Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

εθνικη ελλαδος ποδοσφαιρο μουντιαλ 2018

Ο εν λόγω σκελετός αποτελούσε αίνιγμα, καθώς είχε περίπλοκα χαρακτηριστικά. Είναι μόλις 6 ίντσες ψηλός, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις για τη ηλικία των οστών έδειχναν ότι επρόκειτο για ένα παιδί ηλικίας 6 έως 8 ετών.


Το μακρύ, γωνιακό κρανίο, οι κεκλιμένες οπές των ματιών και τα λιγότερα από το κανονικό πλευρά - 10 ζεύγη αντί για 12 που είναι κανονικά - απλώς επέτειναν το μυστήριο.


εθνικη ελλαδος ποδοσφαιρο μουντιαλ 2018

Τα ερωτήματα γύρω από την ανακάλυψη του σκελετού οδήγησαν σε εικασίες ότι ήταν ένα προηγουμένως άγνωστο πρωτεύον ή ακόμη και μια εξωγήινη μορφή ζωής.


σιαμ θεσσαλονικη

Ο σκελετός, που ονομάστηκε Ata, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε ένα ντοκιμαντέρ, το "Sirius", στο οποίο ένας ερευνητής UFO προσπαθεί να καταλάβει την προέλευσή του.


μηχανες πλαστων χαρτονομισματων

Τώρα, οι συντάκτες μιας μελέτης που βασίζεται σε πέντε χρόνια γονιδιωματικής ανάλυσης προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα: το Ata είναι ανθρώπινο ον, αν και με πολλαπλές μεταλλάξεις που σχετίζονται με ασθένειες των οστών. Και πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο περιοδικό Genome Research, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάγνωση γενετικών περιστατικών με βάση τη μετάλλαξη για ασθενείς.


Ερευνώντας τον Ata


Το 2003, ο Ata βρέθηκε σε μια ερημική πόλη εξορύξεων που ονομάζεται La Noria, στην περιοχή Atacama της Χιλής. Θεωρήθηκε αρχικά αρχαία, αλλά η αρχική ανάλυση που έγινε το 2012, έδειξε ότι ο σκελετός ήταν μόλις 40 ετών. Αυτό σήμαινε ότι το DNA θα ήταν ακόμα άθικτο και θα μπορούσε να ανακτηθεί για μελέτη.


Οι διάχυτες εικασίες σχετικά με το Ata, προσέλκυσαν την προσοχή του Gary Nolan, του επικεφαλής συγγραφέα της νέας μελέτης και καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.


«Έμαθα γι’αυτό μέσω ενός φίλου ο οποίος ενδιαφέρεται για την εξωγήινη ζωή. Μου είπε για ένα ντοκιμαντέρ που θα έβγαινε (το Sirius) σχετικά με αυτό», έγραψε ο Nolan σε ένα email.


Υπήρχε η εικασία ότι επρόκειτο πιθανώς για τη μούμια ενός εξωγήινου. «Πιο σοκαριστική, όμως, ήταν η φωτογραφία που μου έδωσε, που είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Επικοινώνησα με τους σκηνοθέτες και να τους πω ότι ήταν δυνατό να γίνει μια αλληλουχία του δείγματος (εάν είχε επίγειο DNA), για τον προσδιορισμό της προέλευσής του», συνεχίζει ο Nolan.


SKELETOS 2


Πηγή: Youtube/ Sirius Documentary


Ο Nolan και οι συνεργάτες του υπέγραψαν ένα συμφωνητικό εμπιστευτικότητας και οι σκηνοθέτες συμφώνησαν να κάνουν αναφορές στα ευρήματα, ακόμα και αν αποδεικνυόταν ότι το DNA του ήταν ανθρώπινο.


Όπως μεταδίδει το CNNi, ο Nolan ήθελε να μελετήσει το Ata για διάφορους λόγους. Το εξαιρετικό δείγμα θα μπορούσε να ήταν ένα προηγουμένως μη αναγνωρισμένο είδος πρωτευόντων, κάποιο είδος ανθρώπινης παραμόρφωσης ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου. Ο Nolan είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του ποτέ δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι εξωγήινος. Όλοι, όμως, ήθελαν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: «Τι είναι;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου