την Κίνα, στο πεδίο της οικονομίας - μία συνεργασία με μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Οι εμπορικές μας σχέσεις βρίσκονται ήδη σε πολύ καλό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει ιδιαίτερα περαιτέρω αύξηση των ήδη σημαντικών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη κινεζική αγορά - κυρίως στο αγροδιατροφικό τομέα - και στην υλοποίηση του ισχυρού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα - κυρίως στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών. Η διεύρυνση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών ανταλλαγών, η μεταφορά νέων τεχνολογιών και η ανάπτυξη των τουριστικών ροών, με την δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, αποτελούν επίσης άμεσους στόχους


Αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις προσηλωμένοι σε αξίες και παράγοντας αποτελέσματα


γενια indigo 1983

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, τη στάση της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός, τονίζει:


«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει παράλληλα τρεις κρίσεις - οικονομική, προσφυγική και ασφαλείας - οι οποίες κατέληξαν να θέτουν σε δοκιμασία τα όρια αντοχής της. Πράγματι, η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των δυο πρώτων, για λόγους που συχνά υπερέβαιναν τις ευθύνες και τη βούληση της χώρας μας, όπως η γεωγραφική της θέση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.


Παρόλα αυτά, η Ελλάδα απέδειξε επανειλημμένα ότι έχει τη θέληση και την ικανότητα να αντιμετωπίζει και να διαχειρίζεται τις κρίσεις, προσηλωμένη σε αξίες και παράγοντας αποτελέσματα. Παρά τους δεδομένους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κινητοποιήσαμε τον κρατικό μηχανισμό, συντονιστήκαμε με τους πολίτες και τις κοινωνικές οργανώσεις και καταφέραμε να διαχειριστούμε ροές προσφύγων που πολύ συχνά υπερέβαιναν τον ίδιο τον ντόπιο πληθυσμό των πεδίων δράσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια, και απαντήσαμε με αποτελεσματικότητα και ανθρωπιά στην πρόκληση της προσφυγικής κρίσης. Οι ενέργειες αυτές, ωστόσο, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις γενεσιουργές αιτίες της προσφυγικής κρίσης, οι οποίες βρίσκονται στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Παρά το μέγεθός της, η Ελλάδα έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη συνεννόηση και τη συνεργασία στην περιοχή, ενώ στηρίζει τις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, την Λιβύη, την Ουκρανία και το Αφγανιστάν. Για αυτό, άλλωστε, επιδιώκουμε το διάλογο και τη συνεργασία τόσο με τους ευρω-ατλαντικούς εταίρους μας όσο και με παγκόσμιους και περιφερειακούς δρώντες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και το Ιράν, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής μας πολιτική.


Τα δυσκολότερα βρίσκονται πίσω μας



μετρ μπουζουκια


"Μας έχει σταλεί το σχέδιο μνημονίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη μορφή letter of intent. Αναμένεται να το υπογράψουμε και να το επιστρέψουμε πάλι με τη μορφή επιστολής προθέσεων στο Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 27 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα".


εαα καστρο


Πηγή του οικονομικού επιτελείου εξήγησε ότι θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου έως 2 δισ. ευρώ.


μετρ μπουζουκια


"Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του Ταμείου", ανέφερε σχετικά.


ονειροκριτης με πνιγουν


Η ίδια πηγή είπε πως η εκταμίευση της δόσης από τον ESM υπολογίζεται να γίνει μετά το Eurogroup την 10η Ιουλίου. Ανέφερε δε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης και πως η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.


Για τις επόμενες αξιολογήσεις ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από εδώ και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.


καρτες γενεθλιων για μεγαλους

«Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ενώ ερωτηθείς πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της κρίσης έγινε στην Ελλάδα η προσωποποίηση του κακού, είπε :


"Προσπάθησα να μην επηρεαστώ καθόλου , διότι μπορώ να καταλάβω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό , διότι παραπλανά τους πολίτες , που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη. Δεν ξέρετε πόσοι Έλληνες μου λένε: «Έχετε απόλυτο δίκιο». Αλλά δεν μιλώ καθόλου για αυτά. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση δυσκολότερη"


οι νοτες του λαουτου

Παράλληλα, σε ότι αφορά στο αν οι πιστωτές δεν έχουν ευθύνη για τις μειώσεις συντάξεων και την υπερφολόγηση που ήρθαν στην Ελλάδα με το τρίτο πρόγραμμα, τονίζει:


καρτες γενεθλιων για μεγαλους

παρατατικος ειμι αρχαια


"Με συγχωρείτε , αλλά αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση . Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πιστωτές επειδή στην Ευρωζώνη αναλάβαμε ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας προκειμένου η χώρα να μη βυθιστεί στη χρεοκοπία με επιτόκια 10% και πάνω, αλλά μόλις 2% περίπου. Το ελληνικό κράτος πληρώνει τόσο χαμηλά επιτόκια όσο η Γερμανία, διότι η Ευρωζώνη ανέλαβε με τη δική μας εγγύηση σχεδόν το σύνολο του ελληνικού χρέους με τα ευνοϊκότερα επιτόκια που προσφέρονται αυτή την στιγμή".



Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι σωστό κάποιοι στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ότι είναι υπεύθυνοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ή η γερμανική κυβέρνηση. «Η επεξεργασία των μέτρων γίνεται μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει πολλά περιθώρια να πει: είναι προτιμότερο να γίνει αυτό και όχι το άλλο».


Ακόμη, χαρακτήρισε επικίνδυνη στάση το να λέει η κυβέρνηση ότι δεν είναι το δικό της πρόγραμμα αλλά υποχρεώνεται να το εφαρμόσει. «Το κόμμα του κ. Τσίπρα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται αλλά να γίνονται αλλού περικοπές».


Ο Τσίπρας δεν με ξέρει τόσο καλά...


«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στις εκλογές του 2015 ότι δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα. Με είχε επισκεφθεί προηγουμένως και του είπα: «Αν το υπόσχεστε προεκλογικά, πρέπει να σας ευχηθώ, για το δικό σας συμφέρον, να μην εκλεγείτε. Διότι δεν θα μπορέσετε να τηρήσετε αυτή την υπόσχεση η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα βοήθειας συνδεδεμένο με μέτρα».


Το έκανε παρόλα αυτά, κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Για αυτό η Ελλάδα πέρασε ένα πικρό εξάμηνο. Αυτός ο μισός χρόνος και η πρόσθετη ζημιά που προκλήθηκε είναι δική του ευθύνη».


Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας την άποψη ότι για τον κ. Τσίπρα είναι κατ' εξοχήν ακραίος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε:


«Ανοησίες. Είμαι Χριστιανοδημοκράτος. Ο κ. Τσίπρας δεν με ξέρει τόσο καλά».


σκυλος φερνει παιχνιδια σε μωρο

Η πρόσληψη θα γίνει για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.


σκυλος φερνει παιχνιδια σε μωρο

η μικρη λουλου μεταξουργειο

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Με την έκδοση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ οι 1.295 θέσεις θα κατανεμηθούν ανά περιφερειακή ενότητα της χώρας, ανά ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο και βάσει αυτών θα υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.


Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνον από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη στον οποίο θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως αυτές θα έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.


πληροφοριες για το κολοσσαιο στα αγγλικα

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης από τον Οργανισμό.


Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ωφελουμένους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της. Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις με συνολικό προσωπικό:



  • Έως τρεις θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο.

  • Άνω των τριών και έως εννέα θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν για έως δύο ωφελουμένους.

  • Άνω των εννέα έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν για έως τρεις ωφελουμένους.

  • Άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν για έως πέντε ωφελουμένους.

  • Άνω των 30 έως 50 θέσεις απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν για έως οκτώ ωφελουμένους.

  • Άνω των 50 θέσεων πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δέκα ωφελουμένους.

  • Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδος) στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής, για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.


εικονιδια για επιφανεια εργασιασ

Συγκεκριμένα, θα χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 66.000 άτομα, δωρεάν βιβλία σε 175.000 άτομα, χρηματικό βοήθημα και βραβεία σε 1.300 πολύτεκνες μητέρες, αλλά και ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών σε 20.000 άτομα.


εικονιδια για επιφανεια εργασιασ

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2017 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:


honda jazz x 2015

ξενοδοχειο αρωνησ κυθηρα


  • Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 59.000 άτομα εκ των οποίων: α) 55.000 άτομα θα πραγμα - τοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές, β) 4.000 συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές και μέχρι 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

  • Στο εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 άτομα θα πραγματοποιήσουν 4ήμερες εκδρομές.

  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων θα ενταχθούν 66.000 άτομα.

  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων θα ενταχθούν 175.000 άτομα. Η προμήθεια δωρεάν βιβλίων της επιλογής τους γίνεται από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιο - πωλεία και εκδοτικούς οίκους.

  • Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων θα ενταχθούν 1.300 πολύτεκνες μητέρες.

  • Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών θα ενταχθούν 20.000 άτομα.


θεατρο προσκηνιο παραστασεις

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη πως καταδικασθείσα υπάλληλος της ΔΕΗ δικαιούται να λάβει σύνταξη από τη ΔΕΗ, καθώς ο νόμος 4491 του 1966 «περί ασφαλίσεως του προσωπικού της Δημοσίας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού» δεν περιλαμβάνει τα αδικήματα αυτά σε εκείνα για τα οποία τυχόν ποινική καταδίκη του δικαιούχου σύνταξης θα επέφερε την απώλεια του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος!


barbie ελληνικα νεα επεισοδια

Με την 173/2017 γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΣΤ’ Τμήμα) απάντησε σε ερώτημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σχετικά με το εάν η ποινική καταδίκη για συγκεκριμένα αδικήματα επιφέρει την απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.


θεατρο προσκηνιο παραστασεις

ανώτερο μειόκαινο

Το ερώτημα αφορούσε σε υπάλληλο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και ασφαλισμένη του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ - ΔΕΗ), η οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή 24 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ αναφέρεται ότι τα εγκλήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνονται στα ρητά αναφερόμενα του άρθρου 13 παρ.4 του ν. 4491/1966, για τα οποία τυχόν ποινική καταδίκη του δικαιούχου σύνταξης θα επέφερε την απώλεια του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος!


Όπως επισημαίνεται στη γνωμοδότηση, ο αριθμός των αναφερόμενων στη διάταξη αυτή εγκλημάτων είναι αποκλειστικός, ώστε να μην είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν σ’ αυτόν και άλλα «παρόμοια» εγκλήματα.


Πάντως, ακόμη και αν τα εγκλήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα περιλαμβάνονταν στα εγκλήματα της διάταξης του άρθρου 13 παρ.4 του ν. 4491/1966, τυχόν απορριπτική απόφαση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του καταδικασθέντος λόγω τέλεσης των αξιόποινων αυτών πράξεων, πιθανολογείται ότι θα ακυρωνόταν δικαστικά, ενόψει της διαμορφωθείσας νομολογίας του ΕΔΔΑ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως αναφέρει η γνωμοδότηση του ΝΣΚ:


«Το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικάζοντας κατ' αναίρεση, δεν έχει μέχρι σήμερα κρίνει επί του ζητήματος της συμφωνίας των νομοθετικών διατάξεων, που προβλέπουν την απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε περίπτωση ποινικής καταδίκης, προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Έχει, όμως, δεχθεί με τις αποφάσεις του με αριθμό 2483/2004(7μελούς σύνθεσης) και 526/2002 ότι «το ζήτημα της υπαιτιότητας του υπαλλήλου ως προς τη τέλεση αξιόποινων πράξεων ανάγεται εκτός της σφαίρας της κοινωνικοασφαλιστικής σχέσης».


Ως εκ τούτου, το ΝΣΚ γνωμοδότησε ομόφωνα ότι τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνονται στα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ.4 του ν. 4491/1966 αδικήματα, για τα οποία η ποινική καταδίκη επιφέρει την απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και συνεπώς η υπάλληλος μπορεί να λάβει σύνταξης βάσει του Καταστατικού του ΤΑΠ-ΔΕΗ.


πολεισ με το ονομα αθηνα

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο λογιστικός προσδιορισμός του εισοδήματος δεν αποκλείεται ακόμη και αν συντρέχει παράλειψη τήρησης ή έκδοσης ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων, υπό την προϋπόθεση ότι, παρά την παράλειψη, είναι εφικτός ο εν λόγω προσδιορισμός. Στο ίδιο πλαίσιο ο εξωλογιστικός προσδιορισμός γίνεται μόνον όταν οι ανακρίβειες ή ανεπάρκειες των βιβλίων και στοιχείων καθιστούν απολύτως αδύνατες τις ελεγκτικές επαληθεύσεις.


Με την απόφαση αυτή το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε πως οι φορολογικές Αρχές δεν θα πρέπει να απορρίπτουν τα βιβλία του φορολογουμένου σε περίπτωση που είναι δυνατή η αναπλήρωση των ελλείψεων με στοιχεία τα οποία παρέχονται από τον φορολογούμενο ακόμη και αν συντρέχει παράλειψη τηρήσεως ή εκδόσεως ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων, εφόσον, είναι εφικτός ο λογιστικός προσδιορισμός του αποτελέσματος.


Τέλος, σύμφωνα με την απόφασή 1102/2017 του ΣτΕ υφίσταται η κατά το νόμο δυνατότητα, σε περίπτωση έλλειψης βιβλίου ελεγχομένης επιχείρησης, να διενεργηθούν οι ελεγκτικές επαληθεύσεις όχι απλώς από τα λοιπά βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης, αλλά με συνεκτίμηση των βιβλίων και στοιχείων της με βιβλία τρίτης επιχείρησης, με την οποία συνεργάζεται ή συναλλάσσεται η ελεγχόμενη εταιρεία.


βολφσμπουργκ βικιπαιδεια

σέξι σκηνές


πολεισ με το ονομα αθηνα

εξορυξη χρυσου και επιπτωσεις

Η Κριστίν Λάγκάρντ όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ήταν πάντα ένας σοβαρός συνομιλητής και πως ποτέ δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής. Μάλιστα, δήλωσε βέβαιη πως ακόμα και τις δύσκολες εκείνες στιγμές του 2015 δεν υποκρινόταν ούτε έπαιζε.


κερδιστε χρηματα απο το ιντερνετ

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, ο Έλληνας πρωθυπουργός αν και γνώριζε πως βρίσκεται η χώρα του στην ευρωζώνη, είχε τη φιλοδοξία να αλλάξει τους κανόνες. Όμως, όπως υπογράμμισε, εν συνεχεία αντιλήφθηκε πως το "παιχνίδι" είναι συλλογικό και πως υπάρχουν κανόνες οι οποίοι για να αλλάξουν δεν μπορεί να συμβεί μόνο από έναν αλλά χρειάζεται και τους υπόλοιπους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ όπου θα εγκριθεί πιθανότατα η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.


νερο με λεμονι το πρωι συνταγη



"13h15". Christine Lagarde : "Alexis Tsipras a... από francetvinfo

εξορυξη χρυσου και επιπτωσεις

αρνηση αφοδευσης

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 3.494 θέσεων θα έχει οκτάμηνη διάρκεια και άρχισε την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), έως τις 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, την ειδική «Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους (επιβλέποντες φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και μέχρι τρεις επιβλέποντες φορείς (δήμους).


Η επιλογή θα γίνει βάσει μοριοδότησης συγκεκριμένων κριτηρίων, και ειδικότερα του χρονικού διαστήματος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου (ανώτατο όριο οι 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για άνεργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών), του χρονικού διαστήματος συνεχόμενης ανεργίας των συζύγων των ωφελουμένων (έως 60 μήνες), της αναπηρίας του ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω, του ετήσιου εισοδήματος (ατο - μικό ή οικογενειακό), της ηλικίας, του αριθμού ανήλικων τέκνων, του κατά πόσο είναι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικα ή ενήλικα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), της εντοπιότητας και του εάν έχουν την ιδιότητα δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.


Ανοιξε επίσης την περασμένη Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 1.295 άνεργων νέων, ηλικίας 25 έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απόκτη - σης εργασιακής εμπειρίας.


αμβροσια δρακου

κύρου παιδεία pdf

Κάθε εταιρεία μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ωφελουμένους, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της. Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (με καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδο) στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.


αρνηση αφοδευσης

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο, ύψους 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Η επιχορήγηση αρχίζει από την ημερομηνία πρόσληψης του ανέργου και καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος δεν θα υποβάλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά θα υποδειχθούν με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.


παράξενοι ελκυστές

Έτσι, πηγές της κυβέρνησης φρόντισαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα αναφέροντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα. Υπήρξε επικοινωνία της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ομίλου και όλα βαίνουν καλώς". Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το ελληνικό τμήμα της εταιρείας που επέλεξε να στείλει επιστολή στην επιτροπή της Βουλής και όχι στην κυβέρνηση. «Αν είχαν στείλει επιστολή σε μας σε δύο ώρες θα είχε τελειώσει το θέμα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.


Την ίδια στιγμή ως αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία με την Cosco, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2. Επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.


ρουχα επωνυμα στο χαλανδρι

Όσον αφορά το άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, τον εκλογικό νόμο στο Μαξίμου επισημαίνουν πως ο «εκλογικός νόμος για την κυβέρνηση είναι win win είτε ψηφιστεί με 200 βουλευτές είτε όχι. Η πρόταση κυβέρνησης σαφής και δεν αλλάζει. Κάποιοι που έκαναν παρόμοιες προτάσεις τώρα κάνουν τον Κινέζο» λένε στην κυβέρνηση αναφερόμενοι εμμέσως σε παλαιότερη πρόταση του ΠΑΣΟΚ.


παράξενοι ελκυστές


χανσελ και γκρετελ βιντεο

γατούλες για υιοθεσία

Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα 45 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σε περίπου 142.000 φορολογουμένους, από τους συνολικά 880.000 φορολογουμένους, η δήλωση των οποίων έχει εκκαθαριστεί και είναι πιστωτική.


γενικα χαρακτηριστικα των ζωδιων

Από τις 5.570.012 εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις οι 880.787 δηλώσεις ή το 15,81% του συνόλου είναι πιστωτικές και αντιστοιχούν σε συνολική επιστροφή φόρου 318,6 εκατ. ευρώ ή σε 361 ευρώ ανά φορολογούμενο.


γατούλες για υιοθεσία

Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη επιστρέψει από τα τέλη Ιουνίου φόρο 27,8 εκατ. ευρώ σε 99.905 δικαιούχους επιστροφής, οι οποίοι υπέβαλλαν οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 μέχρι τις 21 Μάιου 2017.


τρακτερ τζον ντιρ μοντελα

Πέραν από τους 142.000 φορολογουμένους που θα δουν την επιστροφή φόρου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όσοι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως τα τέλη Ιουλίου.


Αυτό δεν ισχύσει στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής φόρου υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές θα προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των δικαιολογητικών πριν πιστωθούν τα σχετικά ποσά.


Οι 200.000 περίπου φορολογούμενοι που επέλεξαν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους τελευταίοι θα λάβουν επιστροφή φόρου τον Αύγουστο. Για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων πιθανώς να προκύψει μια «παρενέργεια». Εάν ενδιάμεσα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ τότε πρώτα θα συμψηφιστεί ο φόρος ακινήτων και ύστερα θα γίνει η επιστροφή του όπου ποσού απομείνει προς πίστωση.


συμπτωματα απο ελλειψη νικοτινης

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος κωδικός είναι προσυμπληρωμένος από το σύστημα με βάση το αρχείο που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΑΑΔΕ, το οποίο όμως, όπως προκύπτει, είχε λάθη.


συμπτωματα απο ελλειψη νικοτινης

τα καλύτερα κινητά του 2015

Ετσι, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του «κατ’ επάγγελμα αγρότη» δεν περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο αρχείο, με αποτέλεσμα κατά την υποβολή της δήλωσης το Taxisnet να μην τους αναγνωρίζει ως κατ’ επάγγελμα αγρότες αλλά ως επαγγελματίες και να τους φορολογεί με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκους φόρους.


βασεις για μαρκετινγκ

Παρά το γεγονός ότι οι λογιστές εντόπισαν εξαρχής τα προβλήματα αυτά και έγιναν ορι - σμένες διορθώσεις, περίπου 100.000 δηλώσεις αγροτών έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά με «επιφύλαξη», με αποτέλεσμα να μην εκκαθαρίζονται και να πρέπει ο φορολογούμενος να προσκομίσει εντός 30 ημερών στη ΔΥΟ τα δικαιολογητικά της δήλωσης και τη βεβαίωση με την οποία αποδεικνύεται ότι έχει την ιδιότητα του «κατ’ επάγγελμα» αγρότη.


Το θέμα εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναζητείται μια λύση της τελευταίας στιγμής, ενώ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τις δηλώσεις των αγροτών.


τραχανάς αγγλικά

Σε ειδική ενότητα της έκθεσης αναφέρεται πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο συντηρητικές από εκείνες των ελληνικών αρχών. Οι διαφορές αυτές, οι οποίες αθροιστικά είναι σχεδόν στο 4% του ΑΕΠ έως το 2021 (8 δισ. ευρώ), οφείλονται κατά το 1/3 στις αποκλίσεις για τις προβλέψεις των φορολογικών εσόδων, κατά το 1/3 σχετίζεται με τις διαφορετικές υποθέσεις ανάπτυξης και κατά το τελευταίο 1/3 με την λήξης ισχύος πολλών μέτρων που ισχύουν σήμερα.


Το ΔΝΤ τοποθετεί στο 2,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, όταν ο στόχος του προγράμματος είναι 3,5% του ΑΕΠ. Και δεν μένει εκεί. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του ΔΝΤ η μείωση του αφορολογήτου και η περικοπή των συντάξεων θα χρειαστεί να εφαρμοστούν ταυτόχρονα το 2019 για να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το εν λόγω έτος, ενώ τα δε αντισταθμιστικά μέτρα (δέσμη ενίσχυσης της ανάπτυξης) θα πρέπει να αναβληθούν έως το 2023, οπότε ο στόχος του πλεονάσματος μειώνεται στο 1,5% του ΑΕΠ.


Για να τεκμηριώσει τη θέση του το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου τομέα αποτελούν περισσότερο από τα 3/4 του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος από την εργασία, ότι τα στοιχεία του 2016 δείχνουν αυξανόμενο αριθμό φορολογουμένων με εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αλλά και ότι οι δημογραφικές τάσεις απαιτούν προσεκτικές προβλέψεις για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.


σαλατα με θαλασσινα νηστισιμη

η αρχιτεκτονικη και η κατασκευη του παρθενωνα

Σύμφωνα με το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της περιόδου 1945-2015, το μέσο πρωτογενές ισοζύγιο στην Ελλάδα ήταν ελλειμματικό περίπου κατά 3% του ΑΕΠ, ενώ ο υψηλότερος δείκτης πρωτογενούς πλεονάσματος ξεπέρασε το 1% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των διαδοχικών ετών 1994-2001, γεγονός που επέτρεψε στην Ελλάδα να φτάσει στο του δημοσιονομικού ελλείμματος 3% της Συνθήκης του Μάαστριχτ πριν από την υιοθέτηση του ευρώ.


τραχανάς αγγλικά

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

διαιτα με μηλο και καροτο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,55 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,23 %.


Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,72%, από τις αρχές Αυγούστου σημειώνει άνοδο 1,40%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 27,95%.


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,199 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 42.303.083 μετοχές.


διαιτα με μηλο και καροτο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,62%.


ντιπ με γιαουρτι

ελένη κούκη

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Fourlis (+2,73% στα 6,02 ευρώ) και της Coca Cola HBC (+1,20% στα 28,64 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco (-3,08% στα 2,83 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-3,03% στα 1,60 ευρώ), της Attica Bank (-2,91% στα 0,100 ευρώ), της ΔΕΗ (-2,80% στα 2,08 ευρώ), της Τιτάν (-2,65% στα 23,11 ευρώ) και της Jumbo (-2,61% στα 13,80 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+1,20%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-3,10%) της Τεχνολογίας (-3,00%) και των Κατασκευών (-2,26%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Eurobank διακινώντας 21.241.325 και 5.054.021 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 7,88 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7,53 εκατ. ευρώ.


χριστουγεννιατικο τσουρεκι αργυρω

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα έρθουν στην Αθήνα πιθανότατα την εβδομάδα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (4 – 10 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να ξεκινήσουν τις προπαρασκευαστικές διεργασίες που σχετίζονται με την τρίτη αξιολόγηση. Τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα προχωρήσουν σε έλεγχο των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά και των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, δεδομένου ότι το ΔΝΤ αμφισβητεί - έως σήμερα - ότι η Ελλάδα θα καταγράψει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και το τοποθετεί στο 2,2% του ΑΕΠ.


Πιθανότατα το Ταμείο να ζητήσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων στη φορολογία, δηλαδή η εφαρμογή του μειωμένου αφορολογήτου να ισχύσει από το 2018, κάτι που μέλλει να καταδειχθεί. Ένα άλλο θέμα που «δοκιμάζει» τις σχέσεις των θεσμών μεταξύ τους είναι η επιμονή του ΔΝΤ στη διενέργεια επικαιροποιημένων ασκήσεων διαχείρισης ενεργητικού (asset quality review) και τεστ αντοχής (stress test) για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Η ΕΚΤ δεν θεωρεί πως αυτό είναι απαραίτητο και δεν έχει διστάσει μάλιστα να δημοσιοποιήσει τη διαφωνία της αυτή.


βιβλιογραφικη αναγραφη

Σε κάθε περίπτωση εάν η διαφωνία ΔΝΤ – ΕΚΤ για την κεφαλαιακή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και την πρόοδο στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων εξακολουθήσει τους επόμενους μήνες, εκφράζονται φόβοι πως οι θεσμοί οι ίδιοι θα μπορούσαν να θέσουν εμπόδια στο σχεδιασμό των τραπεζών για προσφυγή στις διεθνείς αγορές έως το τέλος του έτους. Ο σχεδιασμός αυτός επιδιώκεται μέσω έκδοσης ομολόγων με στόχο να αντλήσουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, αλλά και την έκδοση ομόλογων που καλύπτονται από χαρτοφυλάκια δανείων.


χωρα ανδρου γλυκα

Αυτά θα ξεκαθαρίσουν όταν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) έλθουν στην Αθήνα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου (ενδέχεται κάποιοι εξ αυτών να αντικατασταθούν έως τότε) και αφού προηγηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου οι γερμανικές εκλογές.


χριστουγεννιατικο τσουρεκι αργυρω

Πέραν από την αξιολόγηση η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της και στην επόμενη έξοδο στις αγορές, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο σχηματισμός του «κουμπαρά» που θα χρησιμοποιήσει η χώρα ως αποθεματικό ασφαλείας μετά το τέλος του προγράμματος (τα πρώτα 1,4 δισ. ευρώ πιστώθηκαν ήδη στον ειδικό λογαριασμό). Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece πιο πιθανή θεωρείται η έκδοση ομολόγου ύψους έως 4 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου θα καλυφθεί με ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν τη διετία 2023-2024, ενώ εξετάζεται και η έκδοση 18μηνου εντόκου γραμματίου, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για το χρεόγραφο αυτό είναι αυξημένο.


Ο χρόνος εξόδου της Ελλάδος στις αγορές θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για το πότε θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της (πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη συνάντηση του ΔΣ στις 7 Σεπτεμβρίου), καθώς εάν αυτό γίνει νωρίτερα του αναμενομένου οι αποδόσεις όλων των ευρωπαϊκών κρατικών χρεογράφων θα αυξηθούν – κάτι που ήδη παρατηρείται - δυσκολεύοντας αντίστοιχα το ελληνικό εγχείρημα. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα σχηματίσει το αποθεματικό ασφαλείας για τη «μετά το Μνημόνιο εποχή» κυρίως με πόρους από το πρόγραμμα του ESM και από μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος των ετών 2017 και 2018.


καρτα σιτισης αιτηση εκπα

Σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Τα τελευταία επτά χρόνια, παρά τα λάθη και τις οπισθοδρομήσεις που έγιναν και εξηγούν, σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα-μέλος της ευρωζώνης που παραμένει σε πρόγραμμα, έχει επιτευχθεί πρωτοφανής, για τα χρονικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και του ΟΟΣΑ, διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών. Τα μεγάλα «δίδυμα» ελλείμματα (δημοσιονομικό και ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) του 2009 εξαλείφθηκαν. Επιτεύχθηκε βελτίωση κατά 27% στην ανταγωνιστικότητα σε όρους κόστους εργασίας και κατά 20% σε όρους τιμών, συγκεκριμένα σε όρους αποπληθωριστή ΑΕΠ. Έχουν υλοποιηθεί πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, καθώς και στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ το τραπεζικό σύστημα έχει μεν υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων κυρίως ως αποτέλεσμα της κρίσης, παράλληλα όμως διαθέτει σχετικά υψηλές προβλέψεις και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.


καρτα σιτισης αιτηση εκπα

ικα αμαρουσιου τεστ παπ

»Επιπλέον έχει διαμορφωθεί ισχυρή πολιτική συναίνεση υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όχι μόνο είναι υπέρ του ευρώ, αλλά και έχουν ψηφίσει στη Βουλή μέτρα, πολλές φορές με βαρύ κοινωνικό κόστος, για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτά τα μέτρα αύξησαν την αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στην ευρωζώνη, η οποία στην ουσία επιτεύχθηκε με τις σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού μετά το 2010. Οι θυσίες αυτές υποδηλώνουν ανάληψη ευθύνης έναντι των κινδύνων που ανέλαβε η ευρωζώνη και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα μέσω του ΔΝΤ, με τα δάνεια που χορήγησαν στην Ελλάδα.


μπλοκαρισμα κλησεων σε iphone

»Ωστόσο, έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της χωρίς βοήθεια και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Αυτό θα γίνει εάν η χώρα αποκτήσει πιστοληπτική διαβάθμιση τέτοια που να μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της με επιτόκια συμβατά με τη βιωσιμότητά του, και οι τράπεζες να έχουν επαρκείς εξασφαλίσεις ώστε να μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κανονικό μηχανισμό αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (και όχι μόνο από τον έκτακτο - ELA).


»Πρώτο, αλλά καταλυτικό, βήμα γι’ αυτό είναι η έγκαιρη περάτωση της τρίτης αξιολόγησης. Αυτό θα βελτιώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα βιώσιμης πρόσβασης στις αγορές. Το γεγονός μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν στους τομείς των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, σημαίνει ότι η δυνατότητα αύξησης του δυνητικού προϊόντος της οικονομίας σε μόνιμη βάση είναι σημαντική. Αυτό που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα επτά χρόνια είναι μόνο η αρχή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου που βασίζεται σε υγιή θεμελιώδη μεγέθη και υψηλότερη ανταγωνιστικότητα. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη οικειοποίηση με τις ιδιωτικοποιήσεις. Με τις συνεργασίες δημόσιου - ιδιωτικού τομέα ακόμα και σε τομείς που μέχρι σήμερα θεωρούνται ταμπού, όπως το Ασφαλιστικό, η Υγεία, η Παιδεία.


»Αρκετές ακόμα μεταρρυθμίσεις π. χ. στην αγορά ενέργειας, στην αγορά προϊόντων, υπηρεσιών και σε ορισμένα επαγγέλματα, για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να μειωθεί το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών για τον καταναλωτή. Αξιολόγηση των δομών του δημόσιου τομέα. Μέτρα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση. Μέτρα για τη γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης. Πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία των θεσμών. Ενθάρρυνση και παροχή κινήτρων για συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, προκειμένου να προωθηθεί η καινοτομία και η μετάβαση στην οικονομία της γνώσης.


»Και, βεβαίως, απομένει να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το πρόβλημα των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών, που αποτελούν τροχοπέδη όχι μόνο στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο επενδυτικό κενό, με έμφαση στους πιο παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.


»Δεύτερο, υπάρχει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, όπου, κατά τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup, οι εταίροι αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλία, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους, όπως, για παράδειγμα, η μετάθεσητης μέσης σταθμικής διάρκειας αποπληρωμής των τόκων των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά 8½ χρόνια τουλάχιστον.


»Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι αυτό μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους, ακόμη και αν τα πρωτογενή πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ μόνο μέχρι το 2020 (η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022) και μειωθούν στο 2,0% μετά. Αυτές οι δύο προτάσεις, εφόσον υιοθετηθούν, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τόσο την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και το αξιόχρεο της χώρας, περισσότερο μάλιστα εάν ο δημοσιονομικός χώρος που απελευθερώνεται, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της φορολογίας στην εργασία και το κεφάλαιο. Αυτή η πρόταση ήπιας αναδιάρθρωσης του χρέους είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, ενώ για τους εταίρους της συνεπάγεται ελάχιστο μόνο κόστος.


»Τα παραπάνω θα ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το οποίο με τη σειρά του θα διευκολύνει την διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές και θα στηρίξει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη. Αυτό θα θέσει σε κίνηση έναν νέο ενάρετο κύκλο που θα σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, ενώ θα ενθαρρύνει την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες, την επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, και, σε τελευταίο στάδιο, την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.


»Τρίτο, υπάρχει το ζήτημα της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής στον μακροχρόνιο ορίζοντα, που θα εξασφαλίζει απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, και αποφυγή επανάληψης των σφαλμάτων του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στο επίκεντρο της κρίσης της ευρωζώνης το 2010. Είναι σαφές ότι εδώ απαιτείται η δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον Ιούλιο του 2012, όταν εμφανίστηκαν φυγόκεντρες δυνάμεις που σχετίζονταν με την ελληνική κρίση και απείλησαν την ευρωζώνη, είπε στο Λονδίνο την ιστορική φράση «θα κάνει η ΕΚΤ ό, τι απαιτείται (whatever it takes)», έδωσε το καλό παράδειγμα που ενδεχομένως οι αρχηγοί των ελληνικών πολιτικών κομμάτων χρειαστεί να μιμηθούν εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο».


οργάνωση του χρόνου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Βόρειο Ελλάδα, συνεχίζονται.


οργάνωση του χρόνου

Κατά την εταιρεία οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.



«Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


υπερηχος μαστου λαρισα

ρουχα για λονδινο


Ακόμη, επισημαίνεται πως όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι δε εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας.


Η εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατ. δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατ. δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.


Η εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας)έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.


Η εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.


Ο Τζωρτζ Μπέρνς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε: «Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.


Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δισ. δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα.


Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.


Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»


μεταπτυχιακο στην κλινικη χημεια

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από τη φορολογική διοίκηση και τον ΕΦΚΑ η ρύθμιση των 120 δόσεων θα περιλαμβάνει μείωση μόνο των προσαυξήσεων και θα επιτρέπεται κούρεμα στο «κεφάλαιο» σε εξαιρετικές μόνον περιπτώσεις.


κιτρινα χρωματα

Δεδομένου ότι οι θεσμοί είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε ρύθμιση δεν σχετίζεται με εκείνη του εξωδικαστικού συμβιβασμού η υπουργική απόφαση για το θέμα των 120 δόσεων θα ξεκινήσει εφόσον πρώτα εκδοθεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας για την εξωδικαστική επίλυση των οφειλών από 20.000 έως 50.000 ευρώ.


μεταπτυχιακο στην κλινικη χημεια

setup για 90αρι

Στο τομέα αυτό διαπιστώθηκε χθες πρόοδος στον καθορισμό των κριτηρίων υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που χρωστούν από 20.000 έως 50.000 ευρώ, καθώς υπήρξε συμφωνία «επί της αρχής» για τη μεθοδολογία της αυτοματοποιημένης ανάλυσης βιωσιμότητας για τους εν λόγω οφειλέτες.


Η αυτοματοποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης, αλλά και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μέρους των οφειλών της, που κατά κύριο λόγο έχουν προκύψει από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το υπόλοιπο της οφειλής εξετάζεται να αποπληρώνεται σε βάθος δεκαετίας (έως και 120 δόσεις).


χαρης ηπα

Η συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς για το Θριάσιο και στα ναυπηγεία Καστέλι, η δυνατότητα ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα, διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα, εμβάθυνση της συνεργασίας στην έρευνα και την καινοτομία με την δημιουργία εξειδικευμένου κέντρου στην Ελλάδα, επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα και αύξηση του τουρισμού με απευθείας αεροπορική σύνθεση Πεκίνου Αθήνας, καθώς και συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και την εκπαίδευση.


τηλεκοντρολ τηλεορασησ toshiba

Μάλιστα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ελληνοκινεζική επιτροπή παρακολούθησης των θεμάτων αυτών που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα σε κάθε επιμέρους τομέα.


κοκκινη κλωστη δεμενη στο κοκκινο

Στο Πεκίνο υπογράφηκε μαζί με άλλες οκτώ συμφωνίες η οριστική συμφωνία με την Cosco επισφραγίζοντας μία διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό. Την συμφωνία υπέγραψαν ενώπιον των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Λι Κετσιάνγκ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και το Νο 2 του πανίσχυρου κινεζικού ομίλου Γουάν Μίν ο οποίος πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί στην Αθήνα.



χαρης ηπα

ετησιο ημερολογιο 2016

Η nrg, αποτελώντας τη φυσική συνέχεια της πολύχρονης και επιτυχημένης παράδοσης του Ενεργειακού Ομίλου Χανδρή, δραστηριοποιείται ήδη 5 χρόνια στην αγορά της ηλεκτρικής Ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και αποτελεί μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η ACS, μέλος του Ομίλου Quest, αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς στην Ελλάδα και έχει ταυτίσει αναμφισβήτητα το όνομά της με την υπηρεσία courier. H συνεργασία της με την nrg της δίνει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των παρεχόμενων υπηρεσιών της.


βιντεο για οξινη βροχη

Μέσα από τη συνέργεια των δύο εταιρειών, ο καταναλωτής θα ανακαλύψει ότι και η παροχή ρεύματος είναι υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει διαφορετικές επιλογές και σημαντικές λύσεις σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.


vogue wikipedia magazine

Οι υπηρεσίες της nrg θα είναι σταδιακά διαθέσιμες στο δίκτυο καταστημάτων της ACS μέχρι το τέλος του 2017, σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και σε όσα νησιά είναι διασυνδεδεμένα με το Ηλεκτρικό Δίκτυο Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας.


ετησιο ημερολογιο 2016

nrg


Σχετικά με τις εταιρείες nrg και ACS


Ο Ενεργειακός Όμιλος Χανδρή δραστηριοποιείται στην αγορά του Physical Bunkering με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο και αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους διεθνείς οίκους στην αγορά της Μεσογείου, με κύριες δραστηριότητες την αγορά φορτίων καυσίμου πετρελαίου πλοίων και τις φυσικές προμήθειες πετρελαίου, στην περιοχή του Γιβραλτάρ, της Μάλτας και της Αιγύπτου. Επιπλέον, πέραν της παραδοσιακής ναυτιλιακής δραστηριότητας του Ομίλου έχει δυναμική παρουσία ευρύτερα στην αγορά του commodity trading διεθνώς με ισχυρό χαρτοφυλάκιο πελατών και συνεργατών.


Η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Α. Ε.Ε., εταιρεία του Ομίλου Quest, λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το 1981 και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier). Απασχολεί 3.000 εξειδικευμένους εργαζομένους και διαθέτει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στον χώρο της στην Ελλάδα, ενώ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001. Διαθέτει τις πιο σύγχρονες υποδομές σε μηχανογραφικό εξοπλισμό, καθώς και αυτόματα συστήματα διαλογής και παρακολούθησης/εντοπισμού των αποστολών. Διαθέτει το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο καταστημάτων ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία, με περισσότερα από 350 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Η ACS επενδύει συνεχώς σε υποδομές και στο σχεδιασμό νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών της, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των αναγκών της αγοράς.


acs


θέσεις εργασίας χωρίς προϋπηρεσία

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Eurogroup τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 3 στο υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αυτή θα μετέχει και ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.


παραλιες λιμνη ευβοιας

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσα στον Οκτώβριο θα αφυπηρετήσει από τη θέση του Ολλανδού υπουργού των Οικονομικών, ενώ θα παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup έως τον προσεχή Ιανουάριο. Έως τον Ιανουάριο θα παραμείνει και ο Τόμας Βίζερ στο EuroWorking Group.


Σημειώνεται πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα μιλήσει το απόγευμα της Δευτέρας σε συνέδριο του Economist, όπου θα απευθύνει ομιλία και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου με θέμα «ΗΠΑ, ΕΕ και Ελλάδα: Τα μαθήματα 10 χρόνια μετά την κρίση του 2008».


θέσεις εργασίας χωρίς προϋπηρεσία

ποσο νερο να πινουμε

Θα προηγηθεί μία τετ α τετ συζήτηση του Τζακ Λιου με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίου, στην οποία οι δύο άνδρες να εστιάσουν στο πόσο γρήγορα μπορεί να αναπτυχθεί η Ελλάδα και ποια είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική για την επιτυχία της χώρας και των επιχειρήσεων της.


stan smith blue originals

Η Πειραϊκή - Πατραϊκή Βιομηχανία Βάμβακος εμφανίζεται στη βάση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 21 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 6 εκατ. ευρώ αφορούν την αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα σχετίζονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις.


που πληρωνουμε κλησεις

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Πειραϊκή - Πατραϊκή ήταν η μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, βιομηχανία βάμβακος και ετοίμων ενδυμάτων της χώρας η οποία ιδρύθηκε το 1919 και λειτούργησε ως το 1996, γνωρίζοντας μεγάλη ακμή τη δεκαετία του 1960.


Απαντώντας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή σχετικά με το θέμα της διαγραφής των πτωχευμένων επιχειρήσεων από τον κατάλογο των οφειλετών του Δημοσίου και αναφερόμενη ειδικά στην Πειραϊκή – Πατραϊκή, καθώς σε αυτή γινόταν λόγος στην εν λόγω ερώτηση, η ΑΑΔΕ απάντησε τα εξής : «Θέτουμε υπ' όψιν σας ότι η εν λόγω εταιρεία δεν εμπίπτει στην κατηγορία των «πτωχευμένων επιχειρήσεων», στις οποίες αναφέρεται η υπ' αριθ. 7099/10-7-2017 ερώτηση, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας μας, δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση».


stan smith blue originals

διατροφη για σωστα κιλα

Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ αποσαφήνισε πως προϋπόθεση για τη διαγραφή οφειλής προς το Δημόσιο είναι ο χαρακτηρισμός αυτής ως ανεπίδεκτης είσπραξης. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα απαλλαγής με απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου.


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

κλαδευτηρι σαμουραι

Ο ρόλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική υπόθεση είναι αμφιλεγόμενος, καθώς από τη μία αναγνωρίζεται ως ο δαμαστής του λαϊκισμού των Ελλήνων πολιτικών, από την άλλη είναι ο εμπνευστής και θεμελιωτής της βλαπτικής λιτότητας, που εξέθρεψε τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.


κλαδευτηρι σαμουραι

ελληνες γκραν μετρ

Στην οκταετή ιστορία της ελληνικής κρίσης δύο είναι οι δημοσιοποιημένες παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και οι δύο σχετίζονται με το Grexit. Η πρώτη παρέμβαση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 στο Βρότσλαβ της Πολωνία και η δεύτερη στο Eurogroup της 10ης Ιουλίου 2015.


Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο «Mόνοπολ» στο Βρότσλαβ της Πολωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσίασε στον τότε Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο μια γερμανική πρόταση για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ που σύμφωνα με τις εκ των υστέρων αφηγήσεις του Έλληνα πολιτικού, προέβλεπε την άμεση έξοδο της χώρας από το ευρώ με παράλληλη επιβολή capital controls. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όλες οι καταθέσεις πάνω από 3.000 θα μετατρέπονταν άμεσα από ευρώ σε δραχμές, ενώ θα επιτρεπόταν η εκταμίευση 50 ευρώ την εβδομάδα για κάθε πολίτη.


θερινο ωραριο καταστηματων κομοτηνη

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 10 Ιουλίου 2015, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω «non-paper» που έστειλε στις χώρες της ευρωζώνης - μετά τις παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικά του τότε υπουργού των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη - έθεσε πλέον γραπτώς και επισήμως την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


«Σε περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους και η αξιόπιστη προοπτική εφαρμογή δεν μπορούν να διασφαλιστούν εκ των προτέρων η Ελλάδα θα πρέπει, μέσω ταχέων διαπραγματεύσεων, να τεθεί σε ένα time out από την ευρωζώνη, με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτή η λύση θα συνοδεύεται από στήριξη για την Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ και για τους Έλληνες πολίτες, με ενίσχυση της ανάπτυξης, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια στα επόμενα χρόνια. Θα συνοδευόταν επίσης από την ενίσχυση της διακυβέρνησης της νομισματικής ένωσης», ανέφερε το γερμανικό «non-paper».




διακοσμος διευθυνση

Σύμφωνα με αυτήν μόνο από τη γήρανση του πληθυσμού η επιβάρυνση στο σύστημα ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης το κόστος ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ ετησίως.


πλεονέκτης συνώνυμα

Η αύξηση του πλήθους των συνταξιούχων σε συνδυασμό με την παράλληλη έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και την ανεργία προκαλεί εκρηκτικές επιπτώσεις. Σήμερα 1,2 εργαζόμενοι (οι 6 στους 10 είναι με μισούς μισθούς λόγω των ευέλικτων μορφών εργασίας) συντηρούν έναν συνταξιούχο! Σε ένα υγιές αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα η αναλογία είναι 4 προς 1.


Στην ανάλυση χρησιμοποιούνται κατάλληλα προσαρμοσμένοι πίνακες θνησιμότητας ώστε να ενσωματώνουν την τάση της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και να λαμβάνουν υπόψη τις μειώσεις των συντάξεων που θα συντελεστούν από 1/1/2019 λόγω του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.


κααμεα σερρων

Όπως εκτιμά ο Σάββας Ρομπόλης το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα θα επιβαρυνθεί μόνο εξαιτίας της αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά 37,3 δισ. ευρώ ή κατά 1,3 δισ. ευρώ ανά έτος για την περίοδο 2017-2057.


διακοσμος διευθυνση

Το εύρημα αυτό αναδεικνύει με τον πιο εύληπτο τρόπο ότι η χρηματοδότηση της επιβάρυνσης του ασφαλιστικού εξαιτίας της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, με περαιτέρω περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), είναι ανεπαρκής και περιορισμένη.


Η κάλυψη της επίδρασης της αύξησης του προσδόκιμου ζωής απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση που μπορεί να προέλθει μόνο με αύξηση 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.


βοηθω χρονικη αντικατασταση αρχαια

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να περιλαμβάνεται στην αρχιτεκτονική αυτή η Ρωσία, και να υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ και το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής τόνισε,


τσιγγανοι θρακης

πύργο γκρένφελ του λονδίνου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προσαρμογής του ΝΑΤΟ, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά - κυρίως - τις ανησυχίες των μελών του. Η Συμμαχική ασφάλεια είναι αδιαίρετη: είτε ισχύει στην ολότητά της για τον κάθε ένα Σύμμαχο, είτε δεν υφίσταται καθόλου, τόνισε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην συμφωνεί με όλα τα επιχειρήματα των Συμμάχων της για το πως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία και η στάση της, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα μας επιδεικνύει αλληλεγγύη στις ανησυχίες των Συμμάχων, όπως οφείλει, αναμένει όμως να υπάρξει αλληλεγγύη και "για τις δικές μας ανησυχίες ασφαλείας".


Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι αναμφισβήτητα η υλοποίηση του Σχεδίου Ετοιμότητας(Rapid Action Plan) και η προκεχωρημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, ενδυνάμωσε σε σημαντικό βαθμό την ετοιμότητά, την ικανότητα ανταποκρίσεως και την ευελιξία, καθώς και την εν γένει


βοηθω χρονικη αντικατασταση αρχαια

Συμμαχική αποτρεπτική και αμυντική διάταξη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η συλλογική ασφάλεια δεν μπορεί να οικοδομηθεί και να εξασφαλισθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.


Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο που η Συμμαχία επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας στρατιωτικά, θα πρέπει να επιδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε δεσμευμένοι στον διάλογο και στην επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα και να απέχουμε από την απειλή ή την χρήση βίας, όπως προβλέπεται στην Ιδρυτική Συνθήκη της Ουάσιγκτον.


Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση των διαχωριστικών γραμμών στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως όλοι γνωρίζουμε, από την πρόσφατη ή παλαιότερη εμπειρία πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εσφαλμένων υπολογισμών.


σούπερ λύκειο νο2 τρελές διακοπές

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στις 98,3 μονάδες τον Οκτώβριο, από 100,6 τον Σεπτέμβριο και με εξαίρεση ορισμένων κλάδων του Λιανικού Εμπορίου, σημειώθηκε επιδείνωση προσδοκιών σε όλους τους τομείς. Κατά το ΙΟΒΕ η διόρθωση αυτή στην πορεία του δείκτη είναι μάλλον αναμενόμενη καθώς ο δείκτης έχει κινηθεί ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017.


εμβολια διφθεριτιδας

«Μετά το ιδιαίτερα δυναμικό όπως συνήθως τρίτο τρίμηνο του έτους – που περιλαμβάνει και την τουριστική περίοδο – μετριάζονται οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας. Ταυτόχρονα όσο προχωρούμε προς το τέλος του έτους, πυκνώνουν και οι δυσμενείς επιπτώσεις της φορολογικής επιβάρυνσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν και αυτές έχουν προεξοφληθεί ως ένα βαθμό, επηρεάζουν τις προσδοκίες για την οικονομία όταν αποτυπώνονται και στην πράξη. Η ομαλή εξέλιξη της οικονομικής πολιτικής χωρίς αρνητικές εκπλήξεις και η έγκαιρη ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος μπορούν να συνεισφέρουν στην περαιτέρω σταθεροποίηση των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας», σημειώνει το ΙΟΒΕ στην έρευνα του.


νταλικες τηλεκατευθυνόμενες

Αναλυτικότερα, το ΙΟΒΕ κάνει τις εξής διαπιστώσεις:


-Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε τον Οκτώβριο σχεδόν στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα, στις -54 (από -53,7) μονάδες, ανακόπτοντας την ανοδική τροχιά του προηγούμενου εξαμήνου, αλλά παραμένοντας στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2015. Κατόπιν της συνεχούς, εκτεταμένης ανόδου του δείκτη, η οριακή διόρθωσή του ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.


σούπερ λύκειο νο2 τρελές διακοπές

- Στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες κάμπτονται, όπως συμβαίνει και με τις εκτιμήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση, με το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να κλιμακώνεται ελαφρώς.


- Στις Κατασκευές, οι προβλέψεις για το πρόγραμμα εργασιών των επιχειρήσεων επιδεινώνονται, ενώ οι προβλέψεις για την απασχόληση είναι αμετάβλητες.


- Στο Λιανικό Εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, ενώ στις εκτιμήσεις για το ύψος των αποθεμάτων καταγράφεται σταθερότητα δείκτη.


- Στις Υπηρεσίες, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξασθενούν τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, με τις ήδη θετικές όμως προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της να βελτιώνονται.


κολατσιο σχολειο

“Να μάθουμε από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο που λειτουργούσε στα βασικά του για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση, και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον Σκάι.


κολατσιο σχολειο

χριστινα βογλη

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο, ο οποίος κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ασκούν μικροπολιτικού χαρακτήρα πολιτική.


εκτυπωσεις μεγαλου μεγεθους τιμες

“Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.“Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό” σημείωσε.


Υποστήριξε, ακόμα, ότι με το νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, ενώ διευκρίνισε ότι δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι τον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.


αδιάβροχο κινητό sony

Το επικείμενο swap, το οποίο αντικαθιστά 20 ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 30 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν το 2012 στο πλαίσιο της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και λήγουν την 20ετία 2023- 2042, αποσκοπεί στη δημιουργία λιγότερων νέων ομολόγων αναφοράς.


Ο σχεδιασμός είναι η ανταλλαγή ομολόγων να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό και να προσδοθεί βάθος και ρευστότητα στη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους με πέντε εκδόσεις της τάξεως των 6 δισ. ευρώ αντί για 20 μικρές και κατακερματισμένες εκδόσεις.


Εν όψει της ανταλλαγής ομολόγων, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς οι κάτοχοι συγκεκριμένων χρεογράφων «έσπρωξαν» την τιμή συγκριμένων ομολόγων για να κερδίσουν αξία κατά την ανταλλαγή.


αδιάβροχο κινητό sony

μεδουσα γουδι

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αποδόσεις του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησαν στην περιοχή του 5% (όταν οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν, οι τιμές τους σημειώνουν άνοδο). Η απόδοση του ελληνικού διετούς ομολόγου βρέθηκε στην περιοχή του 2,8%, του πενταετούς στο 4,1%, ενώ η απόδοση του 25ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά ύστερα από τριάμισι χρόνια.


εξαναγκασμος γνωμικα

Να σημειωθεί ότι από τα συνολικά 320 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους, διακινούνται ελεύθερα στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα αξίας μόλις 40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τίτλοι 30 δισ. ευρώ θα μετέχουν στο προσεχές swap.


Δεδομένου ότι οι επενδυτές θα κλειδώσουν σημαντικές αποδόσεις, από τα νέα ομόλογα που θα έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα, η συμμετοχή στην ανταλλαγή εκτιμάται πως θα είναι αυξημένη.


Σημαντικό ρόλο στις προπαρασκευαστικές διεργασίες για την ανταλλαγή χρέους παίζει και η Rotchild, ο σύμβουλος της κυβέρνησης, που σε συνεργασία με την ηγεσία του ΟΔΔΗΧ έχουν διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες για την επιτυχημένη κατάληξη της διαδικασίας.


ναυτικα φαναρια

Αν και οι παραβιάσεις των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων δεν λαμβάνουν μεγάλη δημοσιότητα, ωστόσο είναι αρκετές. Η Δικαιοσύνη είχε εξαρχής ασχοληθεί με κάποιες εξ αυτών με τον Εισαγγελέα Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργεί ήδη από τον Αύγουστο του 2015 προκαταρκτική έρευνα για το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Την τελευταία διετία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ απεκάλυψαν δεκάδες υποθέσεις επιχειρήσεων που διέθεταν στην εγχώρια αγορά POS που εκκαθάριζαν τις συναλλαγές εκτός Ελλάδας. Πιο απλά χρέωναν κάρτες ελληνικών τραπεζών, αλλά έστελναν τα χρήματα αυτά σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η ΑΑΔΕ έχει επιβάλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή στις περισσότερες εξ αυτών των περιπτώσεων.


4189752 1
Πηγή: EUROKIΝΙSSI


βιταμινη κ συμπληρωμα διατροφης

Μόλις προσφάτως αποκαλύφθηκε από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος υπόθεση μεγάλης παραβίασης των capital controls στην οποία μάλιστα υπάρχει ανάμιξη και τραπεζικών στελεχών. Το πόρισμα για την υπόθεση αυτή έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα, ενώ η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της κεντρικής τράπεζας έχει αναλάβει το έργο της επιβολής των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος.


ναυτικα φαναρια

εξετασεις καλων τεχνων 2015 αθηνα

Αυστηρές κυρώσεις



Να σημειωθεί πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» (ΦΕΚ Α΄84, 18.7.2015) με την οποία επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί τον Ιούλιο του 2015, προβλέπει εξαιρετικά αυστηρές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα capital controls.


Συγκεκριμένα προβλέπει πως όποιος παραβαίνει το νόμο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, με χρηματική ποινή έως 1/10 του ποσού της αντίστοιχης συναλλαγής, ενώ και το πιστωτικό ίδρυμα μέσω του οποίου έγινε η παραβίαση των περιορισμών υποχρεούται να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας ή έργου του προσώπου που ευθύνεται για την παράβαση.


Να τονιστεί πως η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει πως η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη συμμόρφωση των τραπεζών και να επιβάλλει σε αυτές για κάθε παράβαση πρόστιμο ύψους έως 1/10 του ποσού της αντίστοιχης συναλλαγής.


Στην περίπτωση που προαναφέρθηκε η παραβίαση των capital controls ξεπερνούσε τα 170 εκατ. ευρώ, ήτοι το πρόστιμο θα μπορούσε να διαμορφωθεί έως τα 17 εκατ. ευρώ.


Οι συναρμόδιες αρχές



Αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι η μόνη αρμόδια για το θέμα. Ειδική αρμοδιότητα έχει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη συμμόρφωση των εποπτευόμενων από αυτή ιδρυμάτων και φορέων και να επιβάλει όπου απαιτείται τις σχετικές κυρώσεις. Ομοίως, θα πρέπει να βεβαιώνει πως οι υποθέσεις θα γίνονται γνωστές στο επενδυτικό κοινό, ειδικά όταν επιβάλλονται από τις Αρχές μεγάλα πρόστιμα στις εποπτευόμενες εταιρείες.


Ειδικό ρόλο στην παρακολούθηση όλων των ελέγχων έχει η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής της οποία μετέχουν στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Αν και η Επιτροπή αυτή έχει λειτουργήσει υποδειγματικά τα τελευταία δύο χρόνια, οι πρόσφατες αποκαλύψεις της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος κατέδειξαν πως ο έλεγχος της Επιτροπής δεν αρκεί για να σταματήσει έκνομες συμπεριφορές.


Σε κάθε περίπτωση, όλες οι προαναφερόμενες υποθέσεις έχουν φορτώσει με πολύ δουλειά τα εισαγγελικά γραφεία, τα οποία στη βάση των πορισμάτων που λαμβάνουν διεξάγουν τους δικούς τους ανεξάρτητους ελέγχους για τα κακώς κείμενα.


το οριζοντιο υψος

Ο πρωθυπουργός όρισε κριτήρια «εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης» και τόνισε πως το ποσό θα κατανεμηθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.


«Από τα 1,4 δισεκατομμύρια, 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων. Ακόμη, θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».


χρονια πολλα μωρο μου ρουβας

Αναλυτικά ο τρόπος κατανομής, βάσει κριτηρίων:


το οριζοντιο υψος


  • Τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

  • Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

  • Ενώ παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ.

  • Για οικογένειες με δύο παιδιά, για εισόδημα 6000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ, για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ και για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ

  • Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, για εισόδημα 4500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ, για εισόδημα 9000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ και για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

  • Ενώ και για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ για εισόδημα 6000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ και για εισόδημα 9000, ενίσχυση 250 ευρώ».



αφαίρεση χολής λαπαροσκοπικά διαρκεια

θυελλα σε παιδικη καρδια ταινια

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Alpha Bank, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Eurobank, της Folli Follie, της Jumboκαι της Attica Βank.


O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 710,27 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,31%.


θυελλα σε παιδικη καρδια ταινια

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 704,99 μονάδες (-1,05%).


αδεια λογιστη απο ιεκ

θα υπερβάλλω

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37,986 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 36.216.613 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,28%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,45% στα 10,50 ευρώ), της Σαράντης (+2,69% στα 13,35 ευρώ), της ΔΕΗ (+2,04% στα 2,00 ευρώ), της Alpha Bank (+1,40% στα 1,40 ευρώ) και της Coca Cola HBC (+0,97% στα 27,97 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Attica Bank (-4,17% στα 0,046 ευρώ), της Jumbo (-2,85% στα 12,63 ευρώ), της Folli Follie (-2,80% στα 15,65 ευρώ), της Eurobank (-2,50% στα 0,546 ευρώ), της Lamda Development (-2,45% στα 5,18 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (-2,30% στα 7,22 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+3,455) και των Τροφίμων (+0,97%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-2,74%) και των Πρώτων Υλών (-1,87%).


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha bank, διακινώντας 18.826.270 και 3.213.168 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 11,444 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 4,453 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 35 μετοχές, 57 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δούρος+20,00%, Τζιρακιάν Προφίλ(κ)+19,35%, Μοτοδυναμική+11,26% και SATO+10,71%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Frigoglass -18,64%, Lavipharm-8,05%, CPI-6,86% και Flexopack -5,81%.


monica songs of submission 7.5 epub

Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία είναι μια εν δυνάμει πηγή αδυναμίας για τον ελληνικό Προϋπολογισμό, καθώς πολλές παραδοχές του βασίζονται σε πολιτικές που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απαιτούν μεταξύ άλλων και την έγκριση της γερμανικής Βουλής.


monica songs of submission 7.5 epub

αεροπορικες εταιριες στο αεροδρομιο μακεδονια

Εάν τελικά η Γερμανία οδηγηθεί σε νέες εκλογές αυτό θα σημαίνει μια μετάθεση κρίσιμων αποφάσεων για την Ελλάδα για διάστημα από τρεις έως πέντε μήνες. Οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, ενώ μπορεί να τεθεί ακόμη και ζήτημα καθυστέρησης δόσεων έως ότου συγκληθεί η νέα γερμανική Βουλή.


καταστηματα με ειδη διαλογισμου

Μέσα σε αυτό το κλίμα το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει σήμερα προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2018.


Το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2018, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, προβλέπεται να διαμορφωθεί άνω του 3,7% του ΑΕΠ (6,7 δισ. ευρώ) ποσοστό που ξεπερνά τους στόχους του προγράμματος. Για το 2017 το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού εκτιμά σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου του 1,75% και το τοποθετεί στο 2,5%.


Βασική προτεραιότητα της δημοσιονομικής στρατηγικής παραμένει και για το έτος 2018 η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και των βιώσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης με την εδραίωση του κλίματος εμπιστοσύνης για μακροπρόθεσμες επενδύσεις δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή.


Κατά τον Προϋπολογισμό στα επόμενα έτη οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης θα είναι επαρκείς για να εξασφαλίζουν τόσο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και τον δημοσιονομικό χώρο, ώστε να εφαρμοστούν οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προβλέφθηκαν και ψηφίστηκαν με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021.


Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% το τρέχον έτος, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,8%, ενώ το 2018 η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5%.


συνδεσμος αυτισμου κυπρου

Στην επιστολή του ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι η χρήση της ονομασίας «ελληνικό» γιαούρτι, καθώς και της ονομασίας γιαούρτι «ελληνικού τύπου», είναι αντίθετη στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011, στον οποίο αναγράφεται ότι οι πληροφορίες για τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι παραπλανητικές.


Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο υπουργός, ελληνικό είναι το γιαούρτι που παρασκευάζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις σχετικές μακρόχρονες μεθόδους παραγωγής και δεν αφορά έναν και μόνο τύπο προϊόντος.



Ο όρος “ελληνικό” γιαούρτι είτε ως χαρακτηρισμός προϊόντος, είτε ως στοιχείο σήματος, είναι παραπλανητικός και μη ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα, διότι δηλώνει συγκεκριμένη χώρα καταγωγής, την Ελλάδα, στην οποία το προϊόν οφείλει τη φήμη του.


τηλ τροχαια πειραια


Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητήσει λύσεις που να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και να μην διευκολύνουν την καταχρηστική αξιοποίηση της φήμης των ελληνικών προϊόντων.


συνδεσμος αυτισμου κυπρου

συνταγη για τελεια γεμιστα


καράβια είμαστε παντελής θαλασσινός στιχοι

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ελληνικά προγράμματα στήριξης και ειδικά για όσα αναφέρονται σε αυτήν για τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχασαν οι Έλληνες φορολογούμενοι στις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, η Λάιτεν απηύθυνε 20 ερωτήσεις σχετικές με το ελληνικό πρόγραμμα στον νέο Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, ζητώντας του να απαντήσει πριν μάλιστα η σχετική έκθεση τεθεί προς εξέταση στο συμβούλιο Ecofin.


φρυδι φρυδι

Η Ολλανδέζα βουλευτής χαρακτήρισε «θλιβερή» την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τον «αποτυχημένο» ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ελληνική κρίση και «συγκλονιστικό» το γεγονός ότι τα προγράμματα στήριξης προς την Ελλάδα δεν προώθησαν την οικονομική ανάκαμψη, αλλά «παρεμπόδισαν και υπονόμευσαν» την κατάσταση.


αμαν resort πορτο χελι

Στη βάση αυτή ζήτησε την αντίδραση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενήργησε «απροετοίμαστη» με αποτέλεσμα οι στόχοι των προγραμμάτων στήριξης να έχουν επιτευχθεί μόνο εν μέρει και η Ελλάδα να εξακολουθεί να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της.


καράβια είμαστε παντελής θαλασσινός στιχοι

Αναφερόμενη στην επισήμανση της έκθεσης πως το ΤΧΣ διοχέτευσε στις ελληνικές τράπεζες 45,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ανακτήσιμα είναι μόλις τα 5,7 δισ. ευρώ η Λάιτεν απηύθυνε το εξής ερώτημα: «Αληθεύει ότι δαπανήθηκαν 45 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος τους μπορεί να ανακτηθεί; Εάν ναι, μπορείτε να μας δώσετε μια επισκόπηση των τραπεζών που έχουν λάβει αυτά τα κεφάλαια, με τα ακριβή ποσά; Πώς η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τη δήλωση του προκατόχου σας Ντέ Γιάγκερ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κάθε ευρώ θα επέστρεφε στο κρατικό ταμείο;»


Η ίδια έστρεψε τα βέλη της και στην ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας ευθύνες στο σχεδιασμό του προγράμματος. «Πώς κρίνετε ότι η ΕΚΤ δεν ήθελε να συνεργαστεί επαρκώς σε αυτήν την έρευνα αμφισβητώντας την εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Είστε διατεθειμένοι να απευθυνθείτε για αυτό στην ΕΚΤ, κατά προτίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ; Εάν όχι, γιατί;», ρώτησε η Ρένσκε Μαρία Λάιτεν τον Ολλανδό υπουργό.


Για την παρουσία της ΕΚΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνησή της να απαντήσει στο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαδραμάτισε πολιτικό ρόλο κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ και εάν σχετίζεται ο πολιτικός αυτός ρόλος με την κοινή αντίληψη ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη. Ομοίως ζήτησε να πληροφορηθεί το εάν η ολλανδική κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη πως η ΕΚΤ παρανόμως ανέλαβε πολιτικό ρόλο και ότι πρέπει να είναι πιο διαφανής και δημοκρατικοποιημένη, μη συμμετέχοντας στο μέλλον σε προγράμματα στήριξης.


Η Ρένσκε Μαρία Λάιτεν υπογράμμισε την παρατήρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι οι «λειτουργικές λεπτομέρειες» της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν έχουν επισημοποιηθεί ακόμη και σήμερα και στη βάση αυτή ρώτησε για το «πώς μπορούν τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ να παρακολουθούν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές τους εξουσίες εάν δεν γνωστοποιούνται ούτε οι παράμετροι της συνεργασίας ούτε οι διαδικασίες».


Επίσης, ζήτησε απάντηση στο εάν το γεγονός ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε διπλό ρόλο ως πρόεδρος του Eurogroup συνέβαλε στο ότι η Ολλανδία δεν ζήτησε να αξιολογηθεί ο ρόλος της Κομισιόν στα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης της Ελλάδος.


Τέλος, ρώτησε τον Γόπκε Χούστρα για το εάν συμμερίζεται τη θέση πως η τρόικα δεν πρέπει ποτέ να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο σε περιόδους κρίσης εις βάρος των πολιτών στις χώρες των προγραμμάτων και όλων των πολιτών που συνεισφέρουν στα προγράμματα στήριξης μέσω των φόρων τους. «Αναγνωρίζετε ότι το ευρώ έχει σωθεί πάνω στις πλάτες των Ελλήνων; Μπορείτε να τεκμηριώσετε την απάντησή σας; Πώς προετοιμάζεται η ΕΕ για μια μελλοντική κρίση;» ρώτησε η σοσιαλίστρια πολιτικός.


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

συχνά λάθη στην ελληνική γλώσσα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει από χθες τις προτάσεις των θεσμών για το αναθεωρημένο κείμενο του Μνημονίου, στο οποίο κατά δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν ακόμη «αρκετά κόκκινα σημεία». Το γεγονός πάντως ότι το ΔΝΤ δεν μετέχει ενεργά στη διαπραγμάτευση, αλλά έχει ρόλο «παρατηρητή» – κάτι που ξεκαθάρισε με σαφή τρόπο χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις - διευκολύνει την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα μη δημοσιονομικού περιεχομένου.


νοστιμα νηστισιμα μπισκοτα

Στόχος των σημερινών συναντήσεων που θα εκκινήσουν στις 10.30 το πρωί με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και θα ολοκληρωθούν μετά τις 6 με τη συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη είναι να γεφυρωθούν διαφορές και να οδηγηθούμε αύριο πιο κοντά σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement). Αυτή η συμφωνία θα τεθεί τη Δευτέρα αρχικά υπόψη του EuroWorking Group και εν συνεχεία θα ενημερωθεί το Eurogroup.


συχνά λάθη στην ελληνική γλώσσα

χαριζονται καναρινια θεσσαλονικη

Σήμερα η συζήτηση για τα επιδόματα θα επικεντρωθεί στο πώς θα χρηματοδοτηθούν τα οικογενειακά επιδόματα, τα σχολικά γεύματα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με τα 240 εκατ. ευρώ, από τα 320 εκατ. ευρώ που προέκυψαν ως εξοικονόμηση από την επισκόπηση δαπανών για το 2018.


Η συμφωνία προβλέπει παρεμβάσεις τόσο στο ύψος των παροχών, όσο και στο ύψος των εισοδηματικών κριτηρίων, με πιθανές μικρές αυξήσεις στο επίδομα πρώτου και δεύτερου παιδιού, αλλά και περικοπές στο επίδομα που λαμβάνουν όσοι έχουν τρία ή και περισσότερα παιδιά.


Στο θέμα των συντάξεων που θα ακολουθήσει εκείνου των επιδομάτων κυρίαρχη θέση θα έχουν τόσο το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων, ώστε να εκδοθούν οι προσωπικές διαφορές των ήδη συνταξιούχων στη βάση του Νόμου Κατρούγκαλου.


tommy hilfiger αρωμα τιμη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 15.11.17 - Η COCO-MAT, κορυφαίος κατασκευαστής χειροποίητων στρωμάτων, κρεβατιών και άλλων προϊόντων ύπνου από φυσικά υλικά, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Ιταλικό κατασκευαστή επίπλων Natuzzi, προσφέροντάς του μια σειρά στρωμάτων, άνω στρωμάτων και μαξιλαριών ύπνου από φυσικά υλικά για να συμπληρώσουν τις ανάγκες της κρεβατοκάμαρας της Natuzzi.


Οι δύο αυτές μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν αφού συνειδητοποίησαν ότι έχουν μια κοινή φιλοσοφία: ότι η ποιότητα, η σχεδίαση και η χειροποίητη κατασκευή είναι πολύ σημαντική, πρέπει να υπάρχει προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες και πάντα σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση. Η συνεργασία προέκυψε από την επιθυμία της Natuzzi να αναβαθμίσει την εμπειρία του ύπνου που προσφέρει με τα κομψά και design κρεβάτια της. Η COCO-MAT είναι ο τέλειος συνδυασμός καθώς από την ίδρυσή της πριν από σχεδόν 30 χρόνια παρέχει στους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο μια υψηλής ποιότητας, χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία ύπνου μέσω των χειροποίητων στρώματων και άλλων προϊόντων ύπνου κατασκευασμένα από φυσικά, ανανεώσιμα και βιώσιμα υλικά.


φαρσα μητσικωστα στον μπουταρη

αρχοντικο ρεπανα μακρυνιτσα πηλιου

Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια γκάμα προϊόντων αποτελούμενη από δύο στρώματα διαθέσιμα σε τέσσερα κομψά χρώματα (γκρι, ιβουάρ, μπεζ και καφέ), ένα ανώστρωμα στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις και τέσσερις τύπους μαξιλαριών ύπνου. Τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για να ικανοποιήσουν όλους τους τύπους σώματος.


tommy hilfiger αρωμα τιμη

Μήνυμα απο την COCO-MAT:Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον καταξιωμένο κατασκευαστή επίπλων Natuzzi. Συμμεριζόμαστε την ίδια μεσογειακή φιλοσοφία σε σχέση με τη φύση και το ατελείωτο πάθος για ποιότητα, σχεδιασμό, χειροποίητη κατασκευή και τελειότητα.


Μήνυμα απο τη Natuzzi: Τα παραδοσιακά στρώματα COCO-MAT έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τη μέγιστη χαλάρωση και ευχάριστη εμπειρία ύπνου, ο τέλειος συνδυασμός που συμπληρώνει τη σειρά επίπλων υπνοδωματίων Natuzzi Italia.


L017 fenice and L013 vela 2


ονειρα προφητικα

Λίγες ημέρες πριν κλείσει η αυλαία του 2017, σηματοδοτώντας την έλευση της νέας χρονιάς, το Johnnie Walker μας μυεί στο πνεύμα των γιορτών μέσα από το σκωτσέζικο έθιμο του «ποδαρικού», το οποίο υπαγορεύει ότι το πρώτο πρόσωπο που θα περάσει το κατώφλι ενός σπιτιού το νέο έτος πρέπει να μπει με το δεξί πόδι κρατώντας ένα δώρο, παραδοσιακά ένα μπουκάλι ουίσκι. Και όταν το δώρο είναι η επιτομή του σκωτσέζικου blended ουίσκι που επιφυλάσσει μια μοναδική γευστική εμπειρία, η πιθανότητα να απογοητεύσεις απλά εκμηδενίζεται.


Τη φετινή εορταστική περίοδο, το εκλεκτό Johnnie Walker, μας προσκαλεί να διαδώσουμε την πιο χαρούμενη χριστουγεννιάτικη διάθεση και να γιορτάσουμε την πιο festive εποχή του χρόνου, χαρίζοντας στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα ένα πραγματικά σπάνιο και πολυτελές δώρο. Δίνοντας τη δική του γιορτινή πινελιά, μας συστήνει δύο ξεχωριστές προτάσεις που φέρουν εορταστική αύρα και αντιπροσωπεύουν το ιδανικό δώρο για τις στιγμές που ξαναβρισκόμαστε με τα πρόσωπα που κατέχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή σας. Τις αξιομνημόνευτες στιγμές που αξίζουν να τις μοιραστούμε και μας εμπνέουν να συνεχίσουμε.


H ειδικά σχεδιασμένη έκδοση για τις γιορτινές μέρες, Johnnie Walker Blue Label Tom Dixon Limited Edition φέρει την υπογραφή του διάσημου Βρετανού designer Tom Dixon και συνοδεύει άριστα την πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου που είναι συνυφασμένη με στιγμές πολυτέλειας. Θέτοντας στο επίκεντρο τον περιπατητή – σύμβολο του Johnnie Walker, η συλλεκτική φιάλη αναδεικνύει μοναδικά το χαρακτήρα του Johnnie Walker Blue Label που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αριστεία του blending, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει τις τεχνικές που δοκιμάζει επί δεκαετίες ο σπεσιαλίστας του σχεδιασμού φωτιστικών και επίπλων επάνω στο μέταλλο. Στοιχεία όπως οι χάλκινες προεκτάσεις μας μεταφέρουν νοερά στις φιάλες χαλκού των παραδοσιακών σκωτσέζικων αποστακτηρίων, καθιστώντας το ένα εκλεπτυσμένο δώρο για τους απαιτητικούς λάτρεις των εκλεκτών αποσταγμάτων.


ονειρα προφητικα

βοηθημα στ δημοτικου ιστοριας

κολυμβητηριο χανιων

2 copy


Το πιο δημοφιλές Scotch ουίσκι στον κόσμο, παράλληλα, συναντά την street art και μας συστήνει την συλλεκτική σειρά συσκευασιών Johnnie Walker Artist Series by Tristan Eaton σε συνεργασία με τον διακεκριμένο graffiti artist Tristan Eaton, ο οποίος εμπνεόμενος από το παραμυθένιο σκωτσέζικο τοπίο και το φυσικό τοπίο των αποστακτηρίων του Johnnie Walker δημιουργεί περίτεχνες συσκευασίες που πλαισιώνουν τα Johnnie Walker Black Label & Johnnie Walker Red Label και θα συγκινήσουν τους πιο ένθερμους οπαδούς της σύγχρονης τέχνης.


3 copy


μιχαηλιδης κρεοπωλειο καλαμαρια

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 783,99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,03%.


σχολικα για προνηπιο

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,4 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 56,3 εκατ. μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,85%.


μιχαηλιδης κρεοπωλειο καλαμαρια

βοηθηματα ε δημοτικου μαθηματικα τετραδιο εργασιων

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,73%) και του Τιτάνα (+1,64%).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-2,62%) και των Ελληνικών Πετρελαίων (-2,11%).


Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Υγείας (6,06%) και Χημικών (+1,21%).


Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Πετρελαίου (-1,95%) και Εμπορίου (-1,40%).


Tο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (23,9 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (7,5 εκατ. μετοχές).


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (7,8 εκατ. ευρώ) και της Εθνικής (7,4 εκατ. ευρώ).


Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, πτωτικά 45 και 150 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Group +9,42%, Κορδέλου +9,09% και Επίλεκτος +6,71%.


Tη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παΐρης -8,57%, Έλτον -5,95% και Καράτζης -4,76%.


Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:


ALPHA BANK: +0,22% στα 1,80 ευρώ


AEGEAN AIRLINES: αμετάβλητη στα 8,14 ευρώ


VIOHALCO: -1,10% στα 3,1450 ευρώ


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: -0,23% στα 4,43 ευρώ


GRIVALIA PROPERTIES: -0,46% στα 8,72 ευρώ


ΔΕΗ: -0,49% στα 2,04 ευρώ


COCA COLA HBC: αμετάβλητη στα 26,80 ευρώ


ΕΛΠΕ: -2,11% στα 7,44 ευρώ


ΕΘΝΙΚΗ: +0,98% στα 0,31 ευρώ


EUROBANK: -1,25% στα 0,79 ευρώ


ΕΧΑΕ: -0,40% στα 4,95 ευρώ


MOTOR OIL: -1,88% στα 18,80 ευρώ


JUMBO: -0,41% στα 14,40 ευρώ


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: +0,67% στα 9,01 ευρώ


ΟΛΠ: -0,13% στα 15,70 ευρώ


ΟΠΑΠ: +1,41% στα 10,10 ευρώ


ΟΤΕ: -0,53% στα 11,34 ευρώ


ΠΕΙΡΑΙΩΣ: +3,73 στα 3,06 ευρώ


ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: -2,62% στα 4,46 ευρώ


ΤΙΤΑΝ: +1,64 στα 21,70 ευρώ


FOLLI-FOLLIE: -1,43% στα 17,94 ευρώ


ΣΑΡΑΝΤΗΣ: -1,87% στα 13,10 ευρώ


LAMDA DEVELOPMENT: +0,31% στα 6,41 ευρώ


ΑΔΜΗΕ: +0,31% στα 1,9380 ευρώ


ΕΥΔΑΠ: -1,30% στα 6,06 ευρώ


ηλεκτρικο σκαλιστηρι σκρουτζ

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.


ο ολυμπιακος δεν τελειωνει ποτε

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν» υπογράμμισε και πρόσθεσε:


«Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».


οι υψηλοτεροι μισθοι στην ευρωπη


ηλεκτρικο σκαλιστηρι σκρουτζ

αθλητικές κάλτσες συμπίεσης

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έως τις 18 Ιανουαρίου (ώρα 14:00) στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).


Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, θα υποβληθούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, το αργότερο έως τις 22 Ιανουαρίου .


Σημειώνεται πως ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ετοιμάζεται να δώσει μπόνους, υπό την μορφή χρηματικών βραβείων σε εφοριακούς και τελωνειακούς.


ανθοφορα φυτα σκιας

Οι υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης πέτυχαν τους στόχους που τους είχε θέσει τόσο ως προς τις εισπράξεις όσο και στη διενέργεια των επιτόπιων φορολογικών ελέγχων και τώρα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης.


αθλητικές κάλτσες συμπίεσης

δίγαμος στα αγγλικά

Τα μπόνους που θα λάβουν όλοι οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ. Κάθε υπηρεσία, εφορία, τελωνείο, ελεγκτική μονάδα βαθμολογήθηκε για την αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων και των ελεγκτικών δράσεων.


Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που πέτυχαν τον καλύτερο βαθμό θα πάρουν και το μεγαλύτερο μπόνους. Αυτό θα είναι ίδιο για όλους τους υπαλλήλους της εφορίας ή του τελωνείου.