Οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής πιθανόν να αναγκάσει στο μέλλον τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ειδικούς νόμους για τους ανθρώπους εργαζομένους και να κάνουν τροποποιήσεις στις παραδοσιακές εργασιακές πρακτικές και να απαντήσουν σε διλήμματα που αφορούν στην ασφάλεια των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, αναφέρεται σε έκθεση που συνέταξε ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος (IBA).
ωχρα κηλιδα στα γερμανικα
Από την έρευνα προκύπτει ότι το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας μεταπτυχιακού επιπέδου σε όλο τον κόσμο πιθανόν να αντικατασταθούν από μηχανήματα ή λογισμικό, ενώ προειδοποιεί ότι τα νομικά πλαίσια που ρυθμίζουν την απασχόληση και την ασφάλεια γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς παρωχημένα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv επικαλούμενη τα στοιχεία της έκθεσης, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των λιγότερο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών - με βάση το φθηνότερο εργατικό δυναμικό - σύντομα θα εξαλειφθεί καθώς τα εργατικά κόστη θα μειωθούν σημαντικά με τη χρήση ρομπότ και συστημάτων πληροφορικής.
Η έκθεση των 120 σελίδων, η οποία επικεντρώνεται στις νομικές επιπτώσεις των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, συντάχθηκε από μια ομάδα δικηγόρων που ειδικεύονται σε θέματα απασχόλησης του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου. Στην έκθεση αναλύονται τόσο οι αλλαγές που έχουν ήδη επέλθει στο χώρο στης εργασίας όσο και στις μελλοντικές επιπτώσεις της «Βιομηχανικής Επανάστασης 4.0».
μπαγλαμας εικονες
εκπα ιστορικο αρχαιολογικο αθηνα
Πηγή: Euractiv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου