Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

δρομολογια ηγουμενιτσα ιταλια

Ειδικότερα, ο 'Αρειος Πάγος ακολουθώντας προγενέστερη απόφασή της Ολομέλειας του έτους 2015, αποφάνθηκε ότι μπορεί να ελέγχει αναιρετικά αν η αποζημίωση που επιδικάζεται από το Εφετείο είναι υπερβολικά μεγάλη ή υπερβολικά μικρή και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ισχύει ένα από τα δύο αυτά θα αναπέμπει την υπόθεση στο Εφετείο για νέα κρίση.


τεσσερις εποχες αποκριατικες στολες

Αναλυτικότερα, ο 'Αρειος Πάγος αναίρεσε αντίστοιχες εφετειακές αποφάσεις: τη μεν πρώτη καθώς το ποσό της αποζημίωσης που είχε επιδικαστεί ήταν πολύ μεγάλο και τη δεύτερη επειδή ήταν πολύ μικρό.


Ο 'Αρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του Εφετείου ως προς το ύψος της αποζημίωσης (χρηματικής ικανοποίησης) για ηθική βλάβη δεν πρέπει να παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ούτε «να υπερβαίνει τα ακραία όρια της διακριτικής ευχέρειας, που αποτελεί, γενική αρχή του δικαίου», αλλά ούτε και να παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).


δρομολογια ηγουμενιτσα ιταλια

επικινδυνα κολπα

Συγκεκριμένα, η μια απόφαση (90 / 2017) αφορούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, που υπέστησαν από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά του οδηγού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου των προσφευγόντων γονέων και αδελφού. Ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, επιδικάστηκαν στους δύο γονείς από 60.000 ευρώ και στον αδελφό 30.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου