Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

γουνινα γιλεκα θεσσαλονικη

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Αίγυπτος είχε ζητήσει με δικαστική συνδρομή, από τον περασμένο Μάρτιο τον εντοπισμό και την επιστροφή του αγγείου, χαρακτηρίζοντάς το ως κλοπιμαίο, με την Κυπριακή Δημοκρατία να εντοπίζει το αγγείο, εκτελώντας το ένταλμα. Το αγγείο βρίσκεται στην κατοχή του Τμήματος Αρχαιοτήτων και επρόκειτο να παραδοθεί από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία την προσεχή εβδομάδα.


Το θέμα έφτασε ως την Βουλή με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου να ζητά με επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα την επιστροφή του αρχαίου αγγείου στην αστυνομία, δεδομένου ότι αποτελεί αντικείμενο ποινικής έρευνας. Μάλιστα μέλη της Επιτροπής έκαναν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης αρχαιοκαπηλίας, κάτι που απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.


γουνινα γιλεκα θεσσαλονικη


«Ουδέποτε έχουμε ενεργήσει κατά τρόπο για να συγκαλυφθεί οποιοδήποτε αδίκημα. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός δεν έχει ενεργήσει και ούτε να ενεργήσω με τρόπο όχι μόνο που να θεωρηθεί η να υπάρχει εντύπωση ότι επιχειρείται συγκάλυψη», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βουλή ο Ι. Νικολάου.



Τι αναφέρει η αστυνομία


Σε ανακοίνωσή της η κυπριακή αστυνομία ξεκαθαρίζει πως είχε λάβει αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις αιγυπτιακές Αρχές μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τη διενέργεια ερευνών στην Κύπρο για εντοπισμό αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου.


ο καιρος στο λουτρακι

εσκαλοπ στο φουρνο

Έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών το αγγείο εντοπίστηκε και αφού εξετάστηκε από το τμήμα αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το αγγείο για το οποίο γινόταν αναφορά στο αίτημα των αιγυπτιακών αρχών και στη συνέχεια παραδόθηκε στο τμήμα αρχαιοτήτων.


Επιστρέφεται στην Αίγυπτο το αγγείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου