Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

πιτα παππου κερκυρα τηλεφωνο

ΕΦΕΤ: «Ελεγκτές» εξαπατούν επιχειρήσεις τροφίμων

Την προσοχή των επιχειρήσεων τροφίμων σε άτομα που προσποιούνται ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων εφιστά ο ΕΦΕΤ προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης.


γιώργος πούφος

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατά το παρελθόν είχαν αντιμετωπισθεί με συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΦΕΤ και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων, φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς, όπου άτομα προσποιούμενα τους λειτουργούς του ΕΦΕΤ και, ενίοτε, ασκώντας εκφοβισμό, προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις τροφίμων και να αποσπάσουν χρήματα ή άλλα ωφελήματα».


πιτα παππου κερκυρα τηλεφωνο

οψη κτιριου autocad



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Με αφορμή νέα ανάλογα κρούσματα, που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους «ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου, ασχολούνται αποκλειστικά με τα ελεγκτικά τους καθήκοντα χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του ελέγχου και βέβαια χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δοσοληψία με τις εποπτευόμενες επιχειρήσεις τροφίμων. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ είναι πάντοτε εφοδιασμένοι με υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας μας, τις οποίες επιδεικνύουν υποχρεωτικά όταν προσέρχονται για έλεγχο. Ο ελεγχόμενος δικαιούται να καταγράψει τα στοιχεία του ελεγκτή σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν υποψιαστεί περιστατικό αντιποίησης αρχής, απάτης, εκβίασης κ. λπ.».

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή στις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις και επαγγελματικές οργανώσεις, σε περίπτωση ανάλογων φαινομένων να απευθύνονται άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καταγγέλλοντας το συμβάν και να κοινοποιούν άμεσα το γεγονός στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ ή στο γραφείο Προέδρου του ΕΦΕΤ στην Κεντρική Υπηρεσία, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ελέγχου και δεν πιστοποιείται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ ή όταν τους ζητείται οποιαδήποτε συναλλαγή στο όνομα της Διοίκησης ή των στελεχών του ΕΦΕΤ.


προσχολικη αγωγη σχολες

Συναγερμός στον Πειραιά για πτώση άνδρα στο λιμάνι

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών του λιμενικού σώματος αργά το απόγευμα της Κυριακής (5/3/2017) ένας 50χρονος που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά.


Όπως έγινε γνωστό ο 50χρονος μαζί με έναν φίλο του περπατούσαν κοντά στον προβλήτα του λιμανιού όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Για καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή από το σημείο περνούσε ένα τζιπ του λιμενικού σώματος με το πλήρωμα που άκουσαν τον φίλο του 50χρονου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Οι δύο λιμενικοί προσέγγισαν στο σημείο και κατάφεραν να σώσουν τον 50χρονο.


προσχολικη αγωγη σχολες

Στο σημείο έφτασε άμεσα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο «Τζάνειο» νοσοκομείο τον άνδρα καλά στην υγεία του.


γρηγόρη βαλλιανάτου

καπακια για βαζα αθηνα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.


παο βεροια λιωε

Τρόμος στις πιάτσες των Ταξί: Πόρτα – πόρτα ψάχνει τον μανιακό η αστυνομία

Σοκαρισμένοι από τις επιθέσεις του μανιακού δολοφόνου εναντίον των συναδέλφων τους είναι οι ταξιτζήδες που πηγαίνουν για το μεροκάματο με το φόβο.


ολα ειναι μεσα στο μυαλο

Για κούρσες... τρόμου κάνουν λόγο οι οδηγοί – Πού εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ. ΑΣ.


  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Πολλοί από αυτούς, κυρίως τα βράδια, κυκλοφορούν ανά ζεύγη ενώ ορισμένοι παίρνουν και συγγενείς τους μαζί υπό το φόβο να τους επιτεθεί ο δολοφόνος.

Κάθε νεαρό άτομο, που πλησιάζει στις πιάτσες ή κάνει σήμα για να επιβιβαστεί, το κοιτούν με καχυποψία και από τις πρώτες ερωτήσεις που θα του κάνουν προσπαθούν να καταλάβουν αν πρόκειται για τον μανιακό που έχει ήδη σκοτώσει ένα 52χρονο ταξιτζή και έχει αποπειραθεί να σκοτώσει ακόμα έναν που γλίτωσε από θαύμα.


παο βεροια λιωε

Η αστυνομία αναζητά κάθε στοιχείο που θα την οδηγήσει στα ίχνη του μανιακού ενώ ζητά από ταξιτζήδες να καταθέτουν οτιδήποτε γνωρίζουν που θα τους βοηθήσει να βρουν το δολοφόνο.


φανταροι δικαιωματα

Παράλληλα στήνουν μπλόκα σε σημεία τα οποία εικάζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιεί ο δράστης ενώ προσπαθούν να τον παγιδέψουν τσεκάροντας κάθε δρομολόγιο που ξεκινά από την πιάτσα του Πλατάνου στην Κηφισιά.

Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. εκφράζουν την ανησυχία μήπως ο μανιακός επεκτείνει τη δράση του και σε άλλες περιοχές και ζητούν από τους αυτοκινητιστές να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.

Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, όπου ο δράστης έχει οδηγήσει και τα δύο θύματά του, περιπολούν συνεχώς αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενώ οι περιπολίες επεκτείνονται και στις γύρω περιοχές, Εκάλη, Ερυθραία, Άγιο Στέφανο και άλλες.

Όλες οι μαρτυρίες μιλούν για πρόσωπο νεαρής ηλικίας που φοράει αθλητικές φόρμες και κουκούλα, ακόμα και όταν μπαίνει στο ταξί.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) που είχε στο ταξί ο άτυχος 52χρονος και η διαδρομή που ακολούθησε το όχημα μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, σημείο που είχε γίνει και η προηγούμενη δολοφονική ενέργεια. To GPS έχει αποτυπώσει το δρομολόγιο που ακολούθησε την μοιραία νύχτα ο 52χρονος, που έμελλε να είναι και το τελευταίο του.


συμβαινει τωρα στον πειραια

Συναγερμός στο Λιμενικό: Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες δυτικά των Παξών

Σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 100 παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκε 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών.


Κάποιος από τους επιβαίνοντες, είχε νωρίτερα καλέσει με κινητό τηλέφωνο σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι το σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα είναι ακυβέρνητο και σε δυσχερή θέση.


taxisnet χαρατσι 2013



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν νότιοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. 'Αμεσα κινητοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας που δέσμευσε τρία μεγάλα πλοία (δύο φορτηγά και ένα δεξαμενόπλοιο) στην περιοχή, τα οποία μετά από ώρα, εντόπισαν το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.


συμβαινει τωρα στον πειραια

τρεις ευχες σειρα

εσμε συνταγη

Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης: Μαγικές βραδιές με επώνυμες παρουσίες!

Το πιο hot σχήμα... η πιο πολυσυζητημένη συνύπαρξη!


εσμε συνταγη

δεν καταλαβαινεις

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης απολαμβάνουν την αμέριστη αγάπη του κοινού κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ενώ παράλληλα αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι δίνουν δυναμικό παρόν και διασκεδάζουν με τις ατέλειωτες επιτυχίες τους!




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Την Παρασκευή μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου καθώς η γλυκιά Καλομοίρα έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της διασκέδασε με το επιτυχημένο πρόγραμμα του «Club 22». Μάλιστα μετά από παρότρυνση του Πάνου Κιάμου και του Νίκου Κουρκούλη η Καλομοίρα ανέβηκε στη σκηνή και κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα τραγουδώντας «την πιο καλή γκαρσόνα»!

Το ίδιο βράδυ το «Club 22» επέλεξαν για τη νυχτερινή τους έξοδο η Στέλλα Καλλή και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ενώ λίγες ημέρες πριν και ο Αντύπας με τον Τόνυ Μαυρίδη χειροκρότησαν δυνατά τον Πάνο Κιάμο και τον Νίκο Κουρκούλη!


συνταγη με φετα

Πλέον είναι γεγονός... όταν αυτοί οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται επί σκηνής οι νύχτες μας αποκτούν άλλο νόημα!!!

Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης ξανά στο «Club 22»...

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο…. για περιορισμένες εμφανίσεις!

Συμμετέχει η Χριστίνα Σάλτη!

Μην τους χάσετε για κανένα λόγο!


Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης: Μαγικές βραδιές με επώνυμες παρουσίες!
01
Πάνος Κιάμος – Νίκος Κουρκούλης: Μαγικές βραδιές με επώνυμες παρουσίες!














παναγιώτης φιλιππαίος wiki

Αδιανόητο: Έβαψαν σκύλο με τα χρώματα της ΑΕΚ (photos)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που κάνουν το γύρο των social media και στις οποίες απεικονίζεται ένα ταλαιπωρημένο σκυλάκι με τη λέξη ΑΕΚ ζωγραφισμένη στο τρίχωμά του με κίτρινη μπογιά.


παναγιώτης φιλιππαίος wiki

το καγκουρικο αμαξι του πριντεζη

Η κακοποίηση αυτού του πλάσματος στη Μεγαλόπολη από κάποιους ανεγκέφαλους σοκάρει...




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από χρήστες του Facebook και στην Ένωση, η οποία πήρε επίσημη θέση καταδικάζοντας απερίφραστα το τι έγινε.

«Μας γνωστοποιήθηκε μέσω Social Media η σχετική φωτογραφία, που προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο. Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη του περιστατικού, είναι περιττό να τονίσουμε ότι τέτοιες πράξεις κανιβαλισμού δεν συνάδουν με το ήθος και την κουλτούρα των φιλάθλων της ομάδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Facebook η ΠΑΕ ΑΕΚ.


πολυθρονα για σκυλους
aek
Αδιανόητο: Έβαψαν σκύλο με τα χρώμα της ΑΕΚ (photos)
01
Αδιανόητο: Έβαψαν σκύλο με τα χρώμα της ΑΕΚ (photos)

prenatal pilates βορεια προαστια

Καιρός: Προβλήματα στα Τρίκαλα - Έσπασαν τα αναχώματα του Πηνειού (vid)

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων η κακοκαιρία του τελευταίου 48ώρου.


prenatal pilates βορεια προαστια

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ο μεγάλος όγκος νερού που κατεβάζουν τα ποτάμια έχει ως αποτέλεσμα να σπάνε ακόμη και αναχώματα του Πηνειού.


πασχαλινες λαμπαδες 2015 κοριτσια



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα Διαλεκτού, στα Σερβωτά εκτάσεις πλημμύρισαν, ενώ τα νερά κατεβαίνουν ορμητικά προς τη λεκάνη της Φαρκαδόνας.



Καιρός: Προβλήματα στα Τρίκαλα - Έσπασαν τα αναχώματα του Πηνειού (vid)
01
Καιρός: Προβλήματα στα Τρίκαλα - Έσπασαν τα αναχώματα του Πηνειού (vid)

οι παιχτουρες

συνταγη για κουρασμενα ποδια

Στα «σκαριά» η διαδικασία πρόσληψης 1.000 οπλιτών

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με βάση την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσουν στην πρόσληψη 1.000 οπλιτών με συνολικό κόστος για το 2017 στα 11,2 εκατ. ευρώ


συνταγη για κουρασμενα ποδια

δανειο σε γιεν

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Στρατός Ξηράς, 600 θέσεις,

Πολεμικό Ναυτικό, 200 θέσεις και


ομελετα φουρνου ντινα νικολαου

Πολεμική Αεροπορία, 200 θέσεις.

Η σχετική προκήρυξη πρόκειται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα αλλά σύμφωνα πληροφορίες οι ειδικότητες που θα ζητούνται θα είναι οι εξής:

Αποθηκάριοι Πυρομαχικών-Εκρηκτικών, Διαβιβαστές, Ηλεκτροτεχνίτες Ερπυστριοφόρων Οχημάτων, Ηλεκτροτεχνίτες Τροχοφόρων Οχημάτων, Μάγειρες, Νοσοκόμοι-Τραυματιοφορείς, Οδηγοί Αρματοφορέων, Οπλουργοί, Πολυβολητές, Πυροβολητές-Ασυρματιστές, Πυροτεχνουργοί, Ρίπτες-Συσκευαστές Αλεξιπτώτων-Αλεξιπτωτιστές, Τεχνίτες Πυρομαχικών, Αρμενιστές, Τεχνικοί Οπλων, Ιατροί, Οδοντίατροι, Βοηθοί Νοσηλευτικής, Αστυνομικοί, Βοηθοί Ελεγκτών Πτήσεων, Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάσεων, Υδραυλικοί Εγκαταστάσεων, Μηχανικοί Ενσύρματων Τηλεπικοινωνιών, Μετεωρολόγοι, καθώς και Υγειονομικοί Ιατροί, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί.


τελευταιες ταινιες δρασης

Υπουργείο Παιδείας: Φέρνει νέο νόμο για την επιλογή διευθυντών

«Συμμορφώνεται» με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


ραδιο μακρακη

Την «αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ», ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις πληροφορίες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον νόμο 4327/2015.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


«Οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι σεβαστές και άρα δεσμευτικές», αναφέρει το υπουργείο.


το μοιρολογι της φωκιας ασκησεις βιβλιου


τελευταιες ταινιες δρασης

συμφορα καταστροφη ρεζιλικι

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί της κλήρωσης

Τζόκερ: Μπορεί χθες Κυριακή (12/03) να σημειώθηκε ένα ακόμα τζακ ποτ, όμως οι τυχεροί δεν έλειψαν από την κλήρωση του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ.


Τρεις είναι οι τυχεροί που μετά τη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ, θα δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να εμπλουτίζεται με αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Οι τυχεροί της δεύτερης κατηγορίας (5άρια) ήταν μόλις τρεις και κερδίζουν από 75.597,26 ευρώ. Τα τυχερά δελτία παίχτηκαν σε Κω, Αθήνα και Κερατσίνι.


συμφορα καταστροφη ρεζιλικι

γυναικες ξυλο

συγκινητικες ιστοριες με μαμαδες
tzoker2

Το χθεσινό, ήταν το πέμπτο συνεχόμενο τζακ ποτ του Τζόκερ και πλέον το ποσό που θα μοιράσει στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίες την ερχόμενη Πέμπτη (16/03) αγγίζει τα 2.500.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν χθες στην υπ' αριθμόν ν. 1791 κλήρωση του Τζόκερ ήταν οι: 8, 10, 28, 38, 41 και Τζόκερ ο αριθμός 6.

Δείτε πώς διαμορφώνονται τα διανεμόμενα κέρδη όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ:

opap

Αυτή η κλήρωση μπορεί να είναι η τυχερή σου - Δες γιατί

Οι Ιταλοί έχουν ένα σοφό ρητό: «Εάν δεν παίξεις, δεν θα κερδίσεις». Γι' αυτό, λοιπόν, παίξε ένα δελτίο Τζόκερ, γιατί μπορείς κι εσύ να προσελκύσεις την καλοτυχία.

Και δεν το λέμε εμείς, το λεει η επιστημονική έρευνα του ειδικού ερευνητή Richard Wiseman από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως, λοιπόν, υπογραμμίζει ο δρ. Wiseman, υπάρχουν μερικές βασικές αρχές για να προσελκύσεις την καλοτυχία στη ζωή σου.

1. Δες τις ευκαιρίες και κυνήγησε την τύχη σου. Οι άτυχοι άνθρωποι παραλείπουν να κυνηγήσουν την τύχη τους γιατί εστιάζουν πολύ σε κάτι άλλο, κάτι που τελικά τους στερεί την ευκαιρία. Για παράδειγμα, να θες να γίνεις εσύ ο υπερτυχερός του Τζόκερ, αλλά στη σημερινή κλήρωση να μην προλάβεις να παίξεις γιατί εκείνη την ώρα είχες κανονίσει κομμωτήριο. Ε, τότε ποιος φταίει;

2. Μην το βάζεις κάτω, όταν αισθάνεσαι άτυχος. Μην αφήνεις την κακοτυχία μιας στιγμής να σε καταβάλει. Οι τυχεροί άνθρωποι δεν πιάνονται γύρω από ένα ατυχές γεγονός, αλλά το προσπερνούν και συνεχίζουν να προσπαθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό τους αυξάνει την πιθανότητα να συνεχίσουν να ζουν μια τυχερή ζωή. Άρα και για σένα που δεν έπιασες στην προηγούμενη κλήρωση Τζόκερ, δεν είναι λόγος να σε παίρνει από κάτω.

3. Πάρε τυχερές αποφάσεις ακολουθώντας το ένστικτό σου. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να το εξηγήσεις, αλλά έχεις δυνατό προαίσθημα, κάτι σε «τρώει», μια φωνή σου λέει «κάντο». Μην αγνοείς το ένστικτό σου! Όταν νιώθεις τυχερός, τότε οι αποφάσεις σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε κάτι ευχάριστο. Μπορεί να σε οδηγήσουν σε πολλά κέρδη!

4. Έχε προσδοκία για τύχη και τύχη θα σου έρθει. Οι τυχεροί άνθρωποι ελπίζουν ότι κάτι καλό θα τους συμβεί και το περιμένουν. Και τελικά αυτό επιβεβαιώνεται. Εάν εσύ «γλωσσοτρώς» τον ίδιο σου τον εαυτό και αισθάνεσαι γκαντέμης, τότε θα συμπεριφέρεσαι και σαν γκαντέμης. Δες το αλλιώς! Πίστεψε στη τύχη σου και υιοθέτησε μια αισιόδοξη στάση ζωής. Ονειρέψου για λίγο ότι είσαι εσύ ο υπερτυχερός και χαμογέλα!

Πώς μπορώ να κερδίσω; Υπάρχουν και τα συστήματα!

Για να αυξήσουν οι παίκτες τις πιθανότητες να βρουν με επιτυχία τους τυχερούς αριθμούς του Τζόκερ, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα συστήματα.

Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:

• Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

• Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%

• Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%

• Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

• Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%

• Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%

• Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%

• Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%

• Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%

• Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%

Σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα για τους όσους συμμετέχουν στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ κάθε Πέμπτη και Κυριακή είναι το 45 και το 25, με πιθανότητες 23,8%

Mε βάση τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα είναι τα 45 και 25, με πιθανότητες 23,8%.

Εμφανίσεις & καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε στον παρακάτω πίνακα του ΟΠΑΠ το αναλυτικό πίνακα με τα προγνωστικά με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Εμφανίζονται οι τυχεροί αριθμοί των κληρώσεων μέχρι και τις 12/03/2017, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε πεδία διαφορετικών χρωμάτων με αριθμούς.

tzoker3tzoker4

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ


ορκος σιωπης περιληψεις

Κηφισιά: Μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί στήνουν καρτέρι στο μανιακό δολοφόνο των οδηγών ταξί

Την επανεμφάνιση του μανιακού που έχει ήδη σκοτώσει έναν οδηγό ταξί κι έχει τραυματίσει πολύ σοβαρά έναν άλλο, στην περιοχή της Κηφισιάς, περιμένουν οι αστυνομικοί.


θεός ζηλωτής

Παγίδες προκειμένου να «πιάσουν στα πράσα» τον δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος, στήνουν καθημερινά αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Μια από αυτές τις παγίδες θέλει μυστικούς αστυνομικούς να οδηγούν ταξί, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον μανιακό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον έξι είναι οι ύποπτοι, που ταιριάζουν με το «προφίλ» του εμμονικού δράστη. Βασικός ύποπτος είναι ένα άτομο, το οποίο μένει κοντά στο σημείο, που ο δολοφόνος επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου.


ορκος σιωπης περιληψεις

χαρτης ανατολικης ασιας

Η έρευνα της Αστυνομίας για το άτομο αυτό, ξεκίνησε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος έδινε λεπτομέρειες για την ταυτότητα και την προσωπικότητά του, η οποία παρουσιάζει ψυχικές διαταραχές. Πρόσωπο – κλειδί για τον εντοπισμό του μανιακού δολοφόνου είναι ο 32χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος σώθηκε και αποτελεί τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα. Οι αστυνομικοί του έχουν δείξει φωτογραφίες υπόπτων, χωρίς όμως να αναγνωρίσει κοινά χαρακτηριστικά προσώπου ή σωματότυπου, ενώ δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δολοφόνου, προκειμένου να σχεδιάσουν το σκίτσο του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Τα αποτυπώματα που χαρακτηρίζονται «ορφανά»

Στο ταξί του 52χρονου θύματος έχουν βρεθεί «ορφανά» αποτυπώματα και DNA, σε σημεία που δεν αποκλείεται να ανήκουν στον δράστη, ωστόσο δεν ταυτοποιούνται με αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί από την εξερεύνηση του οχήματος του άλλου οδηγού, ο οποίος δέχτηκε πυρά στο κεφάλι και γλίτωσε.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν να τα ταυτοποιήσουν με κάποιον από τους υπόπτους, δεν αποκλείουν όμως ο εμμονικός δολοφόνος να είχε πάρει τα μέτρα του και να φορούσε στις δύο δολοφονικές επιθέσεις γάντια σιλικόνης.

Την ίδια ώρα, από το οπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής θανάτου που ακολούθησε ο 52χρονος οδηγός ταξί, εντόπισαν βίντεο από την κίνηση του οχήματος, χωρίς όμως να υπάρχει εικόνα του εμμονικού δολοφόνου.



κτημα επαυλις τιμες

Κοτζιάς: Η Τουρκία προσπαθεί να μεταφέρει τη νευρικότητά της σε τρίτες χώρες

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, στην Ουάσιγκτον.


κτημα επαυλις τιμες

καλυβας βιβλιο

αγριογουρουνο τιμες

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, «μίλησα για την τουρκική νευρικότητα, νομίζω ότι η Τουρκία προσπαθεί να μεταφέρει την νευρικότητά της σε τρίτες χώρες».




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


γιατι δημιουργουνται ραγαδες

Τρόμος στη Λαμία: Αιματηρή επίθεση αγνώστου κατά μαθητών - Συγκλονιστική μαρτυρία (vid)

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από άγνωστο δέχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (13/3/2017) ένας 18χρονος και μία 13χρονη.


Οι δύο μαθητές, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά ωστόσο σοκαρισμένα από την επίθεση διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας. Οι γιατροί έκαναν λόγο για τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο δεν μπορούν να πουν αν πρόκειται για μαχαίρι ή κάτι άλλο.


τσιζκεικ ακης πρωινο μου



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο άγνωστος δράστης τραυμάτισε την 13χρονη μαθήτρια στο χέρι και τον 18χρονο στην ωμοπλάτη.


πεστα νικο

Η αστυνομία μόλις έμαθε για την επίθεση κινητοποιήθηκε άμεσα και πραγματοποίησε προσαγωγές με βάση την περιγραφή που είχε στη διάθεσή της.


γιατι δημιουργουνται ραγαδες

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα δύο παιδιά καθόντουσαν στην οδό Σαραντοπόρου σε ένα παγκάκι όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από τον άγνωστο άνδρα.

Ο δράστης χτύπησε αρχικά τον 18χρονο στην πλάτη με αιχμηρό αντικείμενο. Ευτυχώς το μπουφάν είχε τριπλή επένδυση, γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον 18χρονο, αφού το μαχαίρι ή το όποιο αιχμηρό αντικείμενο κρατούσε ο δράστης διαπέρασε το μπουφάν, τη μπλούζα του και του προκάλεσε ελαφρύ τελικά τραύμα, που χρειάστηκε 5-6 ράμματα στο νοσοκομείο.

aa

Από το ίδιο αιχμηρό αντικείμενο τραυματίστηκε και η 13χρονη που ήταν μαζί του, στο χέρι και στον ώμο, ευτυχώς ελαφρά και αυτή.

Δείτε πως περιέγραψε στο LamiaReport την επίθεση που δέχτηκε ο 18χρονος από τη Λαμία:



Επειδή η επίθεση δεν είχε κίνητρο τη ληστεία, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για άτομο διαταραγμένο ψυχικά, ωστόσο ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα.

Επίσης ψάχνουν τις κάμερες, που υπάρχουν κοντά στο σημείο της επίθεσης, για να δουν αν υπάρχει υλικό που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στο δράστη. Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ συνεχίζονται και οι προσαγωγές υπόπτων.


σπιτια ρεθυμνο καλλιθεα

Αυτός είναι ο 26χρονος γιατρός που τραυματίστηκε σοβαρά στο «ΕΛΠΙΣ» και δίνει μάχη για τη ζωή του

Ώρες αγωνίας περνούν οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του νεαρού γιατρού, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ».


Ο ειδικευόμενος γιατρός βρέθηκε από εσωτερικές σκάλες του νοσοκομείου στο έδαφος με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο Νίκος Βίτσας φοίτησε στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο πατέρας του εργαζόταν στον ΟΤΕ ενώ και ο αδερφός του είναι γιατρός, με ειδίκευση στη γυναικολογία, και κάνει μετεκπαίδευση στη Γερμανία.


σπιτια ρεθυμνο καλλιθεα

στανιση αλλιωτικη περιπτωση

«Ο 26χρονος έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είναι διασωληνωμένος. Αυτό που προέχει είναι η υγεία του συναδέλφου μας. Έχουμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση από το νοσοκομείο για τις συνθήκες του ατυχήματος. Περιμένουμε απαντήσεις», δήλωσε στο thebest.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.


κατια ζυγουλη ξανθια

Η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν ανέφερε ότι ο γιατρός στηρίχτηκε στην κουπαστή της σκάλας και αυτή υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η Διοίκηση του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» διαψεύδει ότι υποχώρησε η κουπαστή και τονίζει πως οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.


αντληση κεφαλαιων

16 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Σήμερα 16 Μαρτίου είναι του Αγίου Σαβίνου του Αιγυπτίου (†287), Ιουλιανού του Κίλικος († γ΄αι.), Πάπα του εκ Λυκαονίας, Ρωμανού του εν Παρίω εν Φοινίκη. Οσίων Ανίνα του εν τω Ευφράτη και Χριστοδούλου του εν Πάτμω, των θαυματουργών. Αλεξανδρίωνος (Αλεξάνδρου ) πάπα παλαιάς Ρώμης και Ιωάννου του εν Ρουφινιαναίς.

Ο Άγιος Σαββίνος




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


O άγιος Σαββίνος, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Αιγύπτου από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια. Διακρίθηκε για τον ανεπίληπτο βίο του και τη βαθιά του πίστη. Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός (284-305) διέταξε απηνή διωγμό κατά των χριστιανών, ο εκεί έπαρχος Αρριανός, εκ των πρώτων που αναζήτησε ήταν ο Σαβίνος. Όμως οι χριστιανοί της περιοχής, οι οποίοι τον θεωρούσαν στήριγμα τους, τον έπεισαν να προφυλάξει τη ζωή του για το καλό της Εκκλησίας. O άγιος πείστηκε και κρύφθηκε μαζί με άλλους χριστιανούς σε κάποιο σπίτι έξω από την Ερμούπολη. Όμως οι στρατιώτες του αυτοκράτορα τον ανακάλυψαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα της πόλης, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε ότι ούτε με κολακείες, ούτε με τις απειλές, θα κατόρθωνε τίποτε. Για το λόγο αυτό διέταξε να δέσουν μία πέτρα στο λαιμό του αγίου και να τον ρίξουν στο νερά του Νείλου. Έτσι παρέδωσε το πνεύμα του, ο Σαβίνος, και έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.


ταγματάρχης δημήτρης κασλάς

Ο Όσιος Χριστόδουλος


αντληση κεφαλαιων

O όσιος Χριστόδουλος, γεννήθηκε το 1020 στη Νίκαια της Βιθυνίας από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Άννα. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης. Διακρίθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές του για τον ζήλο του, την ευφυΐα του, το χρηστό του χαρακτήρα και τις άλλες αρετές του. Αργότερα, και με την ευγενική συνδρομή του αυτοκράτορα Αλέξιου του Κομνηνού, έκτισε το μοναστήρι της Πάτμου όπου και μόνασε. Όμως οι επιδρομές των αράβων, τον ανάγκασαν να καταφύγει στη Εύβοια, όπου και εκοιμήθη το 1101. το Ιερό λείψανό του μετακομίσθηκε στη Πάτμο, όπου και σώζεται μέχρι σήμερα.


ξενοδοχειο απολλων ρεθυμνο

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ταινια ο λαβυρινθος του πανα

Σεισμός «ταρακούνησε» το Γύθειο

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/03/2017) το Γύθειο.


Διαβάστε περισσότερα στο notospress.gr.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)



ματαιωση ψυχολογια
μασκα προσωπου ποσο συχνα
ταινια ο λαβυρινθος του πανα

general electric τηλεφωνα manual

Θάνος Πλεύρης: Τα χαμόγελα επιστρέφουν - Τι λένε οι γιατροί για την υγεία του

Ειδήσεις για Θάνο Πλεύρη: Συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται πως επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος νοσηλεύεται από την προηγούμενη Κυριακή (13/11/2016) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


υπουργείο παιδείας και πολιτισμού κύπρου δημοτική εκπαίδευση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 39χρονος δικηγόρος ήδη από την Παρασκευή (18/11/2016) έχει ανακτήσει την επαφή του με το περιβάλλον, ενώ πλέον η αναπνοή του δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει να δέχεται ολιγόλεπτες επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς του.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Όπως εκτιμάται βάσει της έως τώρα κατάστασης της υγείας του, οι θεράποντες γιατροί σκοπεύουν να τον βγάλουν τη Δευτέρα (21/11/2016) από τη ΜΕΘ, αλλά επιμένουν πως θα παραμείνει υπό παρακολούθηση, καθώς ο οργανισμός του είναι εξαιρετικά εξασθενημένος και ίδιος ακόμα παραμένει ευάλωτος σε μικρόβια.


general electric τηλεφωνα manual

νοσοκομειο γιαννιτσων αφμ

Η περιπέτεια του 39χρονου Θάνου Πλεύρη ξεκίνησε, όταν ο ίδιος, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο πόδι, υπέστη σηψαιμία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί κατεπειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο ίδιοςπάλεψε για τη ζωή του κι όπως όλα δείχνουν θα τα καταφέρει. «Σύμμαχοί» του στον αγώνα που δίνει είναι αφενός το νεαρό της ηλικίας του αλλά και η ισχυρή κράση του, τα οποία σε συνδυασμό με την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, τον βοηθούν στο να κάνει μέρα με τη μέρα βήματα για την αποκατάταση της υγείας του.

Τι ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Αναλυτικότερα, το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Παρασκευή (18/11/2016) ανέφερε τα εξής:

«Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, παρουσιάζει βελτίωση της κλινικής του εικόνας, με προοδευτική διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής.

Η κατάσταση του παραμένει σοβαρή, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζεται με όλη την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τον Θάνο Πλεύρη


φυσικοθεραπεια και χαπ

Τι συμβαίνει με όσους ασπάζονται το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.


φυσικοθεραπεια και χαπ

δουκισσα νομικου σακης ρουβας

Την εποχή που πρωτοπροσκύνησα το αδιάφθορο χέρι, αυτό παρουσιαζόταν γυμνό πάνω σε ένα κόκκινο βελούδο, όχι δηλαδή μέσα σε μια θήκη, όπως αφήνει να εννοηθεί η φωτογραφία.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Απόγευμα στο αρχονταρίκι της μονής Σιμωνόπετρας, ο αρχοντάρης διηγείται περί του αγίου λειψάνου σε ομάδα προσκυνητών.


δηλος εισητηρια

– Το χέρι είναι άφθαρτο, με όλο του το δέρμα και τους τένοντες. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και... ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται και δεύτερος κτήτορας της Σιμωνόπετρας.

– Λένε, πάτερ, πως όσοι το ασπάζονται διαπιστώνουν ότι είναι θερμό.

– Ναι, είναι αλήθεια. Όσοι το ασπάζονται με ευλάβεια και πίστη διαπιστώνουν τη φυσική θερμότητα ζωντανού σώματος.

Χαμογελούμε λίγο αμήχανοι. «Και τι γίνεται, πάτερ, αν το ασπαστείς και δεν είναι θερμό», ρωτά κάποιος.

– Να σας πω... Κάποιος προσκυνητής το ασπάστηκε, αλλά δεν το ένοιωσε θερμό, ενώ όλοι οι φίλοι του το ένοιωθαν θερμό. Τότε αυτός έπεσε σε κατάθλιψη, ήταν σκεφτικός όλη την ώρα, και τελικά μάς το αποκάλυψε και ζήτησε τη βοήθειά μας. Ο γέροντας τού συνέστησε να εξομολογηθεί, να προσευχηθεί στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή και να ξαναπροσκυνήσει το ιερό της λείψανο την άλλη μέρα. Πράγμα που έγινε. Την άλλη μέρα, ο προσκυνητής, αφού εξομολογήθηκε, ασπάστηκε το χέρι της και ένοιωσε μεγάλη θερμότητα και ευωδία να εξέρχεται του λειψάνου. Ευχαριστούσε δε μετά δακρύων. Μετά δακρύων!

– Ποια λέτε να ήταν η αιτία, πάτερ;

– Τι να σας πω! Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή απωθείται από τις σαρκικές αμαρτίες. Σαρκικοί άνθρωποι με πορνείες, μοιχείες και τα τέτοια, αναδίδουν πνευματική δυσωδία που η Αγία την αποστρέφεται. Ίσως ήθελε να δείξει τη δυσαρέσκειά της και την αποστροφή της.

«Πω, πω, πάτερ, να σ’ αποστρέφεται ακόμα και το λείψανο για τις σαρκικές σου αμαρτίες!» λέει κάποιος.

– Αύριο που θα προσκυνήσετε μετά τη θεία λειτουργία, παρατηρήστε μία μικρή πληγή στην πάνω πλευρά του χεριού. Σα να λείπει ένα μικρό κομμάτι. Οι Ρώσοι μοναχοί στις αρχές του εικοστού αιώνα, που είχε πολλούς τότε το Άγιον Όρος, το είχαν σε μεγάλη ευλάβεια. Κάποιοι από αυτούς, όπως το ασπάζονταν, το δάγκαναν κρυφά και έκοβαν ένα μικρό κομματάκι, μια ακίδα, για ευλογία. Το έκρυβαν στο στόμα τους. Μέχρι να τους πάρουν είδηση οι μοναχοί τότε της μονής, είχε γίνει μια μικρή πληγή.

Την άλλη μέρα το πρωί τα ιερά λείψανα της μονής εκτίθενται προς προσκύνηση.

Ο φίλος μου που συνταξιδεύουμε είναι πρώτος. Το ασπάζεται και τινάζεται. Έρχομαι δεύτερος. Προσκυνώ. Ο φίλος μου με κοιτάζει με μεγάλα εκστατικά λαμπερά μάτια.

«Πω, πω, τι κάψιμο ήταν αυτό! Μ’ έκαψε τα χείλη! Τό’ νοιωσες; Καίει τα χείλη! Τό’ νοιωσες;» μου λέει με έξαψη.


καυστήρας βιομάζας τιμή

Πώς γιορτάζεται η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως;

Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως». Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.


λευτέρη σουλτάτο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς. Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή τη κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία – περιορισμένη βέβαια – που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: «όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί» (Μαρκ.8,34).


καυστήρας βιομάζας τιμή

αγορα απο ebay τελωνειο

Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν’ ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής:

Στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι’ αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας.

Μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου και μας παρηγορεί. Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν. Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πίκρα που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στη πορεία μας στην έρημο έως ότου φθάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του. Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλο Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύτηκε στον Παράδεισο, γι’ αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσο της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ την ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή, να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μας στο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε.

πηγή: Ι. Μ. Πετράκη