Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ιατροι χειρουργοι χαλανδρι

Την ανάγκη να υλοποιηθούν το “ταχύτερο δυνατό” οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις προς την Ελλάδα για το ζήτημα του δημοσίου χρέους, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.


επανεγγραφή στον οαεε

λι χσιεν λουνγκ

Ωστόσο, νωρίτερα σύμφωνα με ελληνικές πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε την ανάγκη να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία και ότι θα πρέπει να καμφθούν τα εμπόδια που έχουν προκύψει λόγω της ασυμφωνίας ΕΕ και ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα. Αυτά, αν επιτυγχάνονταν, όπως ειπώθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο αντρών, θα συνιστούσαν στην πράξη αυτό που αιτείται η ελληνική πλευρά, τη λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση».


ιατροι χειρουργοι χαλανδρι

Τι είπε η Μέρκελ για το χρέος


Το προσφυγικό, το Κυπριακό και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ήταν τα τρία θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.


μεταλλικό σπίτι

Οι μετοχές του Amazon ανέβηκαν κατά 2,5% την Παρασκευή και έτσι ο Μπέζος έφτασε την κορυφή. Σύμφωνα με αναφορές, οι online αγορές της εταιρείας την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Black Friday έλαβαν αύξηση 18% σε σχέση με πέρσι. Την Παρασκευή και μόνο, ο Μπέζος κέρδισε 2.4 δις.


αποκαλυπτικο δελτιο δημοσιογραφοι

Ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου κατέχει 78.9 δισεκατομμύρια μετοχές του Amazon, οι οποίες είναι αξίας $93.6 δολαρίων. Βέβαια η περιουσία του περιλαμβάνει και έσοδα από τις δύο άλλες εταιρείες του (The Washington Post και Blue Origin).


μεταλλικό σπίτι

σ'ενα χαρτακι εγραψα σε σκεφτομαι ακομα καληνυχτα

Τα κέρδη του Amazon αυξήθηκαν κατά 58% φέτος, με τον Μπέζο να λαμβάνει $34 δις. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα $2.4 δις θα ήταν αρκετά για να τον προσθέσουν στη λίστα της Forbes με τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.






Video: Αυτός είναι ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

ποπη τσαπανιδου τουιτερ

Απαντώντας σε συνέντευξη του υπουργού, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον κατηγόρησε: «Ο υπουργός Επικρατείας στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για την δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Όμως πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real' ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».


ποπη τσαπανιδου τουιτερ

opel cabrio 2014

Απαντώντας, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο και τους «συν αυτώ» ότι «θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», καταλήγει δηκτικά ο υπουργός Επικρατείας.


μαλλον εσυ

Δήλωση που δεν άφησε αναπάντητη από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και Υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό, τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».


κωνσταντινος μανικας επιστολη

Επιπλέον, τα δύο αυτά έξτρα «γράμματα» του γενετικού αλφαβήτου επιτρέπουν στον μικροοργανισμό να παράγει νέες πρωτεΐνες που δεν υπάρχουν στη φύση. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της δημιουργίας υβριδικής, τεχνητής και «κατά παραγγελία» ζωής.


Εδώ και περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια που εμφανίσθηκε η ζωή στη Γη, τα γονίδια στο DNA είναι «εγχειρίδια οδηγιών» για τη δημιουργία πρωτεϊνών. Τα τέσσερα γράμματα του γενετικού κώδικα είναι μόρια, γνωστά και ως αζωτούχες βάσεις. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρησιμοποιούν αυτά τα γράμματα-βάσεις A (αδενίνη), C (κυτοσίνη), G (γουανίνη) και T (θυμίνη), αλλά ο νέος οργανισμός διαθέτει δύο ακόμη, που αποκαλούνται Χ και Υ.


εφημεριδα για τους αγροτες

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Φλόιντ Ρόουμσμπεργκ του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps στην Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", είχαν για πρώτη φορά ενσωματώσει το 2014 τα «γράμματα» Χ και Υ στο DNA ενός βακτηρίου E. coli. Τα βακτήρια μπορούσαν τότε απλώς να αποθηκεύουν τις δύο πρόσθετες συνθετικές βάσεις και να τις «κληροδοτούν» στους «απογόνους» τους.


κωνσταντινος μανικας επιστολη

βαλιτσα για κλινικη

Το νέο ουσιαστικό βήμα που έγινε αυτή τη φορά, είναι ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να «παντρέψουν» με επιτυχία τις τέσσερις φυσικές και τις δύο συνθετικές βάσεις μέσα στα γονίδια του βακτηρίου, κάνοντας «σάντουιτς» κάθε Χ και κάθε Υ ανάμεσα σε δύο άλλες φυσικές βάσεις. Έτσι το βακτήριο μπόρεσε να «διαβάσει» το DNA που περιέχει τα έξτρα Χ και Υ, να τα μεταγράψει σε μόρια RNA και, τελικά, αυτά να «μεταφρασθούν» σε πρωτεΐνες, οι οποίες περιέχουν αμινοξέα που δεν υπάρχουν στη φύση.


κυκλικη αναφορα excel

Ο άτυχος άντρας κρατούσε έναν πύθωνα μήκους εφτά μέτρων σε μία γυάλα για τρεις ημέρες. Όταν επιχείρησε να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν, άνοιξε τη γυάλα και το ερπετό - πιθανόν λόγω πείνας - πετάχτηκε και δαγκώνοντάς τους στο πρόσωπο. Όταν ο 55χρονος έπεσε στο πάτωμα, αυτό τυλίχτηκε στο λαιμό του και τον έπνιξε.


κυκλικη αναφορα excel

ακιδας



γυάλινα βάζα για μέλι



μυικη αναπτυξη συμπληρωματα

Η Χάλεϊ είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι «θα καταστραφεί ολοσχερώς» εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τελευταίου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.


πατατες στο φουρνο με μουσταρδα κ λεμονι

«Εάν κάποιος πραγματικά θέλει πολύ να κάνει χρήση ισχύος για να «καταστρέψει την Βόρεια Κορέα», όπως είπε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - τέτοιο ήταν το αιμοδιψές ξέσπασμα - πιστεύω ότι παίζει με την φωτιά και είναι μεγάλος λάθος» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι:


μυικη αναπτυξη συμπληρωματα

ματα κεχαγια


Eμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να μη συμβεί αυτό, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί αποκλειστικά με ειρηνικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα.



φτιαξε το δικο σου θερμοκηπιο

Ο Μόιτεν, ο οποίος μοιραζόταν την ηγεσία με την Φράουκε Πέτρι που αποχώρησε την επομένη των εκλογών, έλαβε 72% των ψήφων, παρότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ 24% των συνέδρων ψήφισε εναντίον του.


εκπαιδευτικο tablet fisher price

Για την θέση του δεύτερου αρχηγού της AfD θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος στο Βερολίνο, Γκέοργκ Πατσντέρσκι, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.


φτιαξε το δικο σου θερμοκηπιο

2017 12 02T171747Z 1478573281 UP1EDC21C1NEG RTRMADP 3 GERMANY POLITICS AFD


hoover optima wmh 147 df

REUTERS/Fabian Bimmer


O οικονομολόγος Γιεργκ Μόιτεν αυτοπροσδιορίζεται ως «συνιστώσα όλων των τάσεων» στο κόμμα, ωστόσο έχει κατά καιρούς επικριθεί από τους μετριοπαθέστερους, οι οποίοι θεωρούν ότι προκειμένου να παραμείνει στην ηγεσία προσέγγισε ακόμη και την ακροδεξιά πτέρυγα.


Από την άλλη πλευρά ο Γκέοργκ Πατσντέρσκι θεωρείται οπαδός «της λογικής έναντι της ιδεολογίας» και επιδιώκει την αποπομπή των πιο ακροδεξιών στοιχείων.


μοναδες μετρησης μηκους

«Σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκονται (στις Βρυξέλλες) τουλάχιστον ως την 21η Δεκεμβρίου, και υπολογίζω ότι αυτό δεν θα αλλάξει ως τα μέσα του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Τζάουμα Αλόνσο Κουεβίλιας στο καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Rac1.


προσκλητηριο βαπτισης βινταζ

«Είμαι πεπεισμένος πως ό, τι κι αν συμβεί θα υπάρξει προσφυγή σε εφετείο και ακυρωτικό δικαστήριο» για να αποφευχθεί η έκδοσή τους από το Βέλγιο στην Ισπανία, εξήγησε ο ίδιος.


μοναδες μετρησης μηκους

ποσο κοστιζει ενας γαμος για τον κουμπαρο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας είχε καταφύγει στο Βέλγιο μαζί με τέσσερις από τους υπουργούς του αφού η ισπανική κυβέρνηση έθεσε υπό τον απευθείας έλεγχο της Μαδρίτης την Καταλονία, που όδευε να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της, την 28η Οκτωβρίου.


Όπως και άλλοι αυτονομιστές καταλανοί ηγέτες, που φέρονται να συμμετείχαν στην προετοιμασία αυτής της απόπειρας απόσχισης, κατηγορούνται για εξέγερση, στάση και κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων. Μετά την φυγή τους, άλλα μέλη της κυβέρνησης που αποπέμφθηκε προφυλακίστηκαν.


Μολαταύτα ο Πουτζντεμόν είναι υποψήφιος στις εκλογές στην επαρχία, επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου, και υποστηρίζει ότι είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της καταλανικής κυβέρνησης.


Σε περίπτωση νίκης του, ο Πουτζντεμόν «έχει εκφράσει την πρόθεση να πάει και να αναλάβει πρόεδρος της Τζενεραλιτάτ (σ. σ. της καταλανικής κυβέρνησης), ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τη βελγική δικαιοσύνη», είπε ο δικηγόρος του.


Ερωτηθείς σχετικά με την ακροαματική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα σε βελγικό δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα της Ισπανίας οι βελγικές αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση του Πουτζντεμόν, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, ούτε εάν τα πρόσωπα που αφορά θα κληθούν» από την έδρα.


σχολη εμποροπλοιαρχων κατευθυνση

«Αυτή η σκευωρία δεν θα περάσει, προειδοποιούμε εναντίον κάθε τέτοιας απόφασης και καλούμε τον λαό μας να αναβιώσει την Ιντιφάντα σε περίπτωση που ληφθούν άδικες αποφάσεις όσον αφορά την Ιερουσαλήμ», τόνισε το ισλαμιστικό κίνημα σε ανακοίνωσή του.


ερμης στον ιχθυ 2015

πλεκτο πουλοβερ σχεδια

«Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει αραβική και παλαιστινιακή όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν» για την ιερή πόλη, πρόσθεσε η Χαμάς, μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


σχολη εμποροπλοιαρχων κατευθυνση

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς διεμήνυσε την Παρασκευή σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αναγνώριση από τους Αμερικανούς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα «κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία».


Ο αμερικανός πρόεδρος είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στην Ιερουσαλήμ, όπως προέβλεπε ένας νόμος που είχε υιοθετήσει το Κογκρέσο το 1995 αλλά η εφαρμογή του εμποδίζεται κάθε έξι μήνες εδώ και δύο δεκαετίες από τον εκάστοτε πρόεδρο χάρη σε μια ειδική ρήτρα του.


Η επόμενη προθεσμία για αυτό είναι η Δευτέρα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο διαβεβαίωσε την Παρασκευή το Γαλλικό Πρακτορείο ότι καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει «πρόωρες» τις πληροφορίες κατά τις οποίες η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.


Τον Ιούνιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιλέξει κατ' αρχάς να μιμηθεί το παράδειγμα των προκατόχων του. «Θέλω να δώσω την ευκαιρία της» στην ειρηνευτική διαδικασία «πριν σκεφτώ τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ», είχε εξηγήσει πρόσφατα.


Όμως ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, που θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ στα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε ξανά αυτή την εβδομάδα ότι η μετακόμιση αυτή εξετάζεται «σοβαρά».


Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε ποτέ την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε την προσάρτηση του ανατολικού της τμήματος, που είχε καταληφθεί το 1967· οι ξένες πρεσβείες είναι εγκατεστημένες στο Τελ Αβίβ. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του κράτους τους.


Προειδοποίηση και από τον Αραβικό Σύνδεσμο


Οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ με την οποία θα αναγνωριζόταν η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα τροφοδοτούσε τον εξτρεμισμό και τη βία, προειδοποίησε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπντουλ Γάιτ.


Ο Γάιτ έκανε το σχόλιο αυτό μία ημέρα μετά τη δήλωση ενός αμερικανού αξιωματούχου κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να κάνει ακριβώς αυτή την ανακοίνωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


αιγινα μονη αγιου νεκταριου

Στην επιστολή του προς τον Άγιο Βασίλη, ο 4χρονος πρίγκιπας, αφού ξεκαθαρίζει πως αυτή τη χρονιά ήταν «καλό παιδί» και όχι άτακτο, γράφει το ένα και μοναδικό δώρο που θέλει για τα Χριστούγεννα, κι αυτό είναι ένα… περιπολικό.


Το γράμμα του Τζορτζ στον Άγιο Βασίλη, παρέδωσε ο ίδιος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στη Φινλανδία.


2017 11 30T133523Z 804975846 RC1FACAEC230 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS FINLAND
Πηγή:Lehtikuva/Heikki Saukkomaa/via REUTERS


αιγινα μονη αγιου νεκταριου

επισκευες 24 ωρες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, κατά την επίσκεψή του στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Ελσίνκι, συνάντησε τον Άγιο Βασίλη κι έσπευσε να του παραδώσει το γράμμα του πρωτότοκου γιου του.


αναφορές παραδοσης για iphone

ποιος πηρε το νομπελ ειρηνης

«Ουσιώδη σημεία θα είναι για μας τα θέματα του εκλογικού μας προγράμματος (…) Το κεντρικό ζήτημα θα είναι αν οι συνομιλητές μας είναι έτοιμοι να δεχτούν σοσιαλδημοκρατικές αξίες (…) Το SPD θέλει να επιβάλει το μέγιστο των θέσεών του», δήλωσε ο κ. Σουλτς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που θέλουν το SPD να προβάλει πολύ υψηλές αξιώσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.


Σε ό, τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ο Μάρτιν Σουλτς διευκρίνισε ότι εφόσον το Συνέδριο του κόμματος δώσει την συγκατάθεσή του, η πρώτη συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα και στις 15 Δεκεμβρίου η ηγετική ομάδα του SPD θα μπορεί να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το εάν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι συνομιλίες.


κληρωση δικαστικοι αντιπροσωποι 2015

η μουσικη βοηθαει

Στο Συνέδριο, ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς θα επιδιώξει την επανεκλογή του, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και την Νεολαία του SPD, η οποία έχει ταχθεί κατά οποιασδήποτε συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.


Στο μεταξύ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των CDU και CSU, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος του Σεπτεμβρίου και της μελλοντικής πορείας της Ένωσης. Από την επόμενη μέρα, εφόσον το Συνέδριο του SPD δώσει την συγκατάθεσή του, θα μπορούν θεωρητικά να ξεκινήσουν οι πρώτες διερευνητικές συνομιλίες των τριών κομμάτων.


ποιος πηρε το νομπελ ειρηνης

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ραλφ Στέγκνερ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι αυτή η συνάντηση δεν αποκλείεται να μετατεθεί για τις αρχές Ιανουαρίου. Ήδη πάντως στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουν συμπληρωθεί 86 ημέρες μετά τις εκλογές χωρίς τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα έχει καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ του 2013.


Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού και ο Ζεεχόφερ


Υπέρ της προοπτικής του «μεγάλου» συνασπισμού της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάχθηκε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.



«Η προτίμησή μας είναι ένας μεγάλος συνασπισμός. Ελπίζω ότι μετά το Συνέδριο του SPD θα μπούμε σε γρήγορες, λογικές και σοβαρές διερευνητικές συνομιλίες και μετά σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και πρόσθεσε ότι ο πρωταρχικός του στόχος είναι ο σχηματισμός μιας λειτουργικής κυβέρνησης, όπως υποσχέθηκαν, είπε, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.



κεντρικη τραπεζα κυπρου εγγυηση καταθεσεων

Για κήρυξη πολέμου στη περιοχή έκανε λόγο ένας εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στη Βρετανία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. «Αν πει αυτό που σκοπεύει, ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ, αυτό θα αποτελέσει το φιλί του θανάτου στη λύση των δύο κρατών», προειδοποίησε ο Μάνουελ Χασανιάν, προσθέτοντας: «Κηρύσσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κηρύσσει πόλεμο εναντίον 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων και εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών που δεν θα δεχθούν οι ιεροί τόποι να είναι υπό την πλήρη ηγεμονία του Ισραήλ».


βερνίκια

Για ανικανότητα και αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή, έκανε από την πλευρά του λόγο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σχολιάζοντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, τονίζοντας με νόημα πως η Παλαιστίνη «θα απελευθερωθεί». «Το ίδιο το γεγονός ότι δηλώνουν πως θέλουν να αναγνωρίσουν την Κουντς ως πρωτεύουσα της κατεχόμενης Παλαιστίνης οφείλεται στην ανικανότητα και την αποτυχία τους», σημείωσε ο Χαμενεΐ.


ανοιγμα θυριδας στο εξωτερικο

Παγκόσμια ανησυχία και "σιγή ιχθύος" από το Ισραήλ


Το Ισραήλ δεν έχει μέχρι στιγμής επισήμως σχολιάσει την επικείμενη ανακοίνωση των ΗΠΑ, για την οποία εκφράζει έντονη ανησυχία σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.


κεντρικη τραπεζα κυπρου εγγυηση καταθεσεων

Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.


«Από τις 6 Δεκεμβρίου 2017 ενδέχεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βίαιων συγκρούσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που συστήνει στους Γερμανούς που ταξιδεύουν στην Ιερουσαλήμ να παρακολουθούν την κατάσταση μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και να αποφεύγουν τις περιοχές όπου υπάρχουν επεισόδια.


2017 12 06T080736Z 460023413 RC1FDEB87840 RTRMADP 3 USA TRUMP ISRAEL
Πηγή:REUTERS/Ammar Awad


Την ανησυχία του εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον: «Ας περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος. Αλλά, ξέρετε, αντιμετωπίζουμε με ανησυχία τις πληροφορίες που έχουμε ακούσει, διότι πιστεύουμε ότι προφανώς η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να είναι τμήμα μίας οριστικής διευθέτηση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και του Παλαιστίνιους», δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα βυθίσει την περιοχή και τον κόσμο «σε μια φωτιά χωρίς τέλος», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποσντάγ, σημειώνοντας πως «με την κήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας παραβλέπεται η ιστορία και η αλήθεια της περιοχής, είναι μια μεγάλη αδικία/ βαρβαρότητα, έλλειψη διορατικότητας, τρέλα/ απερισκεψία, πρόκειται να βυθίσει την περιοχή και τον κόσμο σε μια φωτιά χωρίς διαφαινόμενο τέλος».


Κάλεσε μάλιστα «τους πάντες να ενεργήσουν λογικά, να σεβαστούν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει και να συμπεριφερθούν συνετά, να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη για χάρη εσωτερικών πολιτικών ή άλλων λόγων», πρόσθεσε.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σημείωσε πως θα ήταν «σοβαρό λάθος» για τις Ηνωμένες Πολιτείες να μεταφέρουν στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία τους στο Ισραήλ και ότι προειδοποίησε σχετικά τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.


187590641
Πηγή:EPA/Fabio Frustaci


Πριν από μια διμερή συνάντηση με τον Τίλερσον στην έδρα του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Θα ήταν σοβαρό λάθος (να μεταφερθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ). Κάτι τέτοιο δεν θα έφερνε σταθερότητα ... αλλά μάλλον χάος και αστάθεια». «Ολόκληρος ο κόσμος είναι εναντίον», τόνισε προσθέτοντας πως έχει ήδη πει στον Τίλερσον πώς αισθάνεται και θα το επαναλάβει στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SANA. «Η κίνηση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα του εγκλήματος της αρπαγής της Παλαιστίνης και του εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού», τόνισε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας. «Η Συρία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει (…) την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της ισραηλινής κατοχής», πρόσθεσε.


Και η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για τα σχέδια του Τραμπ. «Ανησυχούμε για την πιθανότητα κλιμάκωσης της έντασης», επεσήμανε ο Γκενγκ Σουάνγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν πνεύμα ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και σύνεση σε ό, τι αφορά τις ενέργειές και τις δηλώσεις τους, να αποφύγουν να υπονομεύσουν τις βάσεις μιας λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα και να απόσχουν από μια νέα αντιπαράθεση στην περιοχή», πρόσθεσε.


Το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ. «Το μέλλον της Ιερουσαλήμ είναι κάτι που θα πρέπει να διαπραγματευτούν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι καθήμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον σε απευθείας διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Μλαντένοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ιερουσαλήμ. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «έχει μιλήσει επανειλημμένως και γι'αυτό το ζήτημα και έχει πει ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά αυτό που κάνουμε», πρόσθεσε.


2017 12 02T212822Z 1393781436 RC19887A3000 RTRMADP 3 POPE ASIA BANGLADESH
Πηγή: REUTERS/Vincenzo Pinto/Pool


ταξιδι του μελιτος στο μεξικο

Ο Σαακασβίλι απελευθερώθηκε χθες από οπαδούς του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.


επικαλαμιδες nike παιδικες

Αργότερα ο Σαακασβίλι είπε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε λάθος σκηνή στην βάση των οπαδών του δίνοντας έτσι συνέχεια στο σουρεαλιστικό κρυφτό στο οποίο επιδίδεται ο ίδιος με τις ουκρανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου το τελευταίο τρίμηνο, από τότε δηλαδή που έσπασε ένα μπλόκο στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας.


Το σίριαλ απειλεί να φέρει σε δύσκολη θέση την φιλοδυτική ηγεσία του Κιέβου παρότι το κόμμα του Σαακασβίλι, το οποίο θέλει να απομακρύνει από την εξουσία τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στις επόμενες εκλογές, δεν έχει μεγάλη στήριξη σε εθνικό επίπεδο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.


ταξιδι του μελιτος στο μεξικο

εισαγωγη γνωστου γ λυκειου

Ουκρανία: Διορία 24 ωρών έδωσε ο εισαγγελέας στον Σαακασβίλι για να παραδοθεί


Οι διαδηλωτές υπερασπίστηκαν το στρατηγείο τους, το οποίο στήθηκε τον Σεπτέμβριο, γεγονός που προκάλεσε συγκρούσεις στις οποίες τέσσερις αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός πολιτών τραυματίστηκαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Κιέβου.


«Οι ακτιβιστές ξεκίνησαν να αντιστέκονται και προκάλεσαν τους αξιωματικούς της επιβολής του νόμου», προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογραμμίζει ότι η αστυνομία ενήργησε έπειτα από εντολή του εισαγγελέα.



νεκροι στο λιμανι του πειραια

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στην Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.


νεο ροεινο δωματια

λαδι και ξυδι για το προσωπο

Ο στρατός ωστόσο, δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.


Με γενική απεργία «απαντούν» οι Παλαιστίνιοι


Με τη σειρά τους, παλαιστινιακές οργανώσεις έκαναν έκκληση σε γενική απεργία σήμερα, Πέμπτη και πορείες το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


νεκροι στο λιμανι του πειραια

Αντιδρώντας στο κάλεσμα των παλαιστινιακών πολιτικών οργανώσεων, το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας κήρυξε την Πέμπτη αργία και προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές να πάρουν μέρος στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στις περιοχές της Ιερουσαλήμ, όπου ζουν Παλαιστίνιοι.



ποιο τραγουδι βγηκε στην eurovision 2015

Ο Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τίλερσον στο περιθώριο μιας συνόδου στη Βιέννη, χαρακτήρισε "απαράδεκτη" αυτήν την τακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Έκανε επίσης έκκληση να επανεκκινήσει μια "υπεύθυνη" δουλειά για να εξευρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στο πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.


καταχώρηση μετάφραση αγγλικά

Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στους Ρώσους διπλωμάτες τα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


οδοντιατρος περιοδοντολογος θεσσαλονικη

"Αυτό περιλαμβάνει και τις απόπειρες στρατολόγησης από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", φέρεται να δήλωσε ο Λαβρόφ.


ποιο τραγουδι βγηκε στην eurovision 2015

συναστρια βικιπαιδεια

Ο Πενς «προτίθεται να συναντήσει τον Αμπάς όπως προβλέπεται» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης με φόντο τις φήμες βάσει των οποίων ο Παλαιστίνιος ηγέτης ενδέχεται να ακυρώσει το τετ α τετ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Ισραήλ στο δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου, μια επίσκεψη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανού ηγέτη που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.


ελενα παχνη

ΑΠΕ, AFP


συναστρια βικιπαιδεια


μαγικός αυλός παιδικός σταθμός

δυναμεις λογαριθμων

"Πολλές εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικοί και μεθοριακοί φρουροί έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από την Παλιά Πόλη", δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.


δυναμεις λογαριθμων

αντιρατσιστικο φεστιβαλ θεσσαλονικη 2015

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει επιβληθεί κάποιο όριο ηλικίας στους πιστούς στους οποίους επιτρέπουν οι ισραηλινές αρχές να πάνε στην Πλατεία των Τεμενών για να προσευχηθούν, σε αντίθεση με άλλες περιόδους μεγάλης έντασης κατά τις οποίες επιβαλλόταν το μέτρο αυτό.


Η Πλατεία των Τεμενών, τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και ιερός τόπος των Εβραίων, οι οποίοι την ονομάζουν Όρος του Ναού, βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ και τελεί υπό την κατοχή του. Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν την πρόσβαση σε αυτήν.


περικλης περακης δισκογραφια

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν σε διαμαρτυρία τους Παλαιστίνιους μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφερθεί εκεί στο μέλλον η πρεσβεία των ΗΠΑ.


Ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και διαδηλώσεις


Την Πέμπτη σήμανε συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς μέσω μιας ειδικής εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας.


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότιερρίφθησαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδας της Γάζας, αλλά δεν έφτασαν σε ισραηλινά εδάφη.


Νωρίτερα, βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης καθώς και της Ιερουσαλήμ.


Δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, πετώντας πέτρες σε στρατιώτες τής άλλης πλευράς.


Επεισόδια σε Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας, Ιερουσαλήμ - Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η Χαμάς


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

αν κερδισεις το φλουρι

Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εστιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες. «Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα του Μονάχου, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρύμπνερ.


αν κερδισεις το φλουρι

επαναληψη γλωσσας ε δημοτικου

αννα μωρου

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «το κεντρικό μοτίβο του βιβλίου (σ. σ. «Το χρέος των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» - Reparationsschuld. Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa) είναι ότι μια συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις "δυτικογερμανικές ελίτ εξουσίας" αγνόησε συστηματικά επί δεκαετίες τις ελληνικές διεκδικήσεις. Επίμαχο σε αυτό το σημείο δεν είναι τόσο το συμπέρασμα όσο η εξήγηση, όπου γίνεται αισθητός ο απόηχος ιστορικών συζητήσεων του παρελθόντος, στις οποίες οι παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ού αιώνα συζητούνταν ως αποτέλεσμα συνομωσίας γερμανικών ελίτ. Αδιαφιλονίκητη είναι πάντως η διπλωματική υπεροψία με την οποία η Γερμανία απέρριπτε επί δεκαετίες τις ελληνικές διεκδικήσεις».



νεα στυρα διαμονη

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Από τους 686 ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο και έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 556 ψήφισαν υπέρ, 62 κατά και 68 απείχαν.


Οι ευρωβουλευτές συνιστούν ως εκ τούτου στους 27 ηγέτες της ΕΕ (εκτός Βρετανίας) να αποφασίσουν την Παρασκευή, κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, το πέρασμα στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.


χειρουργοι ουρολογοι ανδρολογοι θεσσαλονικη

Επιμένουν πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ, όπως εκφράστηκαν στη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή με τις Βρυξέλλες.


νεα στυρα διαμονη

αν δυναται


μενεγακη ζαριφη κουλουρι

Η συμφωνία, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, έχει ως αποτέλεσμα το Κόμμα των Ελευθέρων να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.


2017 12 15T204026Z 1984525572 UP1EDCF1LFEGR RTRMADP 3 AUSTRIA POLITICS DEAL


μενεγακη ζαριφη κουλουρι

βαθμολογια αξιολογησης δημοσιων υπαλληλων

REUTERS/Leonhard Foeger


ρολος διευθυντη προσωπικου

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία.


«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία τιρκουάζ - μπλε χρώματος» επισήμανε ο Κουρτς σε δημοσιογράφους αναφερόμενος στα χρώματα των δύο κομμάτων.



ποτε πιανουν οι ευχες

Έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πέντε δημοσκοπήσεις δίνουν στα ψηφοδέλτια των αυτονομιστών 63 έως 69 έδρες στο καταλανικό κοινοβούλιο, όπου η απόλυτη πλειοψηφία είναι οι 68 έδρες (σύνολο 135 έδρες).


ποτε πιανουν οι ευχες

ελευθεριου σταυροι

Οι οπαδοί της ενότητας της Ισπανίας θα εξασφαλίσουν από 56 έως 63 έδρες, και το αριστερό Catalunya en Comu, που θα μπορούσε να έχει ρυθμιστικό ρόλο μεταξύ των δύο συνασπισμών, θα εξασφαλίσει από οκτώ έως 11 έδρες.


ελενα σαββα facebook agrinio

Δύο από τα πέντε ινστιτούτα δημοσκοπήσεων προβλέπουν πως οι αυτονομιστές μπορεί να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία την οποία διέθεταν στο απερχόμενο κοινοβούλιο, που διαλύθηκε στις 27 Οκτωβρίου από τον επικεφαλής της κεντρικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι όταν ψήφισαν τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.


Το ινστιτούτο Gesop, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην El Periodico de Catalunya, προβλέπει ότι θα κερδίσουν από 66 έως 69 έδρες (έναντι 72 το 2015) και το Sigma Dos, η δημοσκόπηση του οποίου δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Μαδρίτης El Mundo, από 64 έως 69.


Την πρώτη θέση διεκδικούν η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC, τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας), η οποία είναι πρώτη σύμφωνα με τρία ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, και οι φιλελεύθεροι των Ciudadanos (τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας) που έρχονται πρώτοι σύμφωνα με τα άλλα δύο ινστιτούτα.


Η ERC, της οποίας ηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας που έχει φυλακιστεί από τη Μαδρίτη, θα εξασφαλίσει σύμφωνα με τις προβολές από 29 έως 35 έδρες.


Επίσης στο αυτονομιστικό μπλοκ, το ψηφοδέλτιο Μαζί για την Καταλονία του πρώην πρόεδρου Κάρλες Πουτζντεμόν αναμένεται να λάβει από 22 έως 30 έδρες και η Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP) της ριζοσπαστικής αριστεράς από έξι έως εννέα έδρες.


παρατακτική και υποτακτική σύνδεση προτάσεων αρχαια

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της συνελήφθη "την αυγή", σημείωσε ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Αυτός δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω σε σχέση με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιο "πολιτικό κίνητρο" για το έγκλημα αυτό. Κι άλλη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχαν πολιτικά κίνητρα και σημείωσε ότι πρόκειται καθαρά για μια εγκληματική ενέργεια.


συναυλίες αθήνα οκτώβριος 2015

Χθες ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας είχε αναφερθεί στην υπόθεση η Βρετανίδα να έπεσε θύμα βιασμού.


διομηδης στιβος

Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.


παρατακτική και υποτακτική σύνδεση προτάσεων αρχαια

"Όλοι στην πρεσβεία σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν βαθιά από την είδηση αυτή" είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Χιούγκο Σόρτερ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της "Μπέκι".


"Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας Ρεμπέκα. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι έγινε", αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Σπάνια διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία θεωρείται σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες και τη σημαντική κοινότητα ξένων που διαμένει εκεί.


λυπη προτασεις

Τα υπόλοιπα 14 κράτη μέλη του ΣΑ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου. Την ψηφοφορία έχει ζητήσει η Αίγυπτος.


Η ψηφοφορία για την Ιερουσαλήμ αποτελεί μια «προσβολή και ένας κόλαφος που δεν θα ξεχάσουμε», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλ μετά την ψηφοφορία.


λυπη προτασεις

ολα για την γυναικα νυχια

Το προσχέδιο, όπως είχε γίνει γνωστό, αναφέρει ότι «οποιεσδήποτε αποφάσεις και ενέργειες που σκοπεύουν να τροποποιήσουν τον χαρακτήρα, το καθεστώς ή τη δημογραφική σύνθεση της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ δεν έχουν καμία νομική επίπτωση, είναι άκυρες και πρέπει να ανακληθούν, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».


πωλουνται γκαρσονιερες βολος

Καλεί επίσης τις χώρες να αποφύγουν την εγκατάσταση των διπλωματικών αποστολών τους στην Ιερουσαλήμ, όπως προβλέπεται από την απόφαση 478 (το 1980) του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Δείτε live εικόνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας:




εφη ηροδοτου γονεις

Η Νάιζα Τόμας σπουδάζει ψυχολογία σε πανεπιστήμιο του Κάνσας, στις ΗΠΑ, και όπως κάθε φοιτητής, θέλει να περάσει το εξάμηνο. Συνέχιζε να παρακολουθεί τα μαθήματά της και στην 39η εβδομάδα της κύησης και ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την προσπάθειά της να πάει χαμένη... Ακόμη και όταν ο γιος της αποφάσισε να έρθει στον κόσμο, λίγο νωρίτερα απ΄ότι αναμενόταν.


εφη ηροδοτου γονεις

Για να περάσει το εξάμηνο, η φοιτήτρια έπρεπε να παραδώσει μια εργασία, την οποία δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει.


Το κατόρθωσε, όμως, ανάμεσα στους πόνους του τοκετού και έπειτα έφερε στη ζωή τον γιό της, Άντονι Τζόνσον.


αγγελιες δουλειας σαλαμινα

κοκκοι ασκληπιου

Την φωτογραφία τράβηξε η μητέρα της στις 11 Δεκεμβρίου και δημοσίευσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και δεν άργησε να γίνει viral.




my mom took this pic & it's the perfect explanation of my life. yes i'm about to have a baby, but final SZN ain't over yet ? pic.twitter.com/7LyrDBE9iN

— nayzia' (@naydxll) 12 Δεκεμβρίου 2017

καλοκαιρινος μουσακας

Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς, πρόκειται για στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε έλθει στην Ιταλία με στόχο να στρατολογήσει νέα μέλη.


Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι ο Μαροκινός ήθελε να ετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση, ενώ στην κατοικία του βρέθηκαν βίντεο με σειρά επιθέσεων και στοιχεία από την επικοινωνία του με άλλα μέλη της ισλαμικής τρομοκρατίας, μέσω της εφαρμογής whatsApp.


καλοκαιρινος μουσακας

ατυχημα εθνικη οδο σημερα

Oι έρευνες των Ιταλών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες σε συνεργασία με το FBI, την ολλανδική αστυνομία και την Europol.


γριπη των χοιρων εμβολια

το ρομαντζο τησ πενταρασ

Το ICTY ιδρύθηκε στις 25 Μαΐου του 1993, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με εντολή να εκδικάσει υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Συνολικά, δικάστηκαν 161 κατηγορούμενοι και οι περισσότεροι από τους μισούς ήταν Σέρβοι. Καταδικάστηκαν 90 άτομα. Σε έξι κατηγορούμενους επιβλήθηκε η ποινή της ισοβίου κάθειρξης ενώ εφτά κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για γενοκτονία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


τηλεφωνικοι κωδικοι ελλαδας

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι εφτά κατηγορούμενοι απεβίωσαν, από φυσικά αίτια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη τους, και ο ένας απ' αυτούς ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς.


αρχετυπο γιαλαμασ

Στις φυλακές του δικαστηρίου της Χάγης έγιναν και τρεις αυτοκτονίες. Δύο κατηγορούμενοι, οι Σερβοκροάτες Μίλαν Μπάμπιτς και Σλάβκο Ντοκμάνοβιτς κρεμάστηκαν στο κελί τους, ενώ στην τελευταία δίκη ο Κροάτης Σλομπόνταν Πράλιακ αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο την ώρα που του απαγγέλλονταν η καταδικαστική απόφαση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.


το ρομαντζο τησ πενταρασ

Στα 25 χρόνια λειτουργίας του δικαστηρίου έγιναν 10.800 συνεδριάσεις, κατέθεσαν 4.650 μάρτυρες και καταχωρήθηκαν στα πρακτικά 2,5 εκατομμύρια σελίδες υλικό.


Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα δικαστήρια της Νυρεμβέργης και του Τόκυο, το ICTY είναι το πρώτο διεθνές ποινικό δικαστήριο που συστάθηκε για να εκδικάσει εγκλήματα πολέμου. Η αποστολή του ήταν να καταστήσει σαφές ότι τα εγκλήματα δεν θα μένουν ατιμώρητα ακόμη και όταν διαπράττονται σε πολέμους που δεν έχουν λάβει παγκόσμια διάσταση. Πάνω σ΄ αυτήν τη βάση ιδρύθηκαν αργότερα τα δικαστήρια στη Ρουάντα και την Σιέρρα Λεόνε.


Ο πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου, Τζέφρι Νάις, που χειρίστηκε την υπόθεση Μιλόσεβιτς, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιτυχία της αποστολής του δικαστηρίου. Ο κ. Νάις σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα «The Guardian» επισημαίνει ότι η παρέμβαση πολλές φορές ισχυρών κρατών στο έργο της Δικαιοσύνης περιόρισε τις δυνατότητες του δικαστηρίου.


Ειδικότερα για τη Σρεμπρένιτσα, ο Τζέφρι Νάις επισημαίνει ότι ποτέ δεν διερευνήθηκε η παθητική στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία ενώ συντελούνταν μία ανθρωπιστική καταστροφή, όπως και το γεγονός ότι αρνήθηκαν να υποστηρίξουν στρατιωτικά την ολλανδική ειρηνευτική δύναμη που βρισκόταν στην περιοχή. «Εφόσον συνέβη αυτό μήπως τα ισχυρά αυτά κράτη αποκάλυψαν στον Μιλόσεβιτς ότι αν επιτεθούν οι Σέρβοι στη Σρεμπρένιτσα δεν θα γίνουν αεροπορικοί βομβαρδισμοί;» διερωτάται ο Τζέφρι Νάις. Ο πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης καταγγέλλει στη συνέντευξη του στην εφημερίδα του Λονδίνου, ότι πολλές φορές γινόταν παρεμβάσεις δυτικών χωρών για να «καθαρίσουν» πραγματικά, ιστορικά στοιχεία που ήταν επιβαρυντικά για τις ίδιες αλλά και για την Σερβία.


Το ICTY πέρα από την απόδοση δικαιοσύνης είχε και μία εξίσου σημαντική αποστολή. Αυτή ήταν να δημιουργήσει την αίσθηση ότι για τα εγκλήματα ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα που έχουν ονοματεπώνυμο και όχι οι λαοί στο σύνολό τους. Να δημιουργήσει, δηλαδή, τις προϋποθέσεις για τη συμφιλίωση και ομαλή συμβίωση διαφόρων εθνικών κοινοτήτων που βρέθηκαν αντιμέτωπες κατά την διάρκεια των πολέμων. Κατά γενική εκτίμηση αυτή η αποστολή δεν επετεύχθη.


Στη Σερβία θεωρήθηκε αντισερβικό δικαστήριο, επειδή τα 2/3 των κατηγορουμένων ήταν Σέρβοι, ενώ παραβλέπεται το γεγονός ότι στα περισσότερα εγκλήματα συμμετείχαν οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις. Στην Κροατία, επίσης, εκφράζεται οργή κυρίως για τις τελευταίες αποφάσεις του δικαστηρίου που ενοχοποιούν το κροατικό κράτος και τον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φράνιο Τούτζμαν, για συμμετοχή σε οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο κατά της Βοσνίας. Δυσαρέσκεια εκφράζεται και από τους Βόσνιους, που πιστεύουν ότι δεν αποδόθηκε στο βαθμό που έπρεπε δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού.


Έτσι, 25 χρόνια μετά την ίδρυση του δικαστηρίου της Χάγης και τις δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις, φαίνεται ότι «η κάθαρση» που επιδιώκονταν δεν επήλθε. Στη Σερβία και την Κροατία οι εγκληματίες πολέμου ανακηρύσσονται ήρωες, δίδονται τα ονόματα τους σε κεντρικές οδούς, ενώ τα εγκλήματα που διέπραξαν γιορτάζονται ως εθνικές νίκες. Η συμβίωση δεν συνέβη και οι λαοί πορεύονται ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να επικοινωνούν.


χαρακτηριστικα αντλιας νερου

Ο Έβεριτ Άαρον Τζέιμσον, ένας 26χρονος οδηγός φορτηγού, σχεδίαζε μια επίθεση ενάντια στο εμπορικό κέντρο «Προβλήτα 39» (Pier 39), σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από το FBI σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια.


Ο ύποπτος ανέφερε στους πράκτορες του FBI ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να επιτεθεί στο πλήθος στην προβλήτα στο διάστημα μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου, επειδή τα «Χριστούγεννα είναι η ιδανική μέρα να κάνεις μια επίθεση».


Ο Τζέιμσον εξήγησε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος επειδή «το είχε επισκεφτεί και γνώριζε ότι ήταν ένα μέρος όπου είναι συγκεκριμένος πολύς κόσμος», ενώ δήλωσε ότι ήταν «έτοιμος να πεθάνει».


χαρακτηριστικα αντλιας νερου

ποτε γιορταζει χρυσοστομος

Οι αστυνομικοί του FBI έκαναν έφοδο την Τετάρτη στο σπίτι του στο Μοντέστο, περίπου 130χλμ ανατολικά της Καλιφόρνια και βρήκαν τη διαθήκη του, αρκετά όπλα και πυρομαχικά.


πρωινο μπαχαλο σμαραγδα μπασακου

Όπως τόνισε σε έναν αστυνομικό του FBI, ο 26χρονος πίστευε ότι είναι ένα ανώτερο μέλος του ΙΚ και ότι χρειάζεται «μια ακόμη επίθεση όπως αυτή στην Νέα Υόρκη ή στο Σαν Μπερναντίνο» στις ΗΠΑ.


Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίθεση στην Νέα Υόρκη στις 31 Οκτωβρίου, όταν ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό του πάνω σε ένα πλήθος κόσμου, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους. Με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει τη στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος και δήλωσε πόσο του άρεσε ιδιαίτερα μια ανάρτηση στις 29 Νοεμβρίου που εμφανίζει τον Άγιο Βασίλη να στέκεται στην Νέα Υόρκη με ένα κουτί γεμάτο δυναμίτη.


Ο Τζέιμσον πέρασε τη βασική εκπαίδευση στο Σώμα Πεζοναυτών το 2009 και είχε λάβει δίπλωμα «ελεύθερου σκοπευτή», σύμφωνα με το FBI, αλλά απολύθηκε επειδή δεν είχε αναφέρει το ιατρικό του ιστορικό άσθματος.


Μια τοπική εφημερίδα, η Merced Sun Star, δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον πατέρα του υπόπτου, Γκόρντον Τζέιμσον, που περιγράφει το γιο του ως έναν «καλό» άνθρωπο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Sacramento Bee, η πρώην γυναίκα του Τζέιμσον, Άσλεϊ, βρίσκεται στη φυλακή. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, που έχουν δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.


Κατηγορείται για απόπειρα υλικοτεχνικής στήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 ετών.


«Βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι πολίτες δεν τέθηκαν ποτέ σε άμεσο κίνδυνο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του FBI.


«Σήμερα, οι αξιωματικοί δυνάμεων επιβολής του νόμου για ακόμη μια φορά απέτρεψαν ένα φερόμενο σχέδιο δολοφονίας Αμερικακών» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


βραζιλια χιλη ξυραφι

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ανθρωποκτονιών στη χώρα από τότε που να συγκεντρώνονται επίσημα στατιστικά στοιχεία εδώ και δύο δεκαετίες.


Ο αριθμός στα τέλη Νοεμβρίου ξεπέρασε τα αντίστοιχα στοιχεία του 2011, το οποίο θεωρείτο έως τώρα το πιο βίαιο έτος με 22.409 καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες.


αρενα σπορ

toi&moi ζωνες

Μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στο Μεξικό 2.212 δολοφονίες. Τον Οκτώβριο, ο αριθμός ανήλθε στα επιπεδα ρεκόρ των 2.380 δολοφονιών.


βραζιλια χιλη ξυραφι

Περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν ανεπηρέαστες από τις συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ, όπως η Πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ - που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ξένων τουριστών - έζησαν φέτος ένα πρωτόγνωρο κύμα βίας.


Από τότε που ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών με τη βοήθεια του στρατού, τα κρούσματα βίας στο Μεξικό έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η εκστρατεία αυτή επέτρεψε τη σύλληψη αρκετών αρχηγών καρτέλ, αλλά είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό των εγκληματικών οργανώσεων και την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες.


ψυχοθεραπευτρια γλυφαδα

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ» ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης που διοργανώθηκε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από πρωτοβουλία ακτιβιστριών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. Στόχος τους να απορρίψουν τη «βία (…) που διαπράττεται σε βάρος των γυναικών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους».


ερεθισμος δερματος απο ξυρισμα

Το διάστημα μεταξύ 13ης και 18ης Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 3 γυναίκες δολοφονήθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με τις διοργανώτριες.


ψυχοθεραπευτρια γλυφαδα

Ο σύζυγος της μίας και ο γαμπρός της δεύτερης έχουν τεθεί υπό κράτηση. Η τρίτη γυναίκα, η υπόθεση της οποίας καλύφθηκε εκτεταμένα από τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν η Ρεμπέκα Ντάικς, μια Βρετανίδα που εργαζόταν στην πρεσβεία της χώρας της στον Λίβανο και την οποία στραγγάλισε ένας οδηγός ταξί.


Στο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση οι διοργανώτριες αναφέρουν και μια τέταρτη γυναίκα, οι συνθήκες του θανάτου της οποίας - όπως φαίνεται αυτοκτόνησε - δεν έχουν αποσαφηνιστεί.


μουσικο χωριο κρητη

«Τα εγκλήματα της περασμένης εβδομάδας αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τις γυναίκες. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με διαφορετικές μορφές διακρίσεων, βίας και επιθέσεων» τονίζουν.


Επιπλέον καταγγέλλουν «την άρνηση της κοινωνίας να δει» αυτά τα περιστατικά βιαιοπραγιών εωσότου «να χυθεί το αίμα μας και μας πετάξουν στην άκρη του δρόμου».


«Μη μου λέτε να καλυφθώ. Πείτε του να μη με βιάσει» φώναζε μια γυναίκα και το σύνθημα αυτό επαναλάμβανε το πλήθος, πολλοί εκ των οποίων άφησαν λευκά τριαντάφυλλα πάνω στις φωτογραφίες των τεσσάρων γυναικών.


εχει γλουτενη το ρυζι

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλων «διεφθαρμένων» στελεχών της κυβέρνησης.


αντισταθμιση ταμειακων ροων

το σημαδι του τσιπρα

Μια άλλη διαδήλωση, έπειτα από πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, πολιτικού αντιπάλου πλέον του Νετανιάχου, πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.


εχει γλουτενη το ρυζι

«Πρόκειται για έναν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με εκείνον της ιρανικής απειλής, της Χεζμπολάχ, της Χαμάς» είπε ο Γιαλόν, αναφερόμενος στη διαφθορά, «μια νόσο».


Σε μία από τις έρευνες σε βάρος του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι αποδέχθηκε παράνομα δώρα από εύπορους επιχειρηματίες, όπως τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο Τζέιμς Πάρκερ και έναν παραγωγό του Χόλιγουντ, τον Άρνον Μίλτσαν. Η αξία των δώρων αυτών υπολογίζεται από τα ΜΜΕ σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.


φλεβες κατω ακρων ανατομια

Πριν από 25 χρόνια οι γονείς του τετράχρονου Γιαννάκη Π, που κατάγονται από τη Ρωσία και τη Γεωργία, ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια η οικογένεια μετανάστευσε για δεύτερη φορά στη Γερμανία, λόγω οικονομικής κρίσης.


φλεβες κατω ακρων ανατομια

«Μαθαίνουμε γερμανικά οικογενειακώς, μιλάμε τρεις γλώσσες, αλλά η μητρική μας είναι η ελληνική», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η τριαντάχρονη Βαλέντινη Π, μητέρα του Γιαννάκη, και συνεχίζει: «Ο Γιάννης δεν γνωρίζει το Ded Moroz, "Παππού Πάγο", με τον οποίο μεγαλώσαμε εμείς στη Ρωσία, ούτε ακόμα μπήκε στο πνεύμα του Γερμανού Weihnachtsmann. Μόνο τον Άγιο Βασίλη αγαπά, αυτόν περιμένει να του φέρει δώρα και την ευλογία».


Στη γειτονιά που μένουν στη Γερμανία, είναι άλλες τέσσερις οικογένειες από τη Θεσσαλονίκη με παιδιά. «Ετοιμάζουμε ελληνικό τραπέζι όλοι μαζί και τα παιδιά μας μαθαίνουν Κάλαντα!», ολοκληρώνει την αφήγηση της η Βαλεντίνη.


κοστος για λειζερ ματιων

Ο Ρώσος ο «Παππούς Πάγος» έρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα


Πριν από είκοσι χρόνια για πρώτη φορά ήρθε στην Αθήνα της παραμονής Πρωτοχρονιάς ο Ρώσος «Παππούς Πάγος», που μιλάει εκτός τα ρωσικά, τα ουκρανικά και ελληνικά!


βαση στηριξης κινητου για καθρεφτη

«Στην Ελλάδα παίζω το ρόλο του Ded Moroz, που είναι πολύ διαφορετικός από τον Άγιο Βασίλη», λέει στη συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Βαλέριος Ελεύθερος, ένας ομογενής ηθοποιός που μένει στην Ελλάδα. «Ο Ded Moroz είναι χαρακτήρας παραμυθιού: το πρωτότυπο του Ded Moroz είναι η σλαβική θεότητα του χειμώνα, του κρύου και του παγετού», μας εξηγεί ο Βαλέριος Ελεύθερος.


Ο μεγαλύτερος στη διάρκεια ρόλος στην επαγγελματική του ζωή είναι αυτός τον «Παππού Πάγου». «Έχω προσόντα: είμαι ψηλός, γεμάτος, με μπάσα φωνή», λέει χαριτολογώντας. Κατάγεται από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, από ελληνική οικογένεια: «Μιλούσαμε στο σπίτι ρωμαίικα, το επίθετο μου ήταν Λεφτέροβ. Πριν τη μετανάστευση στην Ελλάδα, ήμουν ηθοποιός του Ρωσικού Κρατικού Δραματικού Θεάτρου, στο Χάρκοβο», μας λέει.


dedmorozThes


ΑΠΕ/ΜΠΕ


«Η δημιουργία της κανονικής εικόνας του "Παππού Πάγου", ως καθιερωμένου χαρακτήρα της Πρωτοχρονιάς - και όχι των Χριστουγέννων - των διακοπών, συνέβη στη σοβιετική εποχή. Ο "Παππούς Πάγος" "γεννήθηκε" σχετικά πρόσφατα, στη δεκαετία του 1930 στη Σοβιετική Ένωση, με σκοπό να εμψυχώνει τα παιδιά στις πρωτοχρονιάτικες γιορτές.... Κάθε χρόνο στην Αθήνα πηγαίνω σε πολλά παιδικά πάρτι, αλλά και σε σπίτια, όταν με καλούν οι γονείς που θέλουν να κάνουν έκπληξη στα παιδιά τους», λέει ο Βαλέριος με φωνή βαρύτονη προς μπάσα, αλλά με ένα χαμόγελο μικρού παιδιού.


Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει «μόνιμο» «Παππού Πάγο» για αυτό κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ψάχνουν κατάλληλο άνθρωπο να τον υποδυθεί. «Ο "Παππούς Πάγος", σύμφωνα με το σενάριο, έρχεται παγωμένος από τη Σιβηρία, και τα παιδιά ζεσταίνουν την ψυχή του με τα ταλέντα τους», λέει η Ζάννα Μπαάικοβα, πρόεδρος του Ρωσικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε στο Θέατρο «Ανετον» το παιδικό πάρτι - παράσταση με τον Ded Moroz. «Μαζί με τον "Παππού Πάγο" βρίσκεται πάντα η εγγονή του, η τρυφερή Χιονάτη, πολλές φορές και ζώα, συνήθως ο λαγός, ο αρκούδος, τα ελάφια, κ. ά.»., μας εξηγεί η κ. Μπάικοβα, ενώ απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι ρωσόφωνοι στην Ελλάδα θέλουν το Ded Moroz, ενώ αγαπούν τον Άγιο Βασίλη, απαντάει: «Έχει να κάνει περισσότερο με τα παιδικά χρόνια των γονέων. Οι ρωσόφωνοι προσπαθούν να φέρνουν στα παιδιά τους τον "Παπού Πάγο", γιατί πιστεύουν ότι μπορούν με τη βοήθειά του να κρατήσουν ζωντανές τις σοβιετικές και ρωσικές παραδόσεις, αλλά να διατηρήσουν και τη ρωσική γλώσσα...».



μοιρεσ μεσσαρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα, οι επαρχίες Τζιλίν, Χανάν και Κινγκάι, αλλά και η Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, είτε δεν παρέχουν τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την προστασία του τείχους, είτε έχουν αποτύχει να αξιοποιήσουν επαρκώς τα κεφάλαια που διατίθενται για τον παραπάνω σκοπό.


Το Σινικό τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.


Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π. Χ., αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ. Χ.).


Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελούμενο από 6.259 χλμ πραγματικού τείχους, 359 χλμ τάφρου και 2.232 χλμ φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί.


μοιρεσ μεσσαρα

κλειστο γηπεδο καματερου

μπιγιονσε ψευτικη κοιλια

Αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Κατά άλλη σύγχρονη μέτρηση, το Σινικό Τείχος, με όλες τις διακλαδώσεις του, έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα.


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

καμιναδες ινοχ διπλου τοιχωματος τιμες

Ο πόλεμος - που ξέσπασε το 2014 όταν ρωσόφωνοι αποσχιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τμήματα ουκρανικών επαρχιών και συγκρούονται έκτοτε με τις δυνάμεις του Κιέβου - επηρεάζει, αυτή τη στιγμή, 4.400.000 ανθρώπους. Οι μάχες διεξάγονται κατά μήκος της γραμμής επαφής που χωρίζει τις δύο πλευρές και εκείνοι που πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα είναι οι άμαχοι. Σε ποσοστό 30% όσοι έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης είναι άνω των 60. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθημερινά, κατά μέσο όρο 47 φορές, 200.000 άνθρωποι ζουν βομβαρδισμό ή εγκλωβίζονται σε διασταυρούμενα πυρά.


ρυζι ειδη

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες τους είναι ο καμβάς αυτού του βίντεο.


Εκεχειρίες συμφωνούνται αλλά, πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές, καταπατώνται.


αγγλικα σβαρνα θεσσαλονικη

Δυστυχώς, η προοπτική διευθέτησης της σύγκρουσης δεν είναι ευοίωνη. Η μεν Μόσχα αποφάσισε να αποσύρει τους στρατιωτικούς της, από την κοινή με τους Ουκρανούς ομάδα που επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός, κατηγορώντας το Κίεβο ότι παρακωλύει το έργο τους. Το δε Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα ενισχύσει την αμυντική δυνατότητα της Ουκρανίας. Με άλλα λόγια - θα της πουλήσει όπλα.


καμιναδες ινοχ διπλου τοιχωματος τιμες

Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά η ανατολική Ουκρανία είναι μια από τις πιο ναρκοθετημένες περιοχές της γης.


αεροπορικες εταιρειες καταλογος

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδήλωση σε ισάριθμες ημέρες εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασης του κεντροδεξιού προέδρου, παρότι ανήμερα Χριστούγεννα.


Ο Κουτσίνσκι απέφυγε να κάνει δηλώσεις δημόσια αφότου ανακοίνωσε πως απονέμει χάρη στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι, επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του, την παραμονή των Χριστουγέννων, μόλις τρεις ημέρες αφότου λιγοστοί υποστηρικτές του—φυλακισμένου από το 2007 για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας—πρώην ηγέτη της χώρας έσωσαν, σε μια δραματική ψηφοφορία στο Κογκρέσο, τον σημερινό πρόεδρο από την καθαίρεση εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς που προκάλεσαν οι πληρωμές που είχε λάβει από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Οντεμπρέχτ.


Φωνάζοντας συνθήματα όπως «προδότη», «έξω ο ΠΠΚ» (το ακρώνυμο του ονόματος του προέδρου), «η αμνηστία πρέπει να φύγει», «Φουχιμόρι, κλέφτη δολοφόνε, όχι στη χάρη» και άλλα, οι διαδηλωτές, ανεμίζοντας σημαίες του Περού ή κρατώντας πλακάτ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες θυμάτων της πολυαίμακτης εκστρατείας καταστολής του αντάρτικου της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας της μονοκρατορίας του Φουχιμόρι στην εξουσία (1990-2000), έκαναν πορεία στο κέντρο της Λίμας.


Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές, ενώ ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα των συγκεντρωμένων και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών.


αεροπορικες εταιρειες καταλογος

πωληση αεροβολων οπλων

saloon θεσσαλονικη

Ως τώρα τρεις βουλευτές του κόμματος του Κουτσίνσκι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφασή του, ανακοινώνοντας τις παραιτήσεις τους από τις τάξεις του. Το κόμμα του Κουτσίνσκι ήδη έλεγχε μόλις το ένα πέμπτο των εδρών του Κογκρέσου. Ο υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ. σ. του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Περού, ο Χοσέ Μανουέλ Κολόμα Μαρκίνα) επίσης υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.


Η απονομή χάριτος απειλεί να βυθίσει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κουτσίνσκι σε νέα πολιτική κρίση, πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα αφότου μόλις γλίτωσε την παύση του.


φορτιστης μπαταριας 12v πρακτικερ

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο το νόμου κρίθηκε αντισυνταγματικό: «ο νόμος έχει πλήθος άρθρων και κάνει μια γενικότερη τακτοποίηση. Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου είναι το ότι εκτός ΕΣΡ μπορεί να υπάρχει αδειοδότηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.


νύχια τζελ

Όπως είπε, ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί και προανήγγειλε την εκκίνηση της διαδικασίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Ελπίζω μέσα στην άλλη εβδομάδα να έχει κλείσει ο κύκλος και της έκδοσης της απόφασης και της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε η κυβέρνηση και θα ξεκινήσω την διαδικασία για την συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


φορτιστης μπαταριας 12v πρακτικερ

Μιλώντας για την διάταξη που προανήγγειλαν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής τη χαρακτήρισε ενδιάμεση λύση, καθώς όπως είπε «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».



things to do in london ontario

bmw service γλυφαδα

Το νοικιασμένο από την ταϊβανική εταιρεία Billion Bunker Group Corp. πετρελαιοφόρο Lighthouse Winmore, είχε κατασχεθεί έπειτα από επιθεώρησή του από το νοτιοκορεατικό τελωνείο στις 24 Νοεμβρίου στον λιμένα της Γεοσού.


κυριακη 13 δεκεμβριου 2015 καταστηματα ανοιχτα

«Από εκείνην την ημέρα, οι αρμόδιοι επιθεωρητές επιβαίνουν του σκάφους και ανακρίνουν το πλήρωμα», επιβεβαιώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των νοτιοκορεατικών τελωνείων.


bmw service γλυφαδα

τι σημαινει runoff

Το σκάφος, με 25μελές πλήρωμα (εκ των οποίων οι 23 είναι Κινέζοι), είχε δέσει στις 11 Οκτωβρίου στη Γεοσού και είχε φορτώσει πετρέλαιο ιαπωνικής προέλευσης, το οποίο θεωρητικά επρόκειτο να μεταφέρει στην Ταϊβάν. Όμως αντί για την Ταϊβάν, το σκάφος εισήλθε στα διεθνή ύδατα έξω από την Κίνα και μεταφόρτωσε 600 τόνους πετρελαίου στο βορειοκορεατικό δεξαμενόπλοιο Sam Jong 2 και κατόπιν κατέπλευσε εκ νέου στη Γεοσού, ενημερώνουν οι Νοτιοκορέατες υπεύθυνοι.


Τα αποτελέσματα της ανακριτικής διαδικασίας θα διαβιβασθούν στην επιτροπή κυρώσεων του ΟΗΕ, τόνισαν πηγές του Νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ.



μεσιτικο γραφειο σερρες γαλακτοπουλος

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου ξέσπασε φωτιά στο σπιτάκι των μαϊμούδων πάτας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πάρκο Σαφάρι Γουόμπερν. «Τα μέλη του προσωπικού και οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, κανένα από τα δεκατρία ζώα δεν σώθηκε», πρόσθεσε.


μεσιτικο γραφειο σερρες γαλακτοπουλος

κορδονι στριφτο διχρωμο

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μπέντφορντσιρ, σήμανε συναγερμός γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, από τους φύλακες που περιπολούσαν στο πάρκο. «Συμπεράναμε ότι η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από μια γεννήτρια», σημείωσε η πυροσβεστική.


φόρτιση κάρτας

Το κτίριο όπου στεγάζονταν οι μαϊμούδες καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες η στέγη του είχε ήδη καταρρεύσει, αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο.


Το πάρκο λειτούργησε κανονικά την Τρίτη – εκτός από τον περίβολο που είναι αφιερωμένος στη ζούγκλα – αφού κανένα άλλο ζώο δεν επηρεάστηκε από την πυρκαγιά.


Στις 23 Δεκεμβρίου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκοτώθηκε ένα άαρντβαρκ. Τέσσερις σουρικάτες δεν βρέθηκαν και πιστεύεται ότι απανθρακώθηκαν από τη φωτιά.


κινέζικο μπουρνάζι

Ο νυν πρόεδρος της χώρας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι απένειμε χάρη στον Φουχιμόρι, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2009 να εκτίσει 25 χρόνια κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πυροδοτώντας πολιτική κρίση, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.


κινέζικο μπουρνάζι

σχέδιο νόμου για αυθαίρετα 2016

Συνοδευόμενος από αστυνομικούς και σωματοφύλακες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Περού (1990-2000), 79 ετών, βγήκε από το ίδρυμα περί τις 21:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας), με αναπηρικό αμαξίδιο, από την κεντρική πύλη της κλινικής.


Χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του πριν επιβιβαστεί σε ένα μαύρο 4x4 με φιμέ τζάμια.




εμποροπανήγυρη λαγκαδα

κουιντα νομικη

Το περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στις πόλεις Hennenman και Kroonstad, όταν τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό.


«Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά ο απολογισμός των νεκρών βρίσκεται τώρα στους 14», δήλωσε η Ντέιζι Ντάνιελ, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής υπηρεσίας Shosholoza Meyl, μετέδωσε το Reuters.


κουιντα νομικη

αγνόησε στα αγγλικα

θανος μαρτινος εφοπλιστης

18907180


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ER24EMS/HANDOUT


Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα πως δεκάδες έχουν τραυματισθεί αφού η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάσθηκε και έπεσε πάνω σ' ένα φορτηγό, πριν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Πορτ Ελίζαμπεθ.



Pictures of the early train collision between Hennenman and Kroonstad, FS. Services are still on scene. @ewnupdates @eNCA @_ArriveAlive @jour_maine @SABCNewsOnline @OFM9497 @JacaNews @News24_SA pic.twitter.com/yTyO2NYYMt

— ER24 EMS (Pty) Ltd. (@ER24EMS) January 4, 2018

λογοτεχνικα ρευματα χρονολογικα

Αναλυτικότερα, ο κ. Παππάς αναφέρει:


"Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων".


στεγνωνει στομα


απεναντι στιχοι θεοδωριδου
λογοτεχνικα ρευματα χρονολογικα

σε είδα

«Θα είναι μια ντροπή για εκείνους», εκτιμά ο αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής του Harvard-Smithsonian Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, σημειώνοντας πως ο πραγματικός κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι μικρός.


Ειδικοί στον τομέα του διαστήματος επισημαίνουν πως ο κίνδυνος συντρίμμια του διαστημικού οχήματος να χτυπήσουν ανθρώπους είναι εξαιρετικά μικρός, με τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο να είναι λιγότερες από μία στο τρισεκατομμύριο.


σε είδα

Το πιθανότερο σενάριο είναι το διαστημικό εργαστήριο να τυλιχθεί στις φλόγες και να γίνει στάχτη καθώς θα εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης, πάνω από τον ωκεανό, στον βυθό του οποίου θα καταλήξουν κάποια κομμάτια του.


καταργηση δου τηνου

«Η χειρότερη περίπτωση θα είναι το Tiangong-1 να εισέλθει στην ατμόσφαιρα πάνω από μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και λίγα κομμάτια του να συντριβούν στο έδαφος, προκαλώντας ίσως μικρές υλικές ζημιές», εκτιμά ο ΜακΝτάουελ, σημειώνοντας πάντως πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά μικρές, καθώς δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στα 60 χρόνια που συντρίμμια από το διάστημα επιστρέφουν στη Γη.


τυπικό της εκκλησίας της ελλάδος 2014

Η λειτουργία του Tiangong-1 σταμάτησε


Το βάρους 8,5 τόνων Tiangong-1, εκτοξεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και μαζί με τον διάδοχό του, το Tiangong-2 που εκτοξεύθηκε το 2016, ήταν μέρος του φιλόδοξου στόχου της Κίνας να αποκτήσει έναν διαστημικό σταθμό μέχρι το 2022, να στείλει άνθρωπο στο φεγγάρι και να στείλει ένα διαστημικό όχημα στον Άρη.


Όμως το Tiangong-1 χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά από αστροναύτες το 2013. Το αρχικό σχέδιο ήταν να αποσυρθεί, όμως οι φόβοι ότι ο διάδοχός του δεν θα κατάφερνε να τεθεί σε τροχιά επιτυχώς, είχαν ως αποτέλεσμα τη διατήρησή του στο διάστημα για λόγους ασφαλείας. Όμως το Tiangong-1 σταμάτησε να λειτουργεί στις 16 Μαρτίου του 2016, όπως ενημέρωσε η Κίνα τα Ηνωμένα Έθνη τον Μάιο, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τους λόγους.


Ίσως η Κίνα να έχασε τον έλεγχό του επειδή το Tiangong-1 «έμεινε» από καύσιμα, εκτιμά ο καθηγητής στο Πανεπιστημιο της Φλόριντα, Ρότζερ Χάντμπεργκ.


Πάντως έξι μήνες μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του Tiangong-1, ο «διάδοχός» του τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά.


«Αν και οι Κινέζοι θα προτιμούσαν να μην είχε συμβεί αυτό, το γεγονός ότι τερματίστηκε η λειτουργία του Tiangong-1 δεν συνιστά “απειλή” για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους για το διάστημα», σημειώνει από την πλευρά της η Τζοάν Τζόνσον Φριζ, καθηγήτρια και πρώην επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας σε Κολέγιο του Ρόουντ Άιλαντ.


Δυνητικά επικίνδυνα τα υπολείμματα καυσίμων


Στην αναφορά της προς τα Ηνωμένα Έθνη η Κίνα σημειώνει πως σε περίπτωση πτώσης του σκάφους στη Γη, τα περισσότερα τμήματά του θα καούν και θα καταστραφούν κατά τη διαδικασία επαναφοράς του στην ατμόσφαιρα. «Είναι μικρή η πιθανότητα να υπάρξουν επιπτώσεις στην αεροπορία ή σε δραστηριότητες στο έδαφος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Ωστόσο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο το να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι με τα απομεινάρια των τοξικών καυσίμων που ενδεχομένως παραμείνουν στο διαστημικό όχημα. «Στη χειρότερη περίπτωση που το σκάφος συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή, ίσως κάποιοι από περιέργεια πλησιάσουν τα συντρίμμια και έλθουν σε επαφή με την υδροζίνη», εξηγεί η Τζόνσον Φριζ.


Η εισπνοή αυτού του τοξικού καυσίμου θα μπορούσε να προκαλέσει βήχα και ερεθισμό στον λαιμό και τα πνευμόνια, σπασμούς, τρέμουλο ή και επιληπτικές κρίσεις, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία για τις τοξικές ουσίες.


Πότε θα πέσει το Tiangong-1


παραμύθια για τις αισθήσεις

Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1947 στα Περιβόλια Ολυμπίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα Η. Π.Α, Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης , Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Έχει ένα γιό και δύο δίδυμες κόρες.


παραμύθια για τις αισθήσεις

Διετέλεσε βουλευτής β’ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1981 – 2013, πριν από την διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό.


νεοι αγροτες προγραμματα 2014 παραταση

κολατσιο σχολειο

Υπήρξε υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (11.4.1990 έως 7.8.1992), υφυπουργός Παιδείας (7.8.1992 έως 3.12.1992) και Εξωτερικών - Απόδημου Ελληνισμού (3.12.1992 έως 12.10.1993). Στις 15 Φεβρουαρίου του 2006 έλαβε τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης από την κυβέρνηση Καραμανλή, θέση που διατήρησε μέχρι τις εκλογές του 2007. "Μαύρη" σελίδα της θητείας του η υπόθεση "ζαρντινιέρα" όταν άνδρες της Αστυνομίας ξυλοκόπησαν στη Θεσσαλονίκη τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου.



cameo παπουτσια

Τα δύο κτίρια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2018. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το πρώτο, 34.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στο Καζιράτε, στην περιοχή του Μπέργκαμο, και θα επιτρέψει τη δημιουργία 400 θέσεων εργασίας, αορίστου χρόνου, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το δεύτερο θα βρίσκεται στο Τοράτσα Πιεμόντε, κοντά στο Τορίνο. Το κτίριο αυτό, 60.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελέσει μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενεί 1.200 εργαζομένους τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.


cameo παπουτσια

Η Amazon ανταποκρίνεται στην αλματώδη αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων στη χώρα. Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 17% το 2017 στα 23,6 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του παρατηρητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο B2c του Πολυτεχνείου του Μιλάνο.


πως να παω γλυφαδα

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι από το 2010 έχει επενδύσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην Ιταλία, δημιουργώντας πάνω από 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.


φουσκωτα πολυαιθυλενιου

Ωστόσο, το τέλος της προηγούμενης χρονιάς σημαδεύθηκε από εντάσεις στο κέντρο διανομής στο Καστέλ Σαν Τζιοβάνι (στο βόρειο τμήμα της χώρας), όπου οι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία στις 20 Δεκεμβρίου και στις 24 Νοεμβρίου, την λεγόμενη Black Friday.


Οι εργαζόμενοι ζητούν επανακαθορισμό των συνθηκών εργασίας τους και αύξηση των μισθών τους.


σπορ ζονε

Το κόμμα βλέπει προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κάνει λόγο για προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ να κρύψουν την στρατηγική τους σύμπλευση «σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού».


σπορ ζονε

Τονίζει δε πως δεν πρόκειται να «πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:


«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή».


μαρκαδορος στα ρουχα

υγρα μετα τις γονιμες μερες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

σταγονες για κοκκινα ματια

Ειδικότερα, ένα σκάφος απέπλευσε από την πόλη Γκαραμπούλι, 50χλμ ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής, και οχτώ με εννέα ώρες αργότερα ξεκίνησε να ξεφουσκώνει και να παίρνει νερά.


καραβια για θασο

Στον πανικό που επικράτησε, πολλοί άνθρωποι έπεσαν στο νερό, ενώ άλλοι κρατιόντουσαν από τα απομεινάρια του σκάφους, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.


Ένα αεροσκάφος παρακολούθησης της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης Σοφία ειδοποίησε σκάφη του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής, τα οποία κατάφεραν να διασώσουν 86 ανθρώπους, ανασύροντας τις σορούς έξι γυναικών και δύο ανδρών.


Οι επιζήσαντες είπαν στους αντιπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ ) και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) όταν έφτασαν σήμερα στην Κατάνια στη Σικελία, ότι στο σκάφος επέβαιναν 140 με 150 άνθρωποι. Οπότε τουλάχιστον 40 με 50 άνθρωποι αγνοούνται, ανάμεσά τους 15 γυναίκες και έξι παιδιά, ηλικίας 2 με 6 ετών.


σταγονες για κοκκινα ματια

βεβαιωση αποδοχων συνταξιουχων του δημοσιου

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ και την UNHCR, οι μετανάστες σε αυτό το σκάφος προέρχονταν από την Γκάμπια, την Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, το Μαλί, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σενεγάλη, το Καμερούν και την Νιγηρία.


Δύο ακόμη σοροί γυναικών ανασύρθηκαν την Κυριακή σε επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, κατά την οποία 290 άνθρωποι που επέβαιναν σε δύο σκάφη διασώθηκαν.



καιρος κρητη εμυ

«Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάν τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.


Από την πλευρά της, η Σεούλ πρότεινε να υπάρξει διάλογος μεταξύ αξιωματικών των ένοπλων δυνάμεων των δύο κρατών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και να γίνουν συναντήσεις μεταξύ μελών των ίδιων οικογενειών που ζουν χωρισμένες στα δύο κράτη ενόψει του σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο Τσουν.


διαφορα σχεδια πλεκτων

Η Νότια Κορέα πρότεινε ακόμη οι αθλητές της Βόρειας και της Νότιας Κορέας να παρελάσουν μαζί στις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων και να επιδοθούν σε κοινές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε ο ίδιος.



το κλειδι ρουλα σταυρου
καιρος κρητη εμυ

παραδοσιακοι χοροι ευοσμος

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συλλογικότητας των φυλακισμένων της οργάνωσης Χουάν Αντόνιο Ολάρα Γουρίδι, οι κρατούμενοι της ΕΤΑ δηλώνουν πρόθυμοι «να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τα ίδια τους τα θύματα».


ξεμπαρκο τηνος

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο Γουρίδι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές από το 2002, οπότε και ήταν επικεφαλής του ένοπλου βραχίονα της ΕΤΑ, συναντήθηκε με τον Ερνάν το περασμένο Σάββατο στην φυλακή του Αλμπολότε στη Γρανάδα. Ο Ερνάν διαβίβασε στις αρχές και τον Τύπο τη διαθεσιμότητα των κρατουμένων της ΕΤΑ να «υλοποιήσουν μία εποικοδομητική συμβολή στην παρούσα πολιτική συγκυρία, η οποία θα γίνει συγκεκριμένη εντός των προσεχών μηνών».


εκτροφειο χασκι αθηνα

Στο πλαίσιο αυτό, η συλλογικότητα των κρατουμένων “etarras” θα αποδεχόταν να «αναγνωρίσει τα δεινά που χρειάσθηκε να υποφέρουν τα θύματά τους», όπως και να ανοίξουν δίαυλοι «για έναν εποικοδομητικό διάλογο» με τους οικείους των πάνω από 800 θυμάτων της εγκληματικής δράσης τους. Όπως διαβεβαιώνει ο Ερνάν, οι κρατούμενοι «θεωρούν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, ανύπαρκτο έως σήμερα, για να οικοδομηθεί μία συνύπαρξη απελευθερωμένη από τις δυναμικές των αλληλοκατηγοριών».


Στη συνάντηση του Σαββάτου, ο Γουρίδι εκφράσθηκε με «θετικό τρόπο» για τις επαφές της ΕΡΡΚ με τα «τοπικά συμβούλια συμβίωσης», που έχουν δημιουργηθεί σε κοινότητες της Γκιπούθκοα - όπως στη Ρεντερία και την Αθπεΐτια. Σε αυτά, τα θύματα της ΕΤΑ συναντώνται με εκπροσώπους της οργάνωσης, προκειμένου «να δημιουργηθούν πεδία αλληλοκατανόησης και συμπάθειας για τον πόνο του άλλου».


παραδοσιακοι χοροι ευοσμος

Ο Γουρίδι έχει καταδικασθεί ως υπεύθυνος για μία σειρά επιθέσεων. Μεταξύ των κατηγοριών αυτών περιλαμβάνεται και η διαταγή για τη δολοφονία, το 2000, του επικεφαλής των δικαστικών αρχών της Ανδαλουσίας Λουΐς Πορτέρο.


ενδικα μεσα κεραμευς

Οι αγώνες ποδοσφαίρου, τους οποίους θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά και γυναίκες φίλαθλοι, θα είναι αυτοί μεταξύ των ομάδων Αλ Άχλι και Αλ Μπατίν στις 12 Ιανουαρίου, Αλ Χιλάλ και Αλ Ιτιχάντ την επομένη και Αλ Ετιφάκ και Αλ Φαϊσαλί στις 18 Ιανουαρίου, διευκρινίζει το σαουδαραβικό υπουργείο Πληροφόρησης και Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.


σειρηνες καρδαμυλη

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει να κάνει ο νεαρός πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο μέχρι σήμερα υπερσυντηρητικό αυτό μουσουλμανικό βασίλειο.


ενδικα μεσα κεραμευς

πως θα ανοιξω καφε

Σαουδική Αραβία: Μετά την οδήγηση, οι γυναίκες επιτρέπεται να πηγαίνουν και στο γήπεδο


Η Γενική Αρχή Αθλητισμού είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι τρία στάδια, στα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να εισέρχονται μόνον άνδρες, θα μπορούν να δέχονται από τις αρχές του 2018 οικογένειες σε ειδικές θέσεις. Αυτά είναι το King Fahd International Stadium στο Ριάντ, το King Abdullah Sports City στην Τζέντα και το Prince Mohammed ben Fahd Stadium στην Νταμάμ.


Κι άλλα μέτρα έχουν ανακοινωθεί υπέρ των γυναικών και των νέων, κυρίως ότι δίδεται η άδεια στις γυναίκες να οδηγούν από τον Ιούνιο και ότι ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι το Μάρτιο.


κρητικες μαντιναδες για κουμπαρους

Ο Τραμπ δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι για τελευταία φορά δεν θα επιμείνει στις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, προκειμένου να δώσει στην Ουάσιγκτον και στους ευρωπαίους εταίρους της μια ευκαιρία να διορθώσουν τα «μεγάλα ψεγάδια» της συμφωνίας του 2015.


πονος αστραγαλοι

Η Ουάσιγκτον επίσης ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 14 οντοτήτων και προσώπων, ανάμεσά τους ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος του Ιράν, Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζανί.


κρητικες μαντιναδες για κουμπαρους

«Η εχθρική ενέργεια του καθεστώτος Τραμπ (κατά του Λαριτζανί) ... πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές συμπεριφοράς στη διεθνή κοινότητα και συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σίγουρα θα απαντηθεί με τη σοβαρή αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


αλλαγη φυλου υπερ

Χθες, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε τις «απεγνωσμένες προσπάθειες υπονόμευσης μιας πολυμερούς σταθερής συμφωνίας» που επιτεύχθηκε το 2015 μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της ομάδας 5+1 που αποτελείτο από τις έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και η οποία, όπως τόνισε «δεν μπορεί να τεθεί εκ νέου υπό διαπραγμάτευση».


Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προς το παρόν στην ιστορική συμφωνία του 2015 αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες τελεσίγραφο προς τους Ευρωπαίους, ώστε να τον βοηθήσουν να σκληρύνει τους όρους της συμφωνίας μέσα στους επόμενους μήνες, αν θέλουν να αποφύγουν μια αποχώρηση της Ουάσιγκτον από αυτήν.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την αναστολή των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής που επιτεύχθηκε μεταξύ της Τεχεράνης και των άλλων μεγάλων δυνάμεων (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία). Ωστόσο ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι πρόκειται για «την τελευταία αναστολή».


εμαθα αργυρος κιθαρα

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το Δεκέμβριο ότι σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία «διευρυμένες αμυντικές ικανότητες», που σύμφωνα με αξιωματούχους περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.


μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο

προταση μομφης σε προεδρο βουλης

Πρόκειται για τη δεύτερη μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια.


Η βάση της νέας μοίρας θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.


εμαθα αργυρος κιθαρα

Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Βίκτορ Σεβαστιάνοφ, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, για συστήματα S-400, γνωστά ως «Θρίαμβος», μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.


Η πρώτη φορά που περιελήφθησαν στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το 2007, σύμφωνα με το υπουργείο.


μερσεντες σπριντερ ψυγειο

Είναι οι πρώτοι μετεωρίτες που ανακαλύπτονται να έχουν και τα δύο θεμελιώδη συστατικά της ζωής: το νερό και οργανικά μόρια. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη χημική ανάλυση οργανικής ύλης και υγρού νερού μέσα σε κρυστάλλους, οι οποίοι υπάρχουν σε μετεωρίτες που βρέθηκαν στη Γη. Το παγιδευμένο νερό μέσα στους μετεωρίτες μπορεί να έχει την ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, δηλαδή περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.


τραγουδιστης απο μελισσες μιμειται

Η ανάλυση της χημικής σύστασης των μικροσκοπικών έγχρωμων κρυστάλλων μέσα στους μετεωρίτες δίνει ενδείξεις και για τους πιθανούς «γονείς» των δύο περιπλανώμενων διαστημικών βράχων. Ίσως είναι η Δήμητρα, ο καφέ νάνος πλανήτης που αποτελεί το μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, ή ο αστεροειδής Ήβη, μια βασική πηγή προέλευσης των μετεωριτών που πέφτουν στον πλανήτη μας.


Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την πλανητική επιστήμονα Κούινι Τσαν του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας και τον Ντέηιβιντ Κιλκόιν του Εθνικού Εργαστηρίου Μπέρκλεϊ του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances".


μερσεντες σπριντερ ψυγειο

ριγη κομικ

Οι κρύσταλλοι αλάτων είχαν μήκος μόλις δύο χιλιοστών. «Είναι σαν να βρίσκει κανείς μια μύγα μέσα σε κεχριμπάρι» δήλωσε ο Κιλκόιν, ο οποίος χρησιμοποίησε ισχυρά μικροσκόπια ακτίνων-Χ για να μελετήσει τους μετεωρίτες.


Αν και τα ευρήματα δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη, ενισχύουν τις πιθανότητες ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει ή να έχει συμβεί κάποτε. «Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η προέλευση της ζωής κάπου αλλού, είναι πράγματι δυνατή» δήλωσε η Τσαν.


αεροπορικες πτησεις απο λαρνακα

Ο 43χρονος Ριάντ Χαλάφ Ζιμπού, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχυσε πάνω του βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του, στην βόρεια πόλη Τρίπολη, ανέφερε το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ANI.


αεροπορικες πτησεις απο λαρνακα

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί «εγκαύματα τρίτου βαθμού» και το «35% του σώματός του έχει καεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάμπριελ αλ Σάμπα, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί «τουλάχιστον δύο μήνες θεραπείας».


θα υπαρχει τραπεζα θεματων

Περισσότεροι από τους μισούς Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στον Λίβανο ζουν σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε άτυπους καταυλισμούς ή σε ερειπωμένα κτίρια.


«Δεν έχουμε χρήματα να φάμε, έχουμε συσσωρευμένα χρέη και ο σύζυγός μου είναι άνεργος, περνά τον περισσότερο χρόνο του ψάχνοντας μεροκάματο για να θρέψει την οικογένεια», είπε η σύζυγός του Νάντια Ζιμπού, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το AFP.


θαρρος θαρρος

«Εξαρτόμαστε από τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πριν τέσσερις μήνες τη διέκοψαν και δεν υπάρχει κανένας να μας στηρίξει», τόνισε.


Πριν τέσσερα χρόνια η οικογένεια Ζιμπού έφυγε από το Χαλέπι και εγκαταστάθηκε στο Λίβανο.


Ο ΟΗΕ σταμάτησε πριν μερικούς μήνες τη διανομή οικονομικής και επισιτιστικής βοήθειας στις οικογένειες των Σύρων προσφύγων για να διαθέσει αυτά τα κονδύλια σε φτωχότερα νοικοκυριά.


«Στις 5 Ιανουαρίου, δεν άντεξε να βλέπει άλλους Σύρους πρόσφυγες να λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια και φώναξε ‘γιατί ο καθένας παίρνει βοήθεια και όχι η οικογένειά μου», είπε η Ζιμπού για το σύζυγό της.


Στα τέλη Νοεμβρίου η Ύπατη Αρµοστεία των Ηνωµένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είχε καταγράψει 997.905 Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, οι συνθήκες φτώχειας έχουν οξυνθεί ανάμεσα στους πρόσφυγες, σύμφωνα με την UNHCR, με το 58% των νοικοκυριών να ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 2,87 δολάρια (2, 39 ευρώ) ανά άτομο, την ημέρα.


πανεπιστημιο πατρας σιτιση

Με το όνομα «επιτροπή υποδοχής του νέου έτους», 20.000 διαδηλωτές , σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας με κατεύθυνση την περιοχή των υπουργείων.


Από την πλευρά των οργανωτών, που δεν προέβλεπαν παρά τη συγκέντρωση κάπου 10.000 διαδηλωτών, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 25.000 έως 50.000 άτομα.


πανεπιστημιο πατρας σιτιση

αμοργος φορουμ

Υπό την ηγεσία του νεαρού, συντηρητικού και φιλόδοξου Σεμπάστιαν Κουρτς, του νικητή των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, η νέα αυστριακή κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει έξι υπουργούς της άκρας δεξιάς σε υπουργεία κλειδιά. Ανάμεσά τους και τον Χάιντ-Κρίστιαν Στράχε, ηγέτη του Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPO) που είναι ο αντικαγκελάριος της νέας κυβέρνησης.


«Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως αυτό το είδος της κυβέρνησης θεωρηθεί φυσιολογικό, μήπως εξελιχθεί σε νέα κανονικότητα», δήλωσε στο AFP η Κρίστα, μία 55χρονη διαδηλωτής, ενώ ο Τομπίας Γκρέτικα, ένας Γερμανός 47 ετών, έλεγε ότι είναι «ανήσυχος που βλέπει τον εθνικισμό να ενισχύεται παντού, όχι μόνο στην Αυστρία».


ποδηλατα δρομου αθηνα

Η σημερινή κινητοποίηση, η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης, οργανώθηκε από οργανώσεις της αριστεράς και του αντιρατσιστικού κινήματος και συγκέντρωσε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες.


Τα συνθήματα αναφέρονταν στην ιστορία της χώρας, 80 χρόνια μετά το Anschluss, την προσάρτηση της Αυστρίας από τη ναζιστική Γερμανία τον Μάρτιο 1938 και την εγκαθίδρυση φασιστικού καθεστώτος.


«Σας παρακαλώ, όχι πάλι», έγραφε ένα πανό ή «Αυτοί που ανέχονται τον Κουρτς και τον Στράχε θα είχαν χειροκροτήσει το 1938».


αδυναμος κρικος τρυφωνος

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:


αδυναμος κρικος τρυφωνος

καβα αιγαλεω θηβων

Το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όσα διαδραματίζονται στη Χειμάρρα, όπου 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση.


Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου.


Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα αφενός στην ακύρωση της κατεδάφισης και αφετέρου σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας.


θριπας βιολογικη καταπολεμηση

Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.


Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας.


περιοδικη φπα δ τριμηνο 2015

«Το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο τοποθετείται ως αντιπολίτευση προς την Τουρκία, ως εχθρικό απέναντι στο Ισλάμ, ως αντισημιτικό, ως ξενοφοβικό, όπως επίσης ως αντίθετο απέναντι σε μετανάστες, ανήλθε στην εξουσία», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός.


περιοδικη φπα δ τριμηνο 2015

Ο ίδιος τονίζει πως «η έλλειψη μέτρων, όπως εκείνα που είχαν λάβει Ευρωπαίοι πολιτικοί πριν από 17 χρόνια εναντίον του Κόμματος των Ελευθέρων του Γεργκ Χάιντερ, αποδεικνύει, ότι η ακροδεξιά πολιτική προφανώς έχει γίνει κάτι το συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι «με την ενδυνάμωση δεξιο-λαϊκιστικών κομμάτων η ΕΕ απομακρύνεται από τον στόχο της, ενός εγχειρήματος ειρήνης, καθώς ενισχύονται ο ριζοσπαστισμός και η κοινωνική ταραχή».


Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τονίζει πως «το γεγονός ότι ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, δημιουργεί κινδύνους για το μέλλον της Ευρώπης».


δημοι ηλειας καλλικρατης

αποτροπιασμο συνωνυμο

Από την πλευρά της, η εμφανιζόμενη ως ανεξάρτητη αλλά προερχόμενη από το Κόμμα των Ελευθέρων, νέα Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, είχε προαναγγείλει επίσκεψή της στην Τουρκία για τις 25 Ιανουαρίου και συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «θέλουμε να βελτιώσουμε και πάλι το κλίμα συζήτησης με την Τουρκία», ενώ σημειώνει ότι οι δηλώσεις του Τσελίκ «δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτό».


Στην ανακοίνωσή της, η Κάριν Κνάισλ επισημαίνει πως η πρόταση για έναρξη ενός άτυπου διαλόγου, προήλθε από την τουρκική πλευρά και η ίδια δηλώνει τη σχετική πρόθεσή της όπως επίσης την μεγάλη αισιοδοξία της για τις δυνατότητες που παρέχει η διπλωματία του λόγου, καθώς, όπως σημειώνει, στην τρέχουσα κατάσταση αδιεξόδου είναι αναγκαίο να προχωρεί ο διάλογος.


Οι επανειλημμένες αρνητικές τοποθετήσεις, ήδη από την προηγούμενη αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος, απέναντι στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, είχαν οδηγήσει πέρυσι σε ένταση τις αυστρο-τουρκικές σχέσεις, που είχε ενισχυθεί με τις αλληλοκατηγορίες Βιέννης και Αγκυρας σε σχέση με το ενδεχόμενο προπαγανδιστικής εμφάνισης στην Αυστρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα του Απριλίου.


Η ένταση υπόβοσκε από τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ερντογάν, ως πρωθυπουργός ακόμη της χώρας του, είχε έλθει ανεπίσημα στη Βιέννη και είχε μιλήσει σε οπαδούς του κόμματός του στο πλαίσιο της τότε προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, προκαλώντας την αυστηρή δυσαρέσκεια της αυστριακής ηγεσίας.


Σε σχέση με την αυστρο-τουρκική ένταση, πρέπει να υπενθυμιστεί πως είχαν προηγηθεί χρόνια νωρίτερα, τόσο σε επίπεδο Τούρκων διπλωματών όσο και των ίδιων των επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, οι κατά καιρούς κριτικές τους απέναντι στην αρνητική στάση που τηρούσε και εξακολουθεί να τηρεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας η επίσημη Βιέννη.


Η ένταση στις αυστρο-αυστριακές σχέσεις και η επανειλημμένα σφοδρή αντίδραση της Αγκυρας, οφείλεται βέβαια και στο γεγονός της αμετάβλητης, σαφούς απόρριψης από την συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, που στην τελευταία δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής ανερχόταν στο 80 % , που ήταν το υψηλότερο που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.


Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».


Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά, μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ όλα τα αυστριακά κοινοβουλευτικά κόμματα συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν οι ίδιοι τον τελευταίο λόγο.